Terug naar informatie artikelen Top 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland van 2024
Toplijsten

Top 10 mooiste kerstmarkten in Duitsland van 2024

Leestijd: 6 minuten

Als ware kerstaanbidder heb je misschien alle kerstmarkten in Nederland al bezocht en ben je nu benieuwd naar hoe de kerstmarkten in Duitsland zijn. Ook hier wordt immers volop aandacht aan Kerst besteed en is het één van de meest populaire en feestelijke periodes van het jaar. Hier wil je natuurlijk niks van missen. We zullen daarom de meest bezochte Duitse kerstmarkten op een rij zetten. Bekijk hieronder de 10 leukste & beste Duitse kerstmarkten van 2024.


Top 10 kerstmarkten in Duitsland 2024

  1. Kerstmarkt Düsseldorf
  2. Kerstmarkt Keulen
  3. Kerstmarkt Oberhausen
  4. Kerstmarkt Berlijn
  5. Kerstmarkt Aken
  6. Kerstmarkt Hamburg 
  7. Kerstmarkt Münster
  8. Kerstmarkt Dresden
  9. Kerstmarkt Dortmund
  10. Kerstmarkt Bremen

1 Kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt gaat in Düsseldorf eerder van start dan menig kerstmarkt in Nederland. Je kunt dan ook veel langer genieten van alle kerstpracht. Houdt er wel rekening mee dat ze vaak ook rond kerst weer eindigen. Wil je de drukte enigszins vermijden en liever in alle rust over de markt kunnen struinen, kom dan doordeweeks en met name op de maandag of dinsdag. Uiteraard zijn de markten het gezelligst als het al wat donkerder wordt en de lichtjes aangaan.

Kerstmarkt Düsseldorf

Locatie markten

Er zijn 6 verschillende markten in Düsseldorf die je kunt bezoeken. Je kunt uiteraard ook bij alle verschillende markten langsgaan. Hiervoor hoef je een afstand af te leggen van anderhalve kilometer, dus dit is zeker te doen. Je blijft zo in beweging en kunt gaandeweg verschillende kraampjes bezichtigen en aankopen doen voor de kerst. Je hebt de Marktplatz, de Flinger Strasse of Marktstrasse, Heinrich-Heine-Platz, Stadtbrückchen, Schadowplatz, Gustaf-Gründgens-Platz en Schadowstrasse. Alle onderdelen zijn uiteraard even feestelijk versierd en opgesteld.

Heerlijke etenswaren

Op de kerstmarkt in Düsseldorf zal een glaasje glühwein zeker niet ontbreken. Uiteraard vind je hier diverse soorten worst, bier, Flammkuchen, brezels en knoedels. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is hier wel te vinden. Een bezoek aan het reuzenrad op de Burgplatz maakt de dag compleet.

Openingsdagen

do 23 november t/m za 30 december 2023

Uitzonderingen

zo 26 november gesloten
zo 24 december 11:00 tot 15:00
ma 25 december gesloten
di 26 december 14:00 tot 21:00

Openingstijden

ma-vr 11:00 tot 21:00
za 11:00 tot 21:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar DüsseldorfBekijk hotels


2 Kerstmarkt Keulen (Köln)

Wanneer je de kerstsfeer in vol ornaat wilt ervaren, dan is Keulen de ideale kerstmarkt om heen te gaan. Deze is namelijk niet gecentreerd op één enkele locatie, maar verspreid over diverse pleinen en straten vind je kraampjes en versieringen die de hele stad in feeststemming brengen. Door de variatie aan standjes doe je volop inspiratie op voor je kerstaankopen en kun je ook gelijk groots inslaan. Zo heb je originele cadeautjes waarmee je zeker hoge ogen zult gooien.

Imposante DOM toren

Een opvallend oriëntatiepunt in Keulen is uiteraard de DOM toren. Deze reikt dan ook ver boven alles uit, waardoor de toren de ideale achtergrond verzorgd voor de kerstmarkt. Waar je ook loopt, je zult altijd deze toren als referentiepunt kunnen aanhouden en bepalen of je in de feestdrukte nog de juiste route bewandeld.

Kerstmarkt Keulen (Köln)

Korte reistijd tot Keulen

Het is zeker goed te doen om de kerstmarkt in Keulen te bezoeken. Vanuit Utrecht ben je namelijk al in twee uur bij de kerstmarkt, waardoor een dergelijk uitstapje zeker te doen is. Uiteraard kun je het dagje kerstmarkt ook combineren met een weekendje weg. Keulen biedt zeker nog tal van andere bezienswaardigheden die een verlengd bezoek zeker de moeite waard maken.

Openingsdagen

do 23 november t/m za 23 december 2023

Uitzonderingen

zo 26 november gesloten

Openingstijden

ma-wo 11:00 tot 21:00
do-vr 11:00 tot 22:00
za 10:00 tot 22:00
zo 11:00 tot 21:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar KeulenBekijk hotels


Top 10 kerstmarkten in Nederland Bekijk ook de leukste en meest bezochte Nederlandse kerstmarkten.


3 Kerstmarkt Oberhausen

Wanneer je een bezoek brengt aan Oberhausen, bof je. Je kunt hier namelijk twee kerstmarkten bezoeken. Beiden bevinden zich in het centrum van de stad Oberhausen en kenmerken zich afzonderlijk door een sprookjesbos of een winterlandschap.

Oude markt

De traditionele kerstmarkt is te vinden op de oude markt, waar je je zowaar waant in een magisch bos vol dennenbomen. Ertussen staan marktkramen die versierd zijn met kerstlichtjes. Tevens vind je hier voor de kinderen een draaimolen en een treintje, waarmee zij zich volop kunnen vermaken.

Omgetoverd winkelcentrum

In het winkelcentrum Centro vind je een tweede kerstmarkt. Deze is iets commerciëler ingesteld, waardoor je hier ideaal terecht kunt voor je kerstinkopen. Deze kerstmarkt is één van de grootste uit het Ruhrgebied en er zijn 150 houten hutten te bezichtigen. Uiteraard kun je tijdens je verblijf genieten van diverse zoete en hartige gerechten.

Kerstmarkt Oberhausen

Kerstmarkt CentrO Oberhausen

Openingsdagen

vr 17 november t/m za 23 december 2023

Uitzonderingen

za 18 november 10:00 tot 21:00
zo 19 november 13:00 tot 21:00
zo 26 november 18:00 tot 21:00
za 23 december 10:00 tot 20:00

Openingstijden

ma-do 11:00 tot 21:00
vr-za 11:00 tot 22:00
zo 10:00 tot 22:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar CentroO OberhausenBekijk hotels


Oberhausener Weihnachtswald (Altstadt)

Openingsdagen

do 23 november t/m za 23 december 2023

Openingstijden

ma-do 12:00 tot 20:00
vr-za 12:00 tot 22:00
zo 12:00 tot 20:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar OberhausenBekijk hotels


Top 10 kerstmarkten in België Bekijk ook de leukste en meest bezochte Belgische kerstmarkten.


4 Kerstmarkt Berlijn

In Berlijn is eigenlijk niet één specifieke markt te onderscheiden. Er zijn namelijk tal van verschillende locaties in de stad waar men kraampjes heeft neergezet om zo de kerstsfeer optimaal door de hele stad te brengen.

Kerstmarkt Berlijn

Waarom juist hierheen?

De kerstmarkt in Berlijn is een uitstekende keuze omdat hier zoveel te doen is, dat je er dagen mee zoet bent. Je kijkt je ogen uit door de prachtige versiersels en door de diversiteit aan kramen met producten uit verschillende landen, kun je hier ideaal je aankopen doen. Daarbij komt dat er een ruime keuze is uit verschillende lekkernijen en drankjes die het bezoek tot een onvergetelijke belevenis maken.

Openingsdagen

ma 27 november t/m di 26 december 2023

Uitzonderingen

zo 24 december 11:00 tot 14:00

Openingstijden

ma-zo 11:00 tot 22:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Gratis Roten Rathaus
Gratis Alexanderstraße
Gratis Rixdorfer Weihnachtsmarkt
Gratis Schloss Charlottenburg
Gratis Winterwelt am Potsdamer Platz
€ 1,00 Gendarmenmarkt – Volwassenen
Gratis Gendarmenmarkt – Kinderen t/m 12 jaar

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar BerlijnBekijk hotels


5 Kerstmarkt Aken (Aachen)

De kerstmarkt kenmerkt zich door de huiselijke en familiaire sfeer. Iedereen die elkaar kent, ontmoet elkaar hier en ook mensen van ver worden met open armen verwelkomt. Het is de ideale kerstmarkt als je van knus en gezellig houdt.

Familievriendelijk

De kerstmarkt biedt tal van aantrekkelijke activiteiten die voor jong en oud toegankelijk zijn. Voor kinderen lonkt een ritje in de draaimolen en volwassenen kunnen volop ideeën opdoen voor unieke en bijzondere cadeaus voor kerst. Het aantal kraampjes neemt met de jaren toe, waardoor de keuze weelderig is.

Kerstmarkt Aken (Aachen)

Lekkernijen

Het rondstruinen op de markt wordt uiteraard nog aangenamer met een heerlijke traktatie. Kies voor kerstgebak, spitzkuchen of speculaas, met een goed glas glühwein en je dag kan niet meer stuk. De heerlijke aroma’s komen je tegemoet.

Openingsdagen

di 21 november t/m za 23 december 2023

Uitzonderingen

zo 26 november 18:00 tot 21:00
za 16 december 11:00 tot 22:00
za 23 december 11:00 tot 20:00

Openingstijden

ma-zo 11:00 tot 21:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar AkenBekijk hotels


6 Kerstmarkt Hamburg

De kerstmarkt van Hamburg kenmerkt zich door traditie. Wanneer je even terug wilt naar tijden waarin men gewoon persoonlijk contact met elkaar had en de mobiele producten nog minder het sociale leven hadden overgenomen, dan zit je hier gebeiteld. De nadruk ligt op gezellige saamhorigheid, waarbij oprechte interesse voor jou als bezoeker wordt getoond.

Kerstmarkt Hamburg

Meerdere markten

Hamburg heeft meer dan 15 kerstmarkten. Zo zijn er kerstmarkten in St.Petri, in Gerhard-Hauptmann-Platz, Santa Pauli, Winterpride, St.George, Harburg, Rathaus en in Bergedorf. Elk heeft zijn eigen sfeer en uniciteit wat het extra aantrekkelijk maakt om ze allemaal te bezoeken.

Openingsdagen

ma 27 november t/m za 23 december 2023

Openingstijden

ma-zo 11:00 tot 21:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar HamburgBekijk hotels


Doe mee met onze prijsvragen Win gratis toegangskaarten voor leuke evenementen in Nederland.


7 Kerstmarkt Münster

De kerstmarkt is één van de populairste onder Nederlandse bezoekers. Men getuigt hier voornamelijk over de aangename sfeer die op deze kerstmarkt hangt. Het is over het algemeen een tamelijk kleine kerstmarkt, met enkel zo’n 300 kraampjes wat het echter gelijk een knus en lieflijk karakter geeft. Ondanks de kleine opzet, trekt de markt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.

Kerstmarkt Münster

Speelse diversiteit

De kerstmarkt is uitgezet over de vele kleine pleintjes die Münster rijk is. Hierdoor wandel je telkens weer een nieuwe ervaring in. Je kunt heerlijk rondstruinen en gelijk een goed beeld van de stad krijgen. Voor de kinderen is er een leuk speelgoedpaleis waar ze zich over kunnen verwonderen.

Openingsdagen

ma 27 november t/m za 23 december 2023

Openingstijden

ma-do 11:00 tot 20:00
vr-za 11:00 tot 21:00
zo 11:00 tot 20:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar MünsterBekijk hotels


8 Kerstmarkt Dresden

Sinds het jaar 1434 is de kerstmarkt in Dresden al een begrip. Het zal je dan ook niet verbazen dat het een zeer aangename ontmoetingsplaats is voor bezoekers uit alle richtingen. Er wordt groots uitgepakt met in het centrum grote versierde sparren en zelfs een Erzgebirgische piramide.

Kerstmarkt Dresden

Traditie staat voorop

Naast de regionale producten die op traditionele wijze zijn vervaardigd, vind je op de Striezelmarkt eveneens koopwaar die de Saksische volkskunst weergeven. Om de kerstsfeer nog verder op te vrolijken kun je genieten van diverse theatershows, levende sprookjes en culinaire hoogstandjes.

Openingsdagen

wo 29 november t/m zo 24 december 2023

Uitzonderingen

zo 24 december 10:00 tot 14:00

Openingstijden

ma-do 10:00 tot 21:00
vr-za 10:00 tot 22:00
zo 10:00 tot 21:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar DresdenBekijk hotels


9 Kerstmarkt Dortmund

De kerstmarkt van Dortmund staat bekend als een van de grootste en meest indrukwekkende kerstmarkten van Duitsland. Gelegen in het hart van de stad, op de historische Hansaplatz, biedt deze markt een magische sfeer met meer dan 300 prachtig versierde kraampjes. Het reusachtige kerstboombeeldhouwwerk is een opvallende attractie, en bezoekers kunnen genieten van ambachtelijke producten, heerlijke lekkernijen en traditionele Duitse glühwein. Een betoverend programma met optredens, waaronder koren en muziekgroepen, voegt een feestelijk tintje toe aan deze bruisende kerstmarkt.

Kerstmarkt Dortmund

Openingsdagen

zo 26 november t/m za 30 december 2023

Uitzonderingen

zo 26 november gesloten
zo 24 december 11:00 tot 14:00
ma 25 december gesloten
wo 27 december gesloten
do 28 december 11:00 tot 21:00
vr 29 december 11:00 tot 21:00
za 30 december 11:00 tot 21:00

Openingstijden

ma-do 11:00 tot 21:00
vr-za 11:00 tot 22:00
zo 12:00 tot 21:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar DortmundBekijk hotels


10 Kerstmarkt Bremen

De kerstmarkt van Bremen, gelegen op het historische Marktplatz, betovert bezoekers met een sfeervolle en traditionele atmosfeer. De markt wordt omringd door prachtige architectuur, waaronder het imposante stadhuis en de St. Petri Dom. De gezellige kraampjes bieden een scala aan ambachtelijke producten, feestelijke lekkernijen en unieke kerstcadeaus.

Kerstmarkt Bremen

Schaatsbaan

De schaatsbaan op het plein voegt een vleugje winterse magie toe, terwijl de geur van glühwein en geroosterde amandelen de lucht vult. Met kerstverlichting versierde straten en een programma vol muzikale optredens dragen bij aan de betoverende ervaring van de Bremen kerstmarkt.

Openingsdagen

ma 27 november t/m za 23 december 2023

Openingstijden

ma-do 10:00 tot 20:30
vr-za 10:00 tot 21:00
zo 11:00 tot 20:30

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar BremenBekijk hotels


Top 10 kerstmarkten in Nederland Bekijk ook de leukste en meest bezochte Nederlandse kerstmarkten.


Persoonlijke toplijsten

Met veel enthousiasme hebben we onze persoonlijke top 10 van kerstmarkten in Duitsland samengesteld door de redactie van Kerstmarkten.net!

Wil je meer ontdekken?

Bekijk ook onze andere lijsten met evenementen in Nederland, België en Frankrijk. En vergeet niet de meest populaire evenementen van vandaag, deze week en deze maand te bekijken die vaak worden bekeken door onze bezoekers. Laat je inspireren en geniet van de magische sfeer van de feestdagen!