We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. Meer informatie

Kerstmarkten Duitsland 2018

Filters: Duitsland

Kerstmarkten in Duitsland 2018

Bekijk ook: Top 15 Nederland | Top 10 Duitsland | Top 10 België | Top 15 schaatsplaatsen | Magische kerstoptochten

Duitsland is de bakermat van de kerstmarkten. De eerste kerstmarkt werd volgens de boeken al in 1384 in de Duitse stad Bautzen gehouden. De eerste kersmarkten werden georganiseerd door de plaatselijke kerken en hebben in de loop der jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen.

De kerstmarkten in Duitsland worden druk bezocht door Nederlanders. De kerstmarkten zijn vaak binnen een dag te bereiken en dankzij goedkope arrangementen van reisorganisaties hoeft zo’n leuke dagtrip niet veel te kosten. Het is een leuke dagbesteding voor jong en oud.

Houdt er bij je bezoek rekening mee dat op 26 november 2017 de kerstmarkten niet of nauwelijks geopend zijn. Op deze dag vieren de Duitsers namelijk Totensonntag. Deze dag wordt ook wel stille dag genoemd, omdat men op deze dag overleden dierbaren herdenkt. In Lutherse kerken worden op deze dag extra diensten gehouden en veel mensen bezoeken op deze dag de graven van overleden geliefden, familieleden en vrienden.

Door heel Duitsland vinden de mooiste kerstmarkten plaats, maar een aantal van die kerstmarkten verdienen een speciale vermelding, deze vind je in onze top 10 van Duitsland.

Toon meer
0 resultaten
Er zijn (nog) geen kerstmarkten