Kerstmarkten Duitsland 2017

Filters: Duitsland

Kerstmarkten in Duitsland 2017

Duitsland is de bakermat van de kerstmarkten. De eerste kerstmarkt werd volgens de boeken al in 1384 in de Duitse stad Bautzen gehouden. De eerste kersmarkten werden georganiseerd door de plaatselijke kerken en hebben in de loop der jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen.

De kerstmarkten in Duitsland worden druk bezocht door Nederlanders. De kerstmarkten zijn vaak binnen een dag te bereiken en dankzij goedkope arrangementen van reisorganisaties hoeft zo’n leuke dagtrip niet veel te kosten. Het is een leuke dagbesteding voor jong en oud.

Houdt er bij je bezoek rekening mee dat op 22 november de kerstmarkten niet of nauwelijks geopend zijn. Op deze dag vieren de Duitsers namelijk Totensonntag. Deze dag wordt ook wel stille dag genoemd, omdat men op deze dag overleden dierbaren herdenkt. In Lutherse kerken worden op deze dag extra diensten gehouden en veel mensen bezoeken op deze dag de graven van overleden geliefden, familieleden en vrienden.

Door heel Duitsland vinden de mooiste kerstmarkten plaats, maar een aantal van die kerstmarkten verdienen een speciale vermelding.

Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is veruit de drukbezochtste kerstmarkt van Duitsland. Ruim een miljoen bezoekers trekken eropuit om deze bijzondere Weihnachtsmarkt te bezoeken. De markt is verspreid over 6 pleinen die op loopafstand van elkaar liggen. De kraampjes hebben ieder hun eigen thema, zodat je ogen te kort komt. Naast de ruim 250 houten chalets met traditionele koopwaar worden er ook diverse activiteiten georganiseerd en vind je er attracties zoals een reuzenrad en een zweefmolen.
Vanaf Amsterdam ben je al binnen drie uur in Düsseldorf.

Keulen

De kerstmarkt in Keulen behoort ieder jaar weer tot de favorieten. In de stad vind je niet één, maar 6 kerstmarkten die allemaal iets unieks te beiden hebben. Op de Neumarkt staat de oudste kerstmarkt van de stad. Deze markt wordt ook wel de engelenmarkt genoemd. Rondom de Dom vind je sfeervolle kersttaferelen. Oude ambachten  worden hier ter plekke uitgevoerd en de handgemaakte spullen worden hier te koop aangeboden. Denk hierbij aan poppen, houten speelgoed en decoratie.
Je bent met de trein binnen een paar uur al in hartje Keulen. Vanaf eind november kun je deze kerstmarkten bezoeken.

Bremen

De stad die als decor diende voor het bekende sprookje de Bremer stadsmuzikanten, wordt aan het einde van het jaar opgemaakt voor een werkelijk schitterende kerstmarkt. Op het plein voor het stadhuis vind je een kerstmarkt bestaande uit meer dan 170 kraampjes. Hier kun je terecht voor lekkere hapjes zoals de Duitse bratwurst, een portie groene kool of lekkere zoete wafels. Als je op zoek bent naar originele kerstcadeaus dan kun je hier zeker slagen. Handgesneden kerststallen en handbeschilderde kerstballen worden hier met trots verkocht. Door de stad kun je genieten van vermakelijke voorstellingen en muzikale optredens.
Er worden diverse excursies aangeboden naar de kerstmarkt in Bremen. Je kunt bijvoorbeeld de stad bezoeken per luxe touringcar of per sneltrein.

Aken

De kerstmarkt in Aken trekt ieder jaar zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Toch blijft de kerstmarkt een bescheiden karakter houden. Deze traditionele kerstmarkt behoudt z’n charme door de sfeervol verlichte kraampjes, de authentieke koopwaar en de ongedwongen sfeer. Je kunt op de kerstmarkt handgemaakte kerstversiering en kerstcadeaus bewonderen.
De Akener Print is een lokale lekkernij die je zeker geproefd moet hebben. Het heeft iets weg van een harde kruidkoek.
Je kunt deze kerstmarkt bezoeken van 20 november tot en met 23 december. Aken ligt net over de grens en is dus prima met de auto te bereiken. Geen zin in verkeersdrukte? Je kunt ook gemakkelijk met de trein in Aken komen. Via diverse reisorganisaties kun je ook een dagtocht met de bus boeken.

Toon meer
1 resultaat