We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. Meer informatie

Kerstmarkten Frankrijk 2018

Filters: Frankrijk

Kerstmarkten in Frankrijk 2018

Bekijk ook: Top 15 Nederland | Top 10 Duitsland | Top 10 België | Top 15 schaatsplaatsen | Magische kerstoptochten

Voor wie gek is op de romantiek van kerstmarkten moet zeker een bezoekje brengen aan Frankrijk tijdens de kerstperiode. Vanaf eind november beginnen veel fransen al met het versieren van winkels, huizen en straten. Je kerstinkopen in een Franse stad doen is dan ook een absolute aanrader. Niet alleen de warenhuizen en winkels brengen kerstsfeer in het land, de kerstmarkten hebben hier zeker ook een groot aandeel in. Wij geven je graag wat tips voor de allermooiste kerstmarkten in Frankrijk.

Lille

Le marché de Noël in Lille is te vinden op Place de Rihour. Op dit plein worden jaarlijks zo’n 100 houten chalets opgezet, waar ambachtslieden van over de hele wereld welkom zijn om hun bijzondere koopwaar aan te bieden. Het internationale karakter van de markt zorgt ervoor dat de markt zeer divers en verrassend is. Je kunt er proeven van wereldse gerechten en bijzondere kerstgeschenken kopen. Voor wie graag de stad van een andere kant wil bewonderen, kan plaats nemen in het reuzenrad. In Lille kun je uitstekend winkelen, want in deze stad vind je winkels van grote modehuizen, maar ook karakteristieke Franse boetieks.
De kerstmarkt in Lille staat er van 18 november tot en met 30 december. Eerste kerstdag is de markt gesloten.

Parijs

Slenteren langs een sfeervol verlichte Seine, wandelen door de feestelijk versierde winkelstraten en intiem dineren in een prachtig versierde bistro. Kerst in Parijs is magisch. De grote warenhuizen Galeries La Fayette en Printemps kun je niet voorbij lopen zonder een blik in de etalage te werpen. Prachtige kersttaferelen, met vaak bewegende onderdelen, zijn werkelijk spectaculair.
Lees verder>

Tips voor je bezoek

Parijs is een drukke stad en vooral tijdens de kerstperiode is het moeilijk om er een parkeerplek te vinden. Het is aan te raden om de stad te bezoeken per trein, vliegtuig of boek een plaatsje op een luxe touringcar. Je kunt de stad te voet verkennen, als je niets wilt missen. Omdat veel bezienswaardigheden en kerstmarkten een aardig eindje bij elkaar vandaan liggen kun je ook de metro nemen. Voor toeristen zijn er speciale tickets beschikbaar.

Toon meer
2 resultaten

Kerst in Disneyland Parijs

Parijs, Frankrijk
Je allermooiste kerstcadeau ligt extra vroeg voor je klaar dit jaar, want in Disneyland Paris begint de kerst al op 10 november ... om pas op 6 januari te eindigen! Met de mooiste muziek, dwarrelende sneeuw en Disney figuren in prachtige feestkostuums worden dit feestdagen vol verrassende ervaringen en onvergetelijke herinneringen voor de hele familie.
Lees verder
10 november - 6 januari 2019 Vandaag gesloten

Kerstmarkt Champs-Élysées

Parijs, Frankrijk
De Champs-Élysées is dan weer een straat met tweehonderd bomen, versierd met meer dan 12 kilometer LED-verlichting.
Lees verder
14 december - 23 december 2018 Vandaag gesloten
Prijsvraag (Advertorial)

Gratis toegangskaartjes?!

Kans maken op vrijkaarten voor een kerstmarkt of gratis toegang voor een winterfair en andere leuke evenementen? Simpel: doe mee met onze prijsvragen.

NS International (Advertorial)

Snel en comfortabel met de trein naar Frankrijk?

Stap met je vrienden of familie deze winter comfortabel in de trein met NS International en stap op de kerstmarkt ontspannen weer uit.

Zoek treintickets
retour al vanaf
29.00