Kerstmarkten Nederland 2017

Filters: Nederland

Kerstmarkten in Nederland 2017

Kerst vieren we in Nederland massaal. 9 op de 10 Nederlanders geeft aan tenminste iets aan kerstmis te doen. De één versiert het hele huis met kerstdecoratie en sfeerverlichting, een ander bezoekt de mis op kerstavond en weer een ander gebruikt de kerstdagen om familie te bezoeken. Dat de kerstviering steeds populairder wordt is te merken aan de opkomst van kerstmarkten in ons land. Moest men voorheen nog de grens over om een kerstmarkt te bezoeken, tegenwoordig vind je ze in grote getalen veel dichter bij huis.

De mooiste markten hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Ondergrondse kerstmarkt Valkenburg

Voor een unieke kerstmarkt ervaring moet je rond de kerstperiode in Valkenburg zijn. In de grotten van deze Limburgse stad vind je namelijk de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. De feestelijk versierde grotten en tientallen kraampjes zorgen voor een magische kerstsfeer. In de Fluweelengrot vind je het huis van de Kerstman. Kinderen kunnen daar een kijkje nemen in de cadeautjeskamer, de slaapkamer en met een beetje geluk is de kerstman er zelf ook. De kerstmarkt is geopend van 18 tot en met 23 december.

Kerstmarkt in historisch hart Maastricht

Het centrum van Maastricht is met de vele historische gebouwen en het karakteristieke Vrijthof al een fijne stad om te bezoeken. Van 2 december tot en met 1 januari is de stad zeker een bezoekje waard, want dan vind hier een sprookjesachtige kerstmarkt plaats. Vanuit het reuzenrad op het Vrijthof heb je een prachtig uitzicht over de verlichte straten van de stad. Op de kerstmarkt kun je onder andere bijzondere kerstdecoratie en kerstgeschenken kopen. Als je geen zin hebt in winkelen, kun je misschien een rondje gaan schaatsen op de grote ijsbaan, die voor de gelegenheid is opgebouwd. In bourgondisch Maastricht kun je natuurlijk ook terecht voor heerlijke winterse hapjes.
In Maastricht kun je gemakkelijk parkeren, maar ook met de trein bevind het stadscentrum zich op loopafstand.

Dickens festijn in Deventer

In Deventer vindt ieder jaar het Dickens festijn plaats. Twee dagen per jaar reizen zo’n 150.000 bezoekers terug in de tijd van het 19e -eeuwse Engeland. Honderden figuranten lijken zo uit de beroemde boeken van de bekende schrijver Charles Dickens te zijn gestapt. Dickens is onder andere bekend geworden om zijn kerstverhalen over Scrooge en Oliver Twist. Het festijn speelt zich af in het centrum van Deventer, waar het publiek in groepen naar binnen wordt gelaten. De toegang is gratis, maar je moet wel rekening houden met een fikse wachttijd. Er zijn reisorganisaties die dagtochten naar dit evenement organiseren. Het Dickens festijn vindt plaats op 19 en 20 december.

Kerstmarkt in wereldstad Amsterdam

Middenin het centrum van onze hoofdstad vind je in aanloop naar de kerstdagen een knusse kerstmarkt op het Rembrandtplein.  In de diverse chalets kun je voornamelijk bijzondere handgemaakte spullen kopen, zoals kerstversiering, speelgoed en woondecoratie. Te midden van de houten chalets ligt een ijsbaan waar jong en oud een rondje mag schaatsen. Als je even wilt opwarmen kun je terecht in één van de vele cafés rondom het plein. Breng vooral een bezoekje aan de glühweinbar om echt in de kerststemming te komen.
De Amsterdamse kerstmarkt staat er van 2 december tot en met 8 januari.
Parkeren in de binnenstad kan zeer prijzig zijn. Bezoek Amsterdam met de trein en boek een overnachting in een hotel of in een sfeervolle bed & breakfast om langer te genieten van jullie bezoek.

Wil je nog meer kerstmarkten bezoeken?  De kerstfair bij kasteel Haarzuilens en de
grootste overdekte kerstmarkt in Arnhem zijn ook van harte aan te bevelen.

Toon meer
2 resultaten