Kerstmarkten Nederland 2017

Filters: Nederland

Kerstmarkten in Nederland 2017

Kerst vieren we in Nederland massaal. 9 op de 10 Nederlanders geeft aan tenminste iets aan kerstmis te doen. De één versiert het hele huis met kerstdecoratie en sfeerverlichting, een ander bezoekt de mis op kerstavond en weer een ander gebruikt de kerstdagen om familie te bezoeken. Dat de kerstviering steeds populairder wordt is te merken aan de opkomst van kerstmarkten in ons land. Moest men voorheen nog de grens over om een kerstmarkt te bezoeken, tegenwoordig vind je ze in grote getalen veel dichter bij huis.

De mooiste markten hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Ondergrondse kerstmarkt Valkenburg

Voor een unieke kerstmarkt ervaring moet je rond de kerstperiode in Valkenburg zijn. In de grotten van deze Limburgse stad vind je namelijk de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. De feestelijk versierde grotten en tientallen kraampjes zorgen voor een magische kerstsfeer. In de Fluweelengrot vind je het huis van de Kerstman. Kinderen kunnen daar een kijkje nemen in de cadeautjeskamer, de slaapkamer en met een beetje geluk is de kerstman er zelf ook. De kerstmarkt is geopend van 18 tot en met 23 december.

Kerstmarkt in historisch hart Maastricht

Het centrum van Maastricht is met de vele historische gebouwen en het karakteristieke Vrijthof al een fijne stad om te bezoeken. Van 2 december tot en met 1 januari is de stad zeker een bezoekje waard, want dan vind hier een sprookjesachtige kerstmarkt plaats. Vanuit het reuzenrad op het Vrijthof heb je een prachtig uitzicht over de verlichte straten van de stad. Op de kerstmarkt kun je onder andere bijzondere kerstdecoratie en kerstgeschenken kopen. Als je geen zin hebt in winkelen, kun je misschien een rondje gaan schaatsen op de grote ijsbaan, die voor de gelegenheid is opgebouwd. In bourgondisch Maastricht kun je natuurlijk ook terecht voor heerlijke winterse hapjes.
In Maastricht kun je gemakkelijk parkeren, maar ook met de trein bevind het stadscentrum zich op loopafstand.

Dickens festijn in Deventer

In Deventer vindt ieder jaar het Dickens festijn plaats. Twee dagen per jaar reizen zo’n 150.000 bezoekers terug in de tijd van het 19e -eeuwse Engeland. Honderden figuranten lijken zo uit de beroemde boeken van de bekende schrijver Charles Dickens te zijn gestapt. Dickens is onder andere bekend geworden om zijn kerstverhalen over Scrooge en Oliver Twist. Het festijn speelt zich af in het centrum van Deventer, waar het publiek in groepen naar binnen wordt gelaten. De toegang is gratis, maar je moet wel rekening houden met een fikse wachttijd. Er zijn reisorganisaties die dagtochten naar dit evenement organiseren. Het Dickens festijn vindt plaats op 19 en 20 december.

Kerstmarkt in wereldstad Amsterdam

Middenin het centrum van onze hoofdstad vind je in aanloop naar de kerstdagen een knusse kerstmarkt op het Rembrandtplein.  In de diverse chalets kun je voornamelijk bijzondere handgemaakte spullen kopen, zoals kerstversiering, speelgoed en woondecoratie. Te midden van de houten chalets ligt een ijsbaan waar jong en oud een rondje mag schaatsen. Als je even wilt opwarmen kun je terecht in één van de vele cafés rondom het plein. Breng vooral een bezoekje aan de glühweinbar om echt in de kerststemming te komen.
De Amsterdamse kerstmarkt staat er van 2 december tot en met 8 januari.
Parkeren in de binnenstad kan zeer prijzig zijn. Bezoek Amsterdam met de trein en boek een overnachting in een hotel of in een sfeervolle bed & breakfast om langer te genieten van jullie bezoek.

Wil je nog meer kerstmarkten bezoeken?  De kerstfair bij kasteel Haarzuilens en de
grootste overdekte kerstmarkt in Arnhem zijn ook van harte aan te bevelen.

Toon meer
23 resultaten

Kerstmarkt Noordwijk 2017

Noordwijk, Nederland
De Kerkstraat winkeliers Vereniging in samenwerking met de winkeliers uit het Hof van Noordwijk en de Dirk, organiseert op zondag 10 december voor de achtste keer de Kerstmarkt van Noordwijk. Het historische centrum van Noordwijk-binnen in kerstsfeer
Lees verder
10 december 2017 Vandaag gesloten

Kerstmarkt Lekkerkerk

Lekkerkerk, Nederland
Gezellige kerstmarkt in het centrum van Lekkerkerk voor jong en oud!
Lees verder
8 december 2017 Vandaag gesloten

Amsterdam Light Festival

Amsterdam, Nederland

Donkere wintermaanden zijn in Amsterdam verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad.

Lees verder
30 november - 21 januari 2018 Vandaag gesloten

Wintermarkt

Burgh-Haamstede, Nederland
Gezellige wintermarkt in het centrum van Burgh-Haamstede voor elk wat wils!
Lees verder
28 december 2017 Vandaag gesloten

Dickens by Night (GRATIS TOEGANG)

Drunen, Nederland

Het gebied rond het oude Raadhuis van Drunen verandert in een geweldig sfeervolle kerstmarkt in Dickenssferen. Er zijn optredens, er hangt een geur van punch, glühwein en brandend hout. Duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer

Lees verder
16 december 2017 Vandaag gesloten

Dickensfestijn Drunen (GRATIS TOEGANG)

Drunen, Nederland

De klok wordt weer teruggedraaid in Drunen. Van 12.00 tot 17.00 uur verandert het straatbeeld van Drunen voor de 1e keer in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. TOEGANG GRATIS !

Lees verder
16 december - 17 december 2017 Vandaag gesloten

Winteravondmarkt

Scherpenzeel, Nederland
Gezellige winteravondmarkt in het centrum van Scherpenzeel voor elk wat wils!
Lees verder
8 december 2017 Vandaag gesloten

Kerstmarkt Alkmaar

Alkmaar, Nederland
In de prachtstad Alkmaar wordt ook dit jaar weer een gezellige kerstmarkt georganiseerd. Na het succes van vorig jaar op de Paardenmarkt, wordt dit jaar de Kerstmarkt gehouden op het Waagplein. Het Waagplein wordt omgetoverd tot een sfeervolle kerstm
Lees verder
14 december - 17 december 2017 Vandaag gesloten

Kerstmarkt Bleiswijk

Bleiswijk, Nederland
Gezellige kerstmarkt in het centrum van Bleiswijk voor elk wat wils!
Lees verder
13 december 2017 Vandaag gesloten

Kerstmarkt Elzasplein Sittard

Sittard, Nederland
Sfeervolle kerstmarkt op een unieke locatie in de wijk Europapark in Sittard
Lees verder
9 december 2017 Vandaag gesloten
Blog

Top 5 leuke kerstweetjes

De kerst staat weer voor de deur en voor deze kerst heeft GoEuro onderzoek gedaan naar allemaal leuke weetjes en cijfers die te maken hebben met kerst. Lees de 5 voor ons meest interessante die we ook vergelijken met verschillende andere landen in Europa.

Top 5 bekijken
Blog

Top 5 leuke kerstweetjes

De kerst staat weer voor de deur en voor deze kerst heeft GoEuro onderzoek gedaan naar allemaal leuke weetjes en cijfers die te maken hebben met kerst. Lees de 5 voor ons meest interessante die we ook vergelijken met verschillende andere landen in Europa.

Top 5 bekijken

Wintermarkt

Poortugaal, Nederland
Gezellige wintermarkt in het centrum van Poortugaal. Voor elk wat wils!
Lees verder
25 november 2017 Vandaag gesloten

Kerstmarkt Leimuiden

Leimuiden, Nederland
Gezellige kleinschalige markt. We gaan ervoor om hier een gezellige, ruim gesorteerde, kleinschalige markt van te maken.
Lees verder
9 december 2017 Vandaag gesloten