Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar informatie artikelen Top 15 schaatsplaatsen tijdens de kerstdagen
Toplijsten

Top 15 schaatsplaatsen tijdens de kerstdagen

Mede vanwege de gevolgen van het coronavirus hebben wij besloten om deze toplijst niet bij te werken.

Niets wint het boven schaatsen op natuurijs. Toch zijn er genoeg gelegenheden om tijdens de wintermaanden en daarmee dus ook Kerst gezellig het ijs op te gaan voor een paar enthousiaste rondjes. Bestaande en speciaal voor deze dagen aangelegde ijsbanen bieden je een wonderlijk winterland.
We zetten uiteraard de leukste en uitgebreidste ijsbanen in Nederland even voor je op een rij


WinterWorld Twente

De naam verraadt het eigenlijk al: in Hengelo vind je de befaamde winterwereld van de ijsbaan WinterWorld Twente. Je kunt hier naar hartlust rondjes rijden en genieten van al het moois dat voor de feestdagen is bedacht.

Volledige dagje uit

Begin de dag met een paar uurtjes shoppen in de prachtige binnenstad en doe jezelf tegoed aan heerlijke oliebollen met een glas glühwein om alvast helemaal in de feeststemming te komen. Het geheel wordt opgevrolijkt met verlichting en muziek, waardoor het een magische belevenis wordt voor jong en oud.

Feesten en hossen

Aanvullende activiteiten als een après-ski party en gezellige feestbands waarbij je tevens prijzen kunt winnen bij de bingospelen, maken het geheel compleet. Breng voor een gezellig uitje zeker een bezoek aan deze levendige schaatsbaan.

Openingsdagen

Openingsdagen

Nog niet bekend in 2018

Openingstijden

ma – di 14:00 tot 21:00
wo 12:00 tot 21:00
do - vr 12:00 tot 22:00
za 10:00 tot 22:00
zo 12:00 tot 21:00

Entree

€ 6,00 Dag kaart
€ 45,00 10-ritten kaart

Meer informatie

WinterWorld Twente

Openingstijden

Periode: vrijdag 03 november t/m zondag 07 januari
Openingstijden: 10.00 – 22.00
Toegang: € 6,00


IJsbaan Museumplein - Ice*Amsterdam

Eén van de mooiste ijsbanen in Nederland bij uitstek moet toch zeker de ijsbaan zijn op het Museumplein. Met het Rijksmuseum op de achtergrond, wordt hier elk jaar weer een schaatsbaan uitgespreid waarop je heerlijk kunt genieten van tal van winter activiteiten.

Spelletjes en versnaperingen

Of je nu rondjes wilt rijden of wilt deelnemen aan de ijsspelen als Human Icebowling, rodelslalom on ice, ijshockey, curling of Jeu d’ice, alles is hier mogelijk. Ben je moe geschaatst of overvalt de kou je dan kun je opwarmen bij Brasserie Winters met een kopje warme chocolademelk. Er zijn uiteraard ook voldoende eetgelegenheden, waar je kunt genieten van broodjes, kaasfondue of hartige snacks.

Ice*Village

Breng ook vooral een bezoek aan de Ice*Village, waar de winterchalets een keur aan lifestyle, fashion en live entertainment bieden. De leukste kerstcadeaus zijn hier bovendien te vinden. Maak er met je gezin of met collega’s een sprankelende dag van.

Openingstijden

Periode: 17 november 2017 tot 3 februari 2018
Openingstijden: 10.00 – 22.00 uur
Toegang: vanaf € 6,50


WinterparadIJS Amersfoort

Op het Eemplein vindt ook dit jaar weer het WinterparadIJS Amersfoort plaats. Naast gewoon schaatsen op de meer dan 600 vierkante meter ijsbaan, kun je deelnemen aan diverse ijs gerelateerde activiteiten, zoals curling of ijshockey, waardoor er voor iedereen wat wils is.

Tal van evenementen

Dit wordt extra bewezen door de diversiteit aan leuke evenementen die ook buiten de baan plaatsvinden. De sfeer zit er goed in met een kinderkermis, liveoptredens, feestelijke kerstkraampjes en de heerlijke eettentjes, waar je je tegoed kunt doen aan stamppot, traditionele erwtensoep en glühwein.

Smakelijke ijspret

Uiteraard is er ook de vertrouwde warme chocolademelk met stomende broodjes rookworst waar je je na het schaatsen mee kunt opwarmen. WinterparadIJS Amersfoort belooft je zo een waar winters uitje met een hoop ijsplezier.

Openingstijden

Periode: 23 november 2018 t/m 06 januari 2019
Openingstijden: 10.00 – 22.00 uur
Toegang: vanaf € 6,00


IJsbaan Vrijthof - Maastricht

Traditiegetrouw kent Maastricht op het Vrijthof de kerstmarkt. Naast tal van gezellige kerststandjes, eetgelegenheden en festivals, vind je hier tevens een ijsbaan met een oppervlakte van zo’n 800 tot 1000 vierkante meter. Je krijgt hierdoor nog meer het gevoel dat je je in een waar winterwonderland bevindt.

Paviljoen en cultuur

Je kunt van de ene activiteit gemakkelijk naar een volgend lopen en zo diversiteit aan ervaringen beleven. Gelijk naast de ijsbaan vind je zo het Vrijthofpaviljoen waar je heerlijk kunt genieten van een welbehagen aan eten en drinken. Tal van terrassen, het reuzenrad en zelfs een magisch cultureel festival, wat muziek, theater en dans ten tonele brengt, zorgen voor een gezellige en levenslustige sfeer. Voor jong en oud is er zo genoeg betoverends te beleven.

Opengingstijden

Periode: 01 december t/m 31 december
Openingstijden: 10.00 – 22.00 uur
Toegang: vanaf € 6,00


IJsbaan Groningen

Op de Grote Markt in Groningen wordt weer als vanouds een prachtige ijsbaan aangelegd, waardoor je op een oppervlakte van maar liefst 1000 vierkante meter ijs heerlijk los kunt gaan.

Dansen op het ijs

De ijsbaan vormt één van de gezelligste ontmoetingsplaatsen waar je tijdens de wintermaanden naar toe kunt. Jong en oud zullen genieten van wat hier georganiseerd wordt. Je kunt meedoen met activiteiten als discoschaatsen en ook komen er bekende schaatsers op bezoek tijdens de schaatsclinics.

Groots uitpakken

Het geheel wordt opgevrolijkt met versieringen bij het nabijgelegen paviljoen. Evenals de ijsbaan die dit jaar een stuk groter zal zijn dan voorgaande jaren, zul je bemerken dat ook flink in de decoratie is uitgepakt, om alles nog meer in feeststemming te brengen.

Opwarmen met choco

Bij het paviljoen kun je na het schaatsen heerlijk uitrusten en volop genieten van heerlijke dranken als warme chocolademelk.

Openingstijden

Periode: 3 december 2018 t/m 03 januari 2019
Openingstijden: 10:30 tot 22:30 uur
Toegang: vanaf € 4,00, incl. schaatsverhuur: € 7,00


IJsbaan Leiden

Op de Nieuwe Rijn in Leiden vind je vanaf begin december de drijvende ijsbaan. Midden op de bestaande gracht zal een prachtige ijsbaan worden geplaatst, waar je eindeloos kunt rondjes draaien en zwieren op het ijs.

Voor elke leeftijd

Of je nu al een ervaren schaatser bent of de eerste schreden op het ijs zet, voor iedereen is de ijsbaan toegankelijk. Zelfs als je niet over eigen schaatsen beschikt, kun je deze hier gemakkelijk huren.

Bezoek aan kerstmarkt

Na uren op het ijs te hebben vertoefd, kun je de pret vervolgen op de nabijgelegen kerstmarkt die tevens in de Nieuwe Rijn plaatsvindt. De kerstsfeer is hier op en top door de vele sfeervolle versieringen en de heerlijkste hapjes en drankjes die je volproppen met kerstgeluk.

Openingstijden

Periode: 7 december 2018 t/m 6 januari 2019
Openingstijden: 11:00 tot 23:00 uur
Toegang: € 7,00


Winter Village - Stadshart Amstelveen

Winkelcentrum Stadshart te Amstelveen zal ook dit jaar nauwelijks nog te herkennen zijn, nu het zich omtovert tot winters tafereel. Ter voorbereiding op de gezelligste feestdagen van het jaar, wordt de kerstmarkt opgezet en de openlucht ijsbaan gereed gemaakt voor aanlokkelijk ijsplezier.

Ware happening

Je zult er niet omheen kunnen, dit ‘the place to be’. Je kunt hier eindeloos je hart op halen en lekker struinen langs de vele gezellige chalets op de kerstmarkt en een bezoek brengen aan de diverse horecavoorzieningen. Na welbestede uurtjes op de ijsbaan kun je hier lekker opwarmen en je tegoed doen aan tal van lekkernijen.  De ijsbaan is dan ook niet voor niets het aangewezen evenement waar je deze winter heen wilt gaan.

Openingstijden

Periode: 7 december 2018 t/m 6 januari 2019
Openingstijden:
Maandag:15.00 – 21.00 uur
Dinsdag:15.00 – 21.00 uur
Woensdag:12.00 – 21.00 uur
Donderdag:15.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 12.00 – 21.00 uur
Zaterdag:12.00 – 21.00 uur
Zondag:12.00 – 21.00 uur
Toegang: € 7,00 (voor duur van 2 uur)


Winterland Breda

Ook in Breda is er volop kerstmagie te vinden. Het karakteristieke centrum van Breda wordt opnieuw omgetoverd tot een wonderlijk winterland. Op de Grote Markt, die ook wel bekend staat als de Winter Garden, kun je een bezoek brengen aan de sfeervolste kerstmarkt in Brabant en genieten van diverse, prachtige optredens onder het genot van warme dranken en geurende stroopwafels.

Ook voor de kleintjes

Kom gezellig naar de ijsbaan die speciaal voor deze periode is neergelegd en zwier onder de versiering van duizenden lichtjes over het ijs. In de avonduurtjes kun je losgaan tijdens het disco schaatsen en voor de kleintjes mag uiteraard ook een Frozen ijsmiddag niet ontbreken. Voor iedereen is hier zeker volop te beleven.

Openingstijden

Periode: 19 december tot en met 29 december 2018
Openingstijden: 14:00 tot 00:00 uur
Toegang: € 5,00 (+ € 3,00 voor schaatsverhuur)


Kerstijsbaan Bergen op Zoom

Op de Grote Markt te Bergen op Zoom vind je dit jaar, na het razende succes van de afgelopen jaren, opnieuw de kerstijsbaan. Aangezien het dit jaar tevens de 20ste keer is dat de ijsbaan op dit prachtige plein te vinden is, verhoogt dit natuurlijk de feestelijkheid.

Plezier kent geen leeftijd

Om ook te voorzien in een veilige omgeving waar de kleinste feestganger onder ons kan schaatsen, is er gedacht aan een aparte schaatsbaan. Zo kunnen ouders met kleine kinderen ook volop het ijs ontdekken.

Sfeervolle omgeving

De ijsbaan is volop versierd met sfeervolle verlichting en tierlantijntjes, wat het extra gezellig maakt. Doordat het terras overdekt en verwarmd is, kun je hier jezelf lekker opwarmen naar een intensief aantal rondjes op het ijs. De kerstijsbaan in Bergen op Zoom kent tal van horecagelenheden waar je volop kunt genieten van een warm drankje en een heerlijk hapje.

Openingstijden

Periode: 8 december 2017 t/m 6 januari 2019
Openingstijden: 10:00 tot 22:00 uur
Toegang: € 4,00 (voor 2 uur schaatsplezier + € 3,00 schaatsverhuur)


Winter Village - laren

Op de Brink in Laren vind je vanaf eind november tot begin januari een waar wintergebeuren. Uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende winterevenementen in Laren, herken je de oplucht ijsbaan, met een omvang van ruim 450m2, direct door de overweldigende gezelligheid. Er zijn dan ook tal van verschillende activiteiten en ook kun je heerlijk je tegoed doen aan tal van lekkernijen in de verscheidene horecagelegenheden.

Leuke evenementen

De dinsdagochtenden zijn speciaal gereserveerd voor de allerkleinsten. Zij kunnen dan hun eerste pogingen wagen op het ijs tijdens het peuterschaatsen. Op de ijsbaan worden verder curlingcompetities gehouden en ook kun je deelnemen aan het discoschaatsen. Onder begeleiding van een dj zal begin januari de voorjaarsborrel plaatsvinden op de ijsbaan van Winter Village in Laren.

Restaurant

In het restaurant kun je terecht voor heerlijk eten en kun je weer even op temperatuur komen na intensieve, verkoelende rondjes op het ijs. Er is zelfs een buitenbar waar je gezellig met elkaar van de ambiance kunt genieten.

Openingstijden

Periode: 23 november 2018 t/m 6 januari 2019
Openingstijden:
Maandag:15.00 – 21.00 uur
Dinsdag:15.00 – 21.00 uur
Woensdag:12.30 – 19.00 uur
Donderdag:15.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 12.30 – 21.00 uur
Zaterdag:12.00 – 21.00 uur
Zondag:12.00 – 21.00 uur
Toegang: € 7,00 (voor 2 uur schaatsplezier)


Schaatsbaan op Kurhausplein - Scheveningen

Vanaf eind november is Scheveningen niet meer te herkennen als badplaats, maar waan je jezelf in een wonderlijk winterparadijs. In plaats van badkleding trek je nu warme kleding schaatsen aan om je helemaal uit te leven op de overdekte schaatsbaan die wordt geopend voor het bekende Kurhaus hotel.

Betoverend winterplein

Dit plein staat vanaf dan bekend als ‘Kurhausplein On Ice’. Eerst zal de ijsbaan van 600 vierkante meter worden opengesteld, waarbij je een indrukwekkend zicht hebt op het strand en de zee. Na 3 december komt hier nog een 30 meter lange ijsglijbaan bij om het ijsplezier helemaal geweldig te maken.  Vanaf de Pier kun je zo met opblaasbanden naar beneden glijden.

Verwarmde terrassen

Al die ijspret kan erg verkoelen, waardoor het prettig is om heerlijk op te warmen in één van de omringende restaurants. Blijf je liever buiten om van de sfeer te genieten, dan kun je ook terecht op het verwarmde terras. Een bezoek aan de Ice Expo mag ook niet ontbreken.

Openingstijden

Periode: 10 november 2018 t/m 13 januari 2019
Openingstijden: 10:00 tot 22:00 uur
Toegang: vanaf € 3,00 (incl. schaatsen € 9,00)


Winter Wonderland Enschede

Bezoek het Winter Wonderland in Enschede en je wintermaanden kunnen niet meer stuk. De hele binnenstad is omgetoverd tot een waar kerstwalhalla. Je vindt hier de kerstmarkt met aantrekkelijke kraampjes, muziek en volop gelegenheden om je laatste kerstinkopen te doen.  De Langestraat is zelfs omgedoopt tot de Long Lane of Love, waardoor duidelijk de toon wordt gezet. De romantische versiersels en verlichting vol hartjes tonen dat er aan liefde en saamhorigheid hier in ieder geval geen gebrek is. Dus kom vooral gezellig delen in het plezier.

Theatershows

Er is in Enschede een prachtig programma samengesteld, waarbij het gehele gezin kan genieten van verschillende shows als theater, dans, muziek en cabaret. Zo is er altijd wel iets te beleven, ongeacht welke dag je besluit deze mooie stad te bezoeken.

IJsbaan en schaatscafé

De meest ultieme publiekstrekker blijft uiteraard de overdekte ijsbaan. Deze brengt je gelijk in winterse feeststemming doordat je heerlijk over de Oude Markt kunt schaatsen. Je hebt ook flink de ruimte aangezien de ijsbaan een omvang heeft van 25 x 15 meter. Aangrenzend in het schaatscafé kun je je handen opwarmen aan een kop chocomelk of glühwein.

Openingstijden

Periode: 8 december 2018 t/m 6 januari 2019
Openingstijden: 10:00 tot 21:00 uur
Toegang: € 3,50 (schaatsverhuur € 1,50)


IJspret in Gouda

De ijsbaan in Gouda is een waar spektakel. Deze loopt namelijk geheel rondom het Stadhuis. Op de Markt van Gouda wordt een ijsbaan neergelegd die doorloopt helemaal tot aan de Goudse Waag. Een kerstboom en gezellige versieringen brengen de hele omgeving in optimale kerstsfeer.

Oefenen baart kunst

Er is volop gelegenheid om je vaardigheden in het schaatsen te perfectioneren. Zo kun je deelnemen in speciaal daarvoor opgestelde schaatsklinieken en kun je hetgeen je geleerd hebt direct uitproberen in de discoavond.

Winters eten

Naast het schaatsen kun je heerlijk genieten van verschillende lekkernijen. Zo zijn er Duitse Apfelstrüdel verkrijgbaar en ook erwtensoep. Dit kun je combineren met winterbier of kruidige glühwein. Warme chocolademelk blijft ook één van de favorieten uiteraard.

Openingstijden

Periode: 19 december 2018 t/m 13 januari 2019
Openingstijden: 09:00 tot 23:00 uur
Toegang: vanaf € 5,00 (schaatsverhuur € 1,50)