Terug naar informatie artikelen De 10 mooiste kerstmarkten in Frankrijk van 2023
Toplijsten

De 10 mooiste kerstmarkten in Frankrijk van 2023

De winterperiode is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de kerstmarkt. In Frankrijk zijn er talloze kerstmarkten te vinden waar je kunt genieten van de kerstsfeer. Geniet van heerlijke streekspecialiteiten, doe kerstinkopen en beleef de leukste activiteiten met elkaar.


1. Kerstmarkten in de Elzas

In Noord-Frank is de regio Elzas te vinden. Er zijn talloze plaatsen die ieder jaar wordt omgetoverd tot een echt winterfestijn. Er zijn tientallen kerstmarkten die je daar kunt bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld de beroemde, gigantische kerstboom gaan bekijken dat in Straatsburg te vinden is, maar ook Colmar is een aanrader. Daar wordt elk jaar een levensgrote kerststal gebouwd. Leuk om te weten is dat er ook kerstmarkten te vinden zijn tussen de wijngaarden. Een unieke beleving, dat je zeker eens moet hebben meegemaakt.

In de pittoreske straatjes van Colmar zal de kerstversieringen en lichten je meeslepen in de magie van de kerstperiode.
In de pittoreske straatjes van Colmar zal de kerstversieringen en lichten je meeslepen in de magie van de kerstperiode.

Colmar de magie van Kerstmis

Openingsdagen

do 24 november t/m do 29 december 2022

Openingstijden

ma-zo 11:00 tot 21:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar Colmar


2. Kerstmarkten in de Champagne streek

Als je een kerstmarkt wilt bezoeken in Frankrijk kun je ook kiezen voor de Champagne streek. Hier zijn in de hele maand december in zowel steden als kleinere dorpjes kerstmarkten te vinden. Gezelligheid is in deze streek erg belangrijk en daarom kun je ook genieten van diverse evenementen die worden georganiseerd.


3. Kerstmarkt Parijs

Ook de hoofdstad van het land wordt in de wintermaanden omgetoverd tot een magisch kerst wonder. De stad is natuurlijk bekend als de lichtstad en dat is in deze periode nog beter te merken. Een groot deel van het centrum doet mee om alles te versieren waardoor het een winterse decor krijgt. Parijs is natuurlijk een grote stad en daarom kun je er ook meerdere kerstmarkten vinden.

Kerst in een stad als Parijs is extra gaaf omdat de stad zelf hele mooie historische gebouwen en bruggen heeft die extra sfeer uitstralen.
Kerst in een stad als Parijs is extra gaaf omdat de stad zelf hele mooie historische gebouwen en bruggen heeft die extra sfeer uitstralen.

Kerst in Disneyland Parijs

Openingsdagen

za 12 november 2022 t/m zo 8 januari 2023

Openingstijden

ma-zo 10:00 tot 21:00

Vandaaggesloten

Prijzen

€ 99,00 1 dag | 1 park: volwassene
€ 91,00 1 dag | 1 park: kind
€ 119,00 1 dag | 2 parken: volwassene
€ 111,00 1 dag | 2 parken: kind
Gratis Gratis toegang voor kinderen t/m 2 jaar

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar Parijs


Kerstverlichting Champs-Élysées

Openingsdagen

zo 20 november 2022 t/m ma 2 januari 2023

Openingstijden

ma-zo 11:00 tot 20:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar Parijs


Top 10 kerstmarkten in Duitsland De leukste en meest bezochte Duitse kerstmarkten op een rij gezet.


4. Kerstmarkt Bordeaux

Als je niet weet naar welke kerstmarkt je dit jaar wilt, kunnen we de kerstmarkt in Bordeaux zeker aanraden. Ieder jaar opnieuw zijn er meer als honderd kraampjes te vinden waar je de leukste kerst spullen kunt kopen. Natuurlijk geniet je ook van regionale specialiteiten en kun je de kerststal bewonderen.


5. Kerstmarkt Toulouse

Een kerstmarkt die veel wordt bezocht door toeristen is die in Toulouse. Zowel de straten- als het Place du Capitole wordt dan voorzien van kerstversiering. De kerstmarkt zelf is te vinden op het plein van Place du Capitole en je kunt er de leukste spullen scoren. Van prachtige kaarsen tot authentieke houtsnijwerken. Er worden ook producten uit eigen omgeving verkocht. Denk aan wijn maar ook kaas.


6. Kerstmarkt Reims

Eén van de grotere kerstmarkten dat te vinden is in Frankrijk is in Reims. Er zijn maar liefst meer dan 120 stalletjes aanwezig waar je de leukste cadeaus kunt kopen en natuurlijk heerlijke producten kunt proeven. Reims en omgeving staat bekend om hun champagne en daarom zul je ook kraampjes tegen komen waar ze dit aanbieden en verkopen. Weer eens wat anders als glühwein.

Reims verandert in een winterwonderland: de kerstmarkt van Reims is namelijk de 3de grootste van Frankrijk, na Straatsburg en Colmar!
Reims verandert in een winterwonderland: de kerstmarkt van Reims is namelijk de 3de grootste van Frankrijk, na Straatsburg en Colmar!

Openingsdagen

do 1 december t/m za 31 december 2022

Uitzonderingen

zo 18 december 10:00 tot 20:00
zo 25 december gesloten
ma 26 december 10:00 tot 20:00

Openingstijden

ma 14:00 tot 20:00
di-do 10:30 tot 20:00
vr 10:30 tot 21:00
za 10:00 tot 21:00
zo 10:00 tot 20:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar Reims


Top 10 kerstmarkten in Nederland Bekijk ook de leukste en meest bezochte Nederlandse kerstmarkten.


7. Kerstmarkt Lille

Lille is niet alleen een geweldige stad waar je goed kunt winkelen maar organiseert ook ieder jaar een gezellige kerstmarkt. Het is midden in het centrum te vinden en je kunt er talloze producten kopen. Als je er naar toe gaat, moet je zeker eens gaufres proeven. Dit zijn wafels die in deze stad worden gemaakt. Verder staan er altijd leuke activiteiten op de planning. Zo kun je de kerstman bezoeken, kan er meegezongen worden met kerstliedjes en kunnen kinderen worden geschminkt.

Geniet van de kerstmarkt en neem het Grote Wiel: de hoofdstad van Vlaanderen is gehuld in lichtjes en een veelheid aan versieringen.
Geniet van de kerstmarkt en neem het Grote Wiel: de hoofdstad van Vlaanderen is gehuld in lichtjes en een veelheid aan versieringen.

Openingsdagen

vr 18 november t/m vr 30 december 2022

Uitzonderingen

za 24 december 10:00 tot 18:00
zo 25 december gesloten
vr 30 december 10:00 tot 20:00

Openingstijden

ma-do 11:00 tot 20:30
vr-za 10:00 tot 22:00
zo 11:00 tot 20:30

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatieBlijf overnachtenMet de trein naar Lille


8. Kerstmarkt Metz

Wil je de mooiste kerstmarkt van Europa bezoeken? Dan moet je richting Metz afreizen. Het middeleeuwse centrum is volledig versierd in kerstsfeer waardoor het lijkt alsof je door een magische stad heen wandelt. Er zijn honderden kraampjes en daarnaast is het mogelijk om te gaan schaatsen en kun je ook van het uitzicht genieten door in het reuzenrad te gaan. Goed om te weten is dat de kerstmarkt op 25 december niet kan worden bezocht. Het is dan gesloten.


9. Kerstmarkt Lyon

Ook Lyon heeft ieder jaar een gezellige kerstmarkt. Het liefst bezoek je de stad tussen 8 en 11 december want dan kun je ook genieten van de enorme lichtshow dat ieder jaar wordt georganiseerd. Het wordt ook wel de Fête des Lumières genoemdt. Onder andere de Saint-Jean kathedraal maar ook de fontein op de Place Terreaux worden voorzien van indrukwekkende verlichting.


Top 10 kerstmarkten in België Bekijk ook de leukste en meest bezochte Belgische kerstmarkten.


10. Kerstmarkt Arras

De kerstmarkt in Arras is ietwat minder bekend bij veel toeristen maar biedt ieder jaar wel een sfeervolle kerstmarkt. Er zijn zo’n 100 chalets die gemaakt zijn van hout waar men de leukste kerst spullen verkoopt. Dat is nog niet alles want je kunt natuurlijk ook genieten van lokale lekkernijen en glühwein. Er is ook een reuzenrad op het plein te vinden die je voor een paar euro kunt betreden.


Met de trein naar de kerstmarkt

De meeste mensen kiezen ervoor om met de auto af te reizen naar een kerstmarkt. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een keer met de trein te gaan? Vrijwel alle kerstmarkten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en doordat je geen parkeerkosten hoeft te betalen hou je een hoop geld over. Dat kun je dan weer lekker besteden op de kerstmarkt. Verder kun je natuurlijk extra genieten van de glühwein als je niet terug hoeft te rijden. De NS International heeft regelmatig aanbiedingen waardoor het bezoeken van een kerstmarkt zeer voordelig kan uitpakken.

Met de internationale trein naar een kerstmarkt Bekijk welke steden gemakkelijk te bereiken zijn en kom lekker ontspannen aan