Terug naar informatie artikelen Met de internationale trein naar een kerstmarkt
Vervoer

Met de internationale trein naar een kerstmarkt

Krijg je in deze tijd van het jaar ook al weer zo’n fijn kerstgevoel als je al die lampjes overal ziet hangen en de kerstbomen weer hun intrede doen in ieder huis? Dan krijg je vast ook zin om naar een kerstmarkt in het buitenland te gaan om daar een stukje van de gezellige kerstsfeer op te snuiven. Je kunt natuurlijk zelf met de auto gaan, maar de mogelijkheden met de trein zijn ook divers en dan kom je lekker ontspannen en uitgerust op de plaats van bestemming aan. Lijkt je dat geen top idee? Zodat je je meteen op alle moois en heerlijks kunt storten wat de kerstmarkten je te bieden hebben. Dus, pak je computer of telefoon, en zoek een mooie reis (of misschien wel met verblijf in een leuke stad) uit.


Kerstmarkten in Duitsland

Duitsland kent een lange traditie van kerstmarkten. Je vindt ze nagenoeg in alle Duitse grote en ook minder grote steden terug. Denk daarbij aan Berlijn, Keulen, Düsseldorf of Münster en dat zijn slechts een paar voorbeelden. Wil je met de trein naar een van de Duitse kerstmarkten? Dan kun je eenvoudig en voor een redelijke prijs een enkele reis kopen naar de plaats van bestemming.

Je boekt een kaartje voor de internationale trein naar Duitsland (en bent dan meteen verzekerd van een zitplaats) en bent vaak al binnen enkele uren in de stad van je keuze. De internationale treinen vertrekken op Amsterdam Centraal en doen vaak ook nog andere stations in Nederland aan voordat ze in Duitsland aankomen.

Zoek treintickets naar Duitsland


Kerstmarkten in België

Ook onze zuiderburen organiseren tal van kerstmarkten. Antwerpen, Mechelen, Brussel, Leuven of Brugge? Deze Belgische steden zijn allemaal perfect te bereiken met een internationale trein. Boek een kaartje en je bent er zo. Je komt aan in de stad van je keuze en proeft er de kerstsfeer meteen en niet alleen op de markten zelf.

De Belgische steden bieden je zoveel aan bezienswaardigheden, dat je in een dag lang niet alles gezien hebt. Blijf dan gewoon lekker wat langer en geniet van de bourgondische sfeer in dit land.

Zoek treintickets naar België


Kerstmarkten in Frankrijk & Engeland

Lille, Parijs en Londen. Deze steden stralen sowieso al een bijzondere sfeer uit, maar tijdens de kerstmarkten is dat gevoel nog vele malen sterker. Koop snel je internationale treinkaartje voor een van deze steden en proef kerst op een bijzondere manier in een bijzondere stad. Beide steden in Frankrijk bereik je snel met de Thalys, Londen doe je met de Eurostar via de tunnel. Proef de romantiek en laat je verleiden tot prachtige aankopen in deze geweldige steden. De meeste kerstmarkten beginnen eind november en eindigen rond de kerst. Als je van je bezoek aan de kerstmarkt graag een echt uitstapje wilt maken, boek dan een leuk hotel om een paar nachtjes te verblijven.

De treinkaartjes zijn enkele reizen, dus je kunt altijd een kaartje terug naar huis kopen wanneer jij wilt vertrekken. Want als je eenmaal van de kerstsfeer (en de daarbij behorende lekkernijen) geproefd hebt, heb je beslist de smaak te pakken en wil je misschien wel helemaal niet meer terug naar Nederland.

Zoek treintickets naar Frankrijk  of  Zoek treintickets naar Engeland