Filters
Land
Plaats
Datum
Kies een van en tot datum. Alleen evenementen binnen deze periode worden getoond.
Types
Toegang
Duur
In deze lijst kun je kiezen voor het totaal aantal openingsdagen van een evenement.
Afstand vanaf
Vul je vertreklocatie in en kies de maximale reisafstand om evementen in dit gebied te tonen.
Kenmerken
In deze lijst zie je aan welke kenmerken een evenement kan voldoen.

Evenementen

0 van 32 evenementen

Kerstmarkten in Berlijn 2024

Vanaf eind november staat Berlijn een hele maand in het teken van kerstmis. Overal in Berlijn worden er kerstmarkten gehouden. Liefhebbers van de Duitse Weihnachtsmarkten komen hier dus zeker aan hun trekken. Op de kerstmarkten kun je ambachtelijk vervaardigde spullen kopen en diverse soorten warme hapjes en drankjes nuttigen. Naast lokale specialiteiten kun je op de kerstmarkten in Berlijn ook andere wereldse gerechten proeven.

26 kerstmarkten

Rond de kerstperiode worden er zo’n 26 kerstmarkten gehouden in de Duitse hoofdstad. Er zijn grote kerstmarkten op stadspleinen en winkelcentra en kleinere knusse kerstmarkten in oude fabriekshallen, kerkjes en winkelstraten. Je kunt ze onmogelijk allemaal bezoeken, maar een aantal mag je zeker niet missen.
De Weihnachtszauber op de Gendarmenmarkt is één van de mooiste kerstmarkten van Berlijn. Als de locatie je nog niet omver blaast (tussen de Dom, het Konzerthaus en de Franzozische Stadtkirche), dan wordt je vast wel betoverd door de sprookjesachtig verlichte kerstboom en de tientallen verlichte kraampjes. Deze markt is niet geheel gratis, maar zeker de euro entree waard.

De Wintertraum bij Alexanderplatz is een kerstdroom die uitkomt. Traditionele kramen waar je overheerlijke Duitse lekkernijen kunt proeven en leuke kerst hebbedingetjes kunt aanschaffen worden afgewisseld met moderne kermisattracties. Deze kerstmarkt is geschikt voor jong en oud.

De winterwereld aan de Potzdammer Platz kan iedereen bekoren. Deze kerstmarkt trekt daarom ook jaarlijks ruim 2,5 miljoen bezoekers. Er is vermaak in de vorm van live-muziek, gezellige kraampjes en je kunt deelnamen aan diverse activiteiten. Je kunt tegen een kleine vergoeding ook gebruik maken van de schaatsbaan en de rodelbaan.

Gemakkelijk bereikbaar

Diverse reisorganisaties bieden voordelige excursies aan naar de kerstmarkten in Berlijn. Uiteraard kun je ook met eigen vervoer naar de Duitse hoofdstad komen, maar vanwege de grote drukte is parkeren rond deze tijd geen pretje.


Er zijn geen resultaten gevonden. Pas jouw zoekcriteria aan of


We helpen je graag verder...

Proef de sfeer en laat je inspireren tijdens de donkere dagen voor kerst. Wij geven je een top 10 van de leukste kerstmarkten in Europa. Mocht je nog niet weten naar welk evenement je wilt gaan neem dan eens kijkje bij de onderstaande toplijsten.