Terug naar informatie artikelen De 5 mooist versierde winkels in Europa
Toplijsten

De 5 mooist versierde winkels in Europa

Kerst is voor veel winkeliers de ideale gelegenheid om eens flink uit te pakken qua aankleding van de winkels. Warenhuizen, winkelcentra en tuincentra worden omgetoverd tot ware winterparadijzen. Iedereen kent de bont versierde Amerikaanse shopping malls uit films en tv-series, maar ook dichterbij huis worden winkelcentra uitbundig gedecoreerd.


1. Christmas shopping in Londen

Veel Engelsen vieren kerst nog op traditionele wijze. Geen wonder dus dat rond de kerstperiode alle straten volop versierd worden met kerstverlichting en decoratie. Bij de grote vijver in Hyde Park wordt jaarlijks het evenement Winter Wonderland gehouden. Dit is de grootste Christmas Market van Londen. Maar ook verderop in de stad vind je de mooiste kerst taferelen. De warenhuizen Harrods en Selfridges zijn zeker een bezoekje waard. Deze winkels worden met kerst prachtig versierd en kinderen kunnen hier de kerstman in levende lijve ontmoeten.


Als je met de kerst in Londen bent, moet je zeker even door Regent Street wandelen. Jaarlijks worden bezoekers verrast met de mooiste lichtontwerpen boven de straat. Regent Street wordt dan ook ieder jaar weer tot de mooist versierde winkelstraat van Londen uitgeroepen.


2. Frohe Weihnacht in Hamburg

In de prachtige Duitse havenstad Hamburg is het ieder jaar rond de kerst weer genieten. De winkels van winkelcentrum Alsterhaus zijn de dagen voor kerst tot 2100 uur geopend, zodat je extra lang de tijd hebt voor je kerstinkopen en om rond te dwalen door de prachtig versierde winkels. De schepen die aan de Alster voor anker liggen zorgen voor een waar spektakel. De schepen zijn sprookjesachtig verlicht en kinderen zijn welkom aan boord om deel te nemen aan allerlei leuke activiteiten, zoals koekjes bakken.


Uiteraard vind je in deze Duitse stad ook een aantal sfeervolle kerstmarkten waar je terecht kunt voor mooie handgemaakte koopwaar en traditionele lekkernijen.


3. Joyeaux Noël in Parijs

Voor een romantische stedentrip rond de feestdagen is Parijs de perfecte bestemming. Deze Franse hoofdstad staat bekend als de stad van de liefde en zeker met kerst doet Parijs deze naam eer aan.
De Eiffeltoren is voor de gelegenheid verlicht met duizenden flonkerende lampjes en straalt je als een gigantische kerstboom vanaf de oever van de Seine toe.
Jaarlijks gaan de luxe warenhuizen La Fayette, Printemps, Bon Marché en BHV de strijd aan voor de titel “mooist versierde warenhuis”. Galeries La Fayette is van zichzelf al een prachtig karakteristiek warenhuis, waar de kerstversiering zeker tot z’n recht komt. Onder de geleurde koepel prijkt ieder jaar een wonderschone kerstboom of een ander opvallend kunstwerk, wat de nieuwsgierigheid van veel bezoekers wekt.

Natuurlijk mag een bezoekje aan de beroemde winkelstraat des Champs-Elysées niet ontbreken. Rond de kerstperiode worden de bomen langs de boulevard sierlijk verlicht en het kleurrijk verlichte reuzenrad aan het eind van de straat zorgt voor een extra feestelijke sfeer.


4. Weihnachts-shopping in Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn bruist. Rond de kerstdagen is winkelen in deze stad een echte belevenis. Door de hele stad vind je hier tientallen kerstmarkten en de straten zijn prachtig versierd en verlicht. In het grootste warenhuis van Europa kun je ongetwijfeld slagen voor bijzondere kerstcadeaus. Bij de ingang krijg je een plattegrond aangeboden en die zal je zeker nodig hebben om niet te verdwalen. Het luxe warenhuis is omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Je kunt er terecht voor luxe cadeau artikelen, hippe woon accessoires en trendy mode. Op de foodafdeling kun je even bijkomen van al dat moois met een lekker hapje en een glaasje champagne.


5. Kerst shoppen in Amsterdam

Natuurlijk mag onze eigen hoofdstad in dit lijstje niet ontbreken. Tijdens de feestdagen zijn de winkelstraten van Amsterdam uitbundig verlicht en de winkels hebben hun etalages prachtig versierd. Het grote warenhuis De Bijenkorf pakt vlak na Sinterklaas flink uit met de kerstversiering. In het midden van het warenhuis wordt een enorme kerstboom opgezet. Soms hangt deze boom ondersteboven, waar vooral kinderen vol bewondering naar kijken. Op iedere afdeling vind je prachtige presentaties van mooie cadeau artikelen en prachtige kerst outfits.
Helemaal bovenin het warenhuis kun je genieten van overheerlijk gebak, sushi of een ander versbereid gerecht.