Terug naar informatie artikelen Top 5 meest unieke kerstmarkten ter wereld
Toplijsten

Top 5 meest unieke kerstmarkten ter wereld

Ben jij ook al zo’n liefhebber van kerst en wil jij het gezelligste feest van het jaar eens een keer op een andere plek vieren als thuis? Je bent aan het juiste adres! In dit artikel vertellen we je alles over de meest unieke kerstmarkten ter wereld. Hierbij laten we de voor de hand liggende kerstmarkten links liggen en gaan we het enkel hebben over kerstmarkten die je aan de andere kant van de wereld kan vinden. Zo kan je kerst combineren met een onvergetelijke reis, op een bestemming waar je zelf wellicht nooit aan gedacht zou hebben! Blijf je toch liever in Nederland? Er zijn gelukkig genoeg leuke plekken in Nederland om Kerst door te brengen.


1. New York

We trappen af met een (kerst)bestemming die bij nagenoeg iedereen wel op de bucket list te vinden is; New York. New York wordt normaal gesproken tijdens andere periodes bezocht, dit terwijl New York tijdens de kerstdagen veruit op zijn mooist en gezelligst is. De hele stad is tot in de kleinste details versiert in kerstsferen.

Waar anders vind je zulke grote kerstballen dan in de Big Apple.
Waar anders vind je zulke grote kerstballen dan in de Big Apple.

Ben jij op zoek naar een New York kerstmarkt? Goed nieuws, er zijn er meerdere! Dit is ook niet vreemd kijkend naar het formaat van deze stad. Omdat we niet eindeloos door willen blijven ratelen hebben we drie kerstmarkten gekozen die meer dan de moeite waard zijn.

 • Union Square Market – Op een van de populairste pleinen van New York is ieder jaar de Union Square Market te vinden. Hier kan je in combinatie met gingerbread koekjes en warme chocolademelk helemaal in de kerstsferen komen.
   
 • Winter Village – Winter Village, gelegen in Bryan Park, is een groots internationaal georiënteerde kerstmarkt met een eigen schaatsbaan. De prachtige aangeklede kerstmarkt is, vooral in combinatie met een laag sneeuw, een lust voor het oog.
   
 • Brooklyn Flea Winter Market – De Brooklyn Flea Market, gelegen in Crown Heights, is het podium voor een van de grootste winter fairs van New York. Deze kerstmarkt wordt gehouden in een grote hal, bestaande uit een enorm aantal verschillende kraampjes.

Ben jij overtuigd en wil je een reis naar New York boeken? Vergeet dan niet je reis- en accommodatiemogelijkheden te vergelijken, ticketprijzen kunnen tijdens de feestdagen hoger uitvallen dan gebruikelijk. Wil je eenvoudig besparen op de parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Vergelijk en boek bijvoorbeeld het parkeren Schiphol of een andere luchthaven eenvoudig via Vliegen en Parkeren.


2. Moskou

Wie aan Moskou denkt, denkt waarschijnlijk gelijk aan het rode plein en de wereldberoemde Basiliuskathedraal. Het is dan ook niet vreemd dat dit de locatie is van de mooiste kerstmarkt van Moskou. Het prachtige plein is dankzij de vele kerstdecoraties, gecombineerd met een laag sneeuw, werkelijk een lust voor het oog.

De wereldberoemde Basiliuskathedraal is prachtig versierd tijdens de kerstdagen.
De wereldberoemde Basiliuskathedraal is prachtig versierd en geweldig uitgelicht tijdens de kerstdagen.

De kerstmarkt staat vol met kraampjes waar je souvenirs, plaatselijke delicatessen en nog veel meer kan kopen. Als je liever wat meer in beweging blijft dan kan je gebruik maken van de schaatsbanen en kan je zelfs sleetje rijden. Leuk voor zowel kinderen als volwassenen! Nog een voordeel, de orthodoxe Russen vieren kerst pas op 7 januari, hierdoor kan je van 12 december tot en met 10 januari je kerstfeest vieren!


3. Australië

Op de kerstmarkt in Sydney bij Martin Palace staat een met 58.000 lampjes verlichte kerstboom.
Op de kerstmarkt in Sydney bij Martin Palace staat een met 58.000 lampjes verlichte kerstboom.

Ben jij geen fan van de gebruikelijke kou en heb je een hekel aan sneeuw? Overweeg dan eens om kerst te vieren in Australië! Omdat Australië aan de andere kant van de wereld ligt kent het een andere tijdszone, hierdoor is december in Australië een zomermaand. Zo kan je kerst dus vieren, aan het strand, terwijl het 30 tot liefst 40 graden is!

 • Kerstmarkt Melbourne – Melbourne is de op-een-na grootste stad van Australië en een drukbezochte toeristische bestemming. Ook de Melbourne kerstmarkten zijn populair en op meerdere locaties in de stad te vinden. Bezoek eens de Kris Kringle Market, de Flemington Racecourse Market of de Arts Center Market. Bezoek je liever een kerstmarkt met een ander nationaal twistje? Waag dan een bezoek aan de Franse of Duitse kerstmarkt in Melbourne.
   
 • Kerstmarkt Sydney – Sydney is de grootste stad van Australië en is een van de populairste bestemmingen, ook tijdens kerst. Tijdens kerst en de Sydney kerstmarkten vind je prachtige kerstaccessoires zoals de met 58.000 lichtjes beklede kerstboom in Martin Palace. Op de muren van Town Hall zijn er tijdens de kerstdagen iedere avond indrukwekkende lichtprojecties te zien en in Darling Harbour zijn er tal van gezellige kerstactiviteiten te vinden. Als klap op de vuurpijl is er iedere avond een vuurwerkshow!

4. Rovaniemi

Rovaniemi, de hoofstad van Fins Lapland, is wellicht niet een naam die direct tot de verbeelding spreekt. Dit is tot je weet wat voor geheim deze stad verborgen houdt; Rovaniemi is de officiële woonplaats van niemand minder dan de kerstman! Rovaniemi is hierdoor de locatie van Santa Claus Village, wat niets minder is dan één grote kerstmarkt!

De officiële woonplaats van de kerstman vind je in Rovaniemi de hoofdstad van Fins Lapland.
De officiële woonplaats van de kerstman vind je in Rovaniemi de hoofdstad van Fins Lapland.

De kerstsferen worden vanaf moment één door het hele dorp geprojecteerd en Santa Claus Village is tot in de allerkleinste details kerstproof. In het kleine dorpje vind je tal van souvenirwinkeltjes, warme lekkernijen, rendieren en zelfs de kerstslee. Ook kan je er diverse leuke activiteiten doen zoals het bezoeken van de rendierpiste, de heksendokter of een door de kerstman ondertekende brief sturen naar je vrienden of familie. Tot slot, hét moment van Santa Clause Village, kan je de kerstman ontmoeten en zo je trip compleet maken!


5. Canada

In Toronto vind je deze gigantische schaatsbaan, maar ze hebben ook de grootste kerstmarkt bij het strand.
In Toronto vind je deze gigantische schaatsbaan, maar ze hebben ook de grootste kerstmarkt bij het strand.

Last but not least; de kerstmarkten in Canada. Een groot land als Canada kent uiteraard enorm veel kerstmarkten die de moeite waard zijn, als we ze allemaal gaan benoemen zijn we eindeloos bezig. Daarom vindt je hieronder onze favorieten!

 • Kerstmarkt Toronto – De grootste kerstmarkt van Toronto, de Toronto Christmas Market, is te vinden aan het strand(!) bij de Jack Poole Plaza en is de place to be als je op zoek bent naar leuke kerstactiviteiten, warme lekkernijen zoals glühwijn en gemberbrood, handgemaakte souvenirs en livemuziek. Een andere unieke activiteit is het bezoeken van de Suspension Bridge, deze brug is tijdens kerst prachtig versierd met maar liefst duizenden lichtjes!
   
 • Kerstmarkt Vancouver – De Vancouver Christmas Market is de grootste kerstmarkt in Vancouver. Hier vind je met de Carol Ships Parade of Lights een zeer unieke kersttraditie. Hierbij worden de dekken van schepen versierd met kerslampjes en andere versieringen. Uiteindelijk varen de boten, geheel versierd, door de waterwegen van Vancouver. Of je nu op de boot zit of vanaf de kade toekijkt, je kerst is hoe dan ook geslaagd.