Terug naar blog artikelen De leukste plekken in Nederland om door te brengen tijdens kerst
Uitstapjes

De leukste plekken in Nederland om door te brengen tijdens kerst

Nu kerst er dit jaar waarschijnlijk een tikkeltje anders gaat uitzien, is het belangrijk dat we deze belangrijke feestdag dit jaar extra goed benutten. Kerst draait natuurlijk om het spenderen van quality time met elkaar en wat is nou beter dan de feestdagen samen door te brengen op één van de leukste plekken in Nederland? Wij geven jullie graag een aantal tips voor een vakantie in eigen land waar jullie ongestoord kunnen genieten met het hele gezin.


Vier kerst op de Veluwe

Eén van de leukste plekjes in Nederland om samen tijd door te brengen tijdens de knusse winterdagen is op de Veluwe! Wie gek is op prachtige boswandelingen zit hier gegarandeerd goed. Zo organiseert Nationaal Park De Hoge Veluwe tijdens de kerst ook vaak verschillende activiteiten waar je met z’n allen aan mee kunt doen. Nadat je de prachtige Veluwe hebben ontdekt, kun je na afloop uitrusten in een vakantiehuisje voor de openhaard.

Prachtige zonsopkomst op Nationaal Park De Hoge Veluwe tijdens de kerst.
Geniet van prachtige zonsopkomst op Nationaal Park De Hoge Veluwe tijdens de kerst.

Kerstmis op de Waddeneilanden

Wat dachten jullie van kerst aan zee? Kies ervoor om lekker uit te waaien langs de kust en maak een fijne strandwandeling met het hele gezin. Vooral tijdens de feestdagen kom je helemaal tot rust op één van de Wadden. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige kerstmarkten, geniet met elkaar van een heerlijke feestmaal en ontdek de gezellige kerstsfeer. Kerstvakantie vieren in Nederland is dan ook zeker een goed idee!


Kerststad Valkenburg

Wie wel eens in de decembermaand in Valkenburg is geweest, weet dat hier Kerstmis niet maar twee dagen duurt. Tijdens de koudste wintermaand van het jaar verandert Valkenburg in een echte kerststad. Bewonder onder andere het lichtkunstfestival, zie hoe de monumentale gevels veranderen in verschillende kleuren en struin langs de kerstmarkten in de grotten. Een hele leuke ervaring om meegemaakt te hebben tijdens de kerst!


Kerst vieren aan de Friese meren

Vakantie vieren met uitzicht over de prachtige Friese meren? Dit typisch Hollandse landschap is een uitstekende keus wanneer je tijdens de kerst even een paar daagjes willen genieten van tijd met elkaar. Of het dit jaar nu wel of niet "goed" gaat vriezen: de Friese meren zijn in de winter een prachtig plaatje om te bewonderen. En wees niet getreurd wanneer je niet kunt schaatsen… In de winter hebben veel Friese dorpjes namelijk een ijsbaan waar je alsnog met alle plezier kunt schaatsen.

Hollandse landschap tijdens de winter in Friesland
Typisch Hollands landschap tijdens de winter in Friesland.

Wat is jou favoriete Nederlandse vakantiebestemming om tijdens de kerst door te brengen?