Terug naar informatie artikelen De mooiste bestemmingen om de kerstperiode door te brengen
Vervoer

De mooiste bestemmingen om de kerstperiode door te brengen

Voor veel mensen is het mooiste tijd van het jaar wanneer kerstmis is aangebroken. De huizen en straten worden versierd met kerstbomen, verlichtingen en andere decoratie. Gezellig met familie en vrienden dineren aan tafel en genieten van het samenzijn. Je kunt het natuurlijk ook een keer helemaal anders aanpakken en kerst op een buitenlandse bestemming doorbrengen. Kies jij dit jaar voor een winterse bestemming, blijf je dicht bij huis en ga je een kerstmarkt bezoeken of zijn luxe vakantiebestemmingen meer jouw ding?

Kies voor een winterse bestemming, bezoek een kerstmarkt of een luxe vakantiebestemming.
Kies voor een winterse bestemming, bezoek een kerstmarkt of een luxe vakantiebestemming.

In deze landen schijnt de zon tijdens kerst

Ben je niet zo van de kou en zoek je met kerst liever de zon op? Kies dan voor een zomerse bestemming en geniet van de zon. Je kunt bijvoorbeeld de kerst doorbrengen op de Canarische Eilanden. Dit ligt op slechts vier uur vliegen van Nederland. Als je twee uur langer vliegt kun je ook naar Kaapverdië. Prachtige eilanden waar veel luxueuze resorts te vinden zijn. Als je onbezorgd wilt genieten kies je voor luxe vakantiebestemmingen zoals Dubai of de Malediven. Andere landen waar de zon schijnt tijdens de kerstperiode is Egypte, Mexico, Curaçao, Aruba, Bonaire en de Dominicaanse Republiek.


Kies voor een winterse bestemming

Als je droomt van een witte kerst wordt je thuis helaas vaak teleurgesteld. De pakken sneeuw die we in het verleden hadden, is niet meer. Als je toch dat echte kerstgevoel wilt kun je eropuit gaan naar een land waar het wel sneeuwt tijdens de kerstperiode. Een vakantie naar Ijsland is bijvoorbeeld een goede optie of het indrukwekkende Finland. Als je het niet erg vindt om langer te moeten vliegen is Alaska maar ook Canada een echte aanrader. Je kunt kerst vieren in de sneeuw ook combineren met een wintersportvakantie. Landen zoals Oostenrijk maar ook Frankrijk lenen zich daar uitstekend voor.

Combineer kerst vieren met een wintersportvakantie; sneeuw gegarandeerd!
Combineer kerst vieren met een wintersportvakantie; sneeuw gegarandeerd!

Bezoek de leukste kerstmarkten met de trein

Kom helemaal in de kerstsfeer door één van de vele kerstmarkten te bezoeken die in diverse landen worden georganiseerd. Populairste kerstmarkten zijn onder andere de Kerstmarkt in Düsseldorf, Oberhausen en Berlijn. Ook in België zijn er gezellige kerstmarkten te vinden tijden de kerstperiode. Je kunt terecht in Antwerpen, Brugge, Brussel maar ook Gent. Als je wat verder wilt reizen kun je naar de Engelse hoofdstad toe en Londen op magische wijze ontdekken. Parijs, Wenen en Praag zijn tot slot ook fantastische steden met de meest gezelligste kerstmarkten.

Stap deze winter comfortabel in de trein en stap op de kerstmarkt ontspannen weer uit.
Stap deze winter comfortabel in de trein en stap op de kerstmarkt ontspannen weer uit.

De kerstmarkten zijn eenvoudig te bereiken met behulp van het openbaar vervoer. NS International biedt voordelige tickets aan en je bent in snel op je bestemming. De stations liggen vrijwel altijd in het centrum. De kerstmarkt is dus altijd op relatief korte afstand te bereiken. Een extra voordeel is dat je geen dure parkeertarieven hoeft te betalen. Kun je weer een paar extra glazen glühwein van kopen.

Met de internationale trein naar een kerstmarkt Bekijk welke steden gemakkelijk te bereiken zijn en kom lekker ontspannen aan


Vier kerst op een cruiseschip

Een heel andere manier om kerst te vieren is op een cruiseschip. Het wordt ook wel een kerstcruise genoemd en wordt de laatste jaren steeds populairder. Je gaat de wereld ontdekken per luxe schip waar alle denkbare faciliteiten wel aanwezig zijn. Er zijn uiteenlopende cruises te vinden. Zo kun je een cruise boeken dat vaart in het Caribisch gebied of een cruise dat langs verschillende landen komt. Zoals bijvoorbeeld Spanje, Italië en Griekenland. Er worden ook cruises aangeboden in de Verenigde Staten. Zo kun je ook een aantal dagen genieten van New York in kerstsfeer. Dat worden gegarandeerd een paar magische dagen.


Verschillende kersttradities

Als we je vragen wat een echte kersttraditie is in Nederland roepen we allemaal massaal: gourmetten! Ieder land heeft zijn eigen tradities tijdens kerst. Het is een unieke ervaring om eens op vakantie te gaan naar het buitenland en mee te doen met hun tradities. Zo ervaar je het vieren van kerst op een hele andere manier.

In Mexico wordt er extra aandacht gegeven aan kerstmis. Acht dagen achter elkaar worden er optochten georganiseerd. Jozef en Maria staan daarbij in het middelpunt. Het start op 16 december en eindigt op 24 december.

In Zweden is het kersttraditie om een geit gemaakt van stro cadeau te geven.
In Zweden is het kersttraditie om een geit gemaakt van stro cadeau te geven.

De inwoners van Noorwegen verstoppen hun bezems als kerst in aantocht is. Vroeger dacht men dat overleden heksen tot leven kwamen om vervolgens weg te vliegen naar een andere plek. Om dit te voorkomen zorgen ze ervoor dat de bezems niet te vinden zijn.

Top 10 mooiste kerststeden ter wereld Bekijk ook de mooiste kerststeden ter wereld

Geiten gemaakt van stro is de kersttraditie in Zweden. Deze geiten zouden ervoor moeten zorgen dat boze geesten verdwijnen. Men geeft dit elkaar dan vaak ook cadeau. Ook wordt er ieder jaar een gigantisch grote geit van stro gebouwd in Gävle. Op die plek komt men bij elkaar om kerst te vieren.