Terug naar informatie artikelen De beste tips voor een magische kerstvakantie in Canada
Vervoer

De beste tips voor een magische kerstvakantie in Canada

Als je de feestdagen in het buitenland wilt doorbrengen is Canada een echte aanrader. Het land is tijdens deze periode helemaal voorzien van kerstsferen waardoor ieder moment magisch voelt. Je kunt de mooiste kerstmarkten afstruinen, deelnemen aan de kersttradities en nog veel meer. Op het moment dat je naar Canada wilt afreizen zul je te maken krijgen met een eTA vergunning dat verplicht is om het land in te mogen.

Historische en beroemde stoomklok in Gastown Vancouver.
Historische en beroemde stoomklok in Gastown Vancouver.

De beste tips voor je kerstreis in Canada

Een reis naar Canada is al een unieke ervaring, maar tijdens de kerstdagen zul je gegarandeerd onvergetelijke momenten beleven. Bezoek de Niagara watervallen die tijdens de kerst verlicht zijn en wandel over de Capilano Suspension Bridge dat voorzien is van duizenden lichtjes. Je kunt ook de dierentuin bezoeken, gaan wintersporten en natuurlijk niet te vergeten: de Noorderlicht bekijken.

Geniet van het Noorderlicht

Eén van de landen waar je de Noorderlicht kunt bewonderen is Canada. Het wordt aangeraden om af te reizen naar Yukon. Daar is dit prachtige natuurverschijnsel het beste te zien. Na een mooie dag kun je tijdens de donkere nacht genieten van het poollicht. De sterrenhemel zal je aandacht ook trekken.

Het bijzonder magisch noorderlichtspektakel is ook in Canada te bewonderen.
Het bijzonder magisch noorderlichtspektakel is ook in Canada te bewonderen.

De Niagara watervallen

Wat ook zeker je op lijstje zou moeten staan is het bezoeken van de Niagara watervallen. Tijdens de feestdagen worden de watervallen helemaal verlicht waardoor er een sprookjesachtig effect ontstaat. Het is ook mogelijk om op deze locatie oud en nieuw door te brengen. Je kunt gaan genieten van een geweldig vuurwerkshow dat daar wordt georganiseerd.

De beroemde Niagara wattervallen worden in de avond spectaculair verlicht in mooi wit, blauw en roze licht.
De beroemde Niagara wattervallen worden in de avond spectaculair verlicht in mooi wit, blauw en roze licht.

Capilano Suspension Bridge Park

Iedereen die op vakantie gaat naar Canada zal waarschijnlijk het Capilano Suspension Bridge Park bezoeken. De brug dat op enorme hoogte te vinden is, leidt je naar de andere kant van het park. Tijdens de kerst wordt de brug versierd en voorzien van verlichting. Een romantische maar ook een magische beleving.

Het park vlakbij Capilano Suspension Bridge is sfeervol verlicht met kerst.
Het park vlakbij Capilano Suspension Bridge is sfeervol verlicht met kerst.

Dierentuin bezoeken in wintersfeer

Als je dol bent op het bezoeken van dierentuinen is Calgary Zoo een aanrader. Iedere winter opnieuw versieren ze de dierentuin met miljoenen lichtjes en is er feestelijke muziek te horen. Je geniet ook van de warme, gezellige vuurkorven. Verder worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd waardoor het lijkt alsof je in een fantasiewereld bent terechtgekomen.

Prachtige sfeer verlichting in Calgary Zoo tijdens de kerst periode.
Prachtige sfeer verlichting in Calgary Zoo tijdens de kerst periode.

Wintersporten bij Whistler

Wie sneeuw zegt, zegt wintersport! Tijdens je trip naar dit prachtige land kun je natuurlijk ook genieten van wintersport. Ga met de ski's of de snowboard met hoge snelheid naar beneden. Dit doe je het beste in de bergen bij Whistler. Het dorp zelf is ook de moeite waard. Ontdek de prachtige omgeving en en geniet van de gezelligheid in één van de après ski’s.

Geniet van de gezelligheid in één van de après ski’s bij Whistler.
Geniet van de gezelligheid in één van de après ski’s bij Whistler.

Neem deel aan de kersttraditie van Vancouver

Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om kennis te maken met de kersttradities van het land. In Vancouver worden ieder jaar meerdere boten versierd met kerstverlichting en andere accessoires. De Vancouver Carol Ships Parade of Lights. Stap aan boord en geniet van een heerlijke dinner cruise. De boten zullen in het donker varen waardoor er een geweldige sfeer ontstaat.


De mooiste kerstmarkten in Canada

Als de feestdagen zijn aangebroken ademt het kerst in Canada. Alles wordt prachtig versierd en de kans op sneeuw is zeer groot wat de sfeer direct ten goede komt. Het is één van de weinige plekken waar je nog kunt genieten van een witte kerst. Eén van de dingen die zeker niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan dit land zijn de kerstmarkten. Ze zijn te vinden door heel het land. De bekendste kerstmarkt in Canada is die in Toronto. De Toronto Christmas Market.

De bekendste kerstmarkt in Canada is die in Toronto; Toronto Christmas Market.
De bekendste kerstmarkt in Canada is die in Toronto; Toronto Christmas Market.

Om naar Canada te reizen is een eTA vergunning vereist

Als je tijdens de feestdagen wilt afreizen naar het prachtige Canada is het goed om met een aantal punten rekening te houden. Zo is een eTA Canada is verplicht voor Nederlandse reizigers. Een eTA is een reismachting dat elektronisch wordt afgegeven waarmee je toegang tot het land kunt krijgen. Het aanvragen van zo’n vergunning kan heel eenvoudig online worden gedaan. Het enigste wat je nodig hebt is je paspoort, een e-mail adres en een betaalmiddel zoals een pinpas of creditcard. Als je voldoet aan alle voorwaarden eTA Canada dan zal de aanvraag razendsnel worden goedgekeurd. Dit kan al binnen tientallen minuten. De eTA zal worden gekoppeld aan je paspoort. Het kan zijn dat er extra documenten zijn vereist waardoor het wat langer kan duren. Vraag op tijd je eTA Canada aan om te voorkomen dat je het niet land binnen mag.