Terug naar informatie artikelen Sluit een reisverzekering af voor je bezoek aan de kerstmarkt
Vervoer

Sluit een reisverzekering af voor je bezoek aan de kerstmarkt

Ga je elk jaar naar het buitenland om de kerstmarkt te bezoeken? Uiteraard is het verstandig om je trip zo goed mogelijk voor te bereiden. Hier hoort ook een passende reisverzekering bij. Met een kortlopende reisverzekering dek je diverse financiële risico's af tijdens een korte vakantie in het buitenland. Waarom sluit je nog meer een verzekering af?

Waarom een korte reisverzekering?

De maand december is een perfecte maand om er even tussenuit te gaan. Kerstfeest is namelijk het feest van lichtjes en gezelligheid en juist daarom is het ontzettend leuk om een tripje te maken naar de wereldberoemde kerstmarkten in bijvoorbeeld Düsseldorf en Keulen. Meestal doe je dit niet voor een enkele dag, maar maak je er een leuk weekendje of midweek weg van. Natuurlijk zit je dan niet te wachten op vervelende gebeurtenissen die jou geld kosten. Net zoals bij iedere vakantie kan je ook tijdens een bezoek aan de kerstmarkt te maken krijgen met diefstal, zakkenrollers of in het ergste geval een ongeval. Uiteraard wil je niet meer kosten maken dan nodig is en dus is een korte reisverzekering een slimme oplossing, check daarvoor even kortlopendereisverzekeringnet.

Wat valt er onder de dekking van een korte reisverzekering?

Een korte reisverzekering sluit je af voor de periode dat je een bezoekje brengt aan de kerstmarkt. Tijdens die periode verzeker je onder meer verlies of diefstal van je bagage. Verder is ook slim om medische kosten extra mee te verzekeren. Juist ook in het buitenland kan je te maken krijgen met ziekte of een ongeval. Voor slechts een klein bedrag sluit je al een korte reisverzekering af.

Wanneer is een korte reisverzekering niet nodig?

Heb je in het verleden een doorlopende reisverzekering afgesloten? Dan hoef je geen korte reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je namelijk gedurende het gehele jaar door verzekerd. Wel is het raadzaam om na te gaan of de dekking nog toereikend is. Ga dus zorgvuldig te werk, want dit stelt jou in staat om volop te genieten van je verblijf in een omgeving waarin alles draait om het mooiste feest van het jaar: kerstmis!