Terug naar informatie artikelen Praktische tips voor een dagje kerstmarkt
Vrijetijd

Praktische tips voor een dagje kerstmarkt

Wanneer de feestdagen en met name kerst weer voor de deur staat, zijn de meeste mensen helemaal weer in extase. Er moet een kerstboom worden gehaald en ook de werkgevers zijn druk bezig om een origineel kerstpakket met cadeau te bedenken waarmee ze hun werknemer laten zien hoeveel ze worden gewaardeerd. Maar wat is er naast dit alles nu gezelliger dan een dagje kerstmarkt om helemaal in de sfeer te komen? Kerstmarkten zijn magische plekken vol twinkelende lichtjes, vrolijke decoraties en een overvloed aan lekkernijen. Of je nu een ervaren kerstmarkt bezoeker bent of voor het eerst gaat, wij hebben een aantal tips voor je, die deze dag nog leuker maken!

Kerstmarkten zijn magische plekken vol twinkelende lichtjes, vrolijke decoraties en een overvloed aan lekkernijen
Kerstmarkten zijn magische plekken vol twinkelende lichtjes, vrolijke decoraties en een overvloed aan lekkernijen

Doe dikke kleren aan

Zorg ervoor dat je je lekker warm aankleedt om comfortabel te blijven tijdens je bezoek aan de kerstmarkt. Vooral richting het einde van het jaar, kan het kwik nog wel eens flink naar beneden uitslaan en bestaat de kans dat het flink onder nul is die dag. Denk aan een muts, sjaal en handschoenen om jezelf te beschermen tegen de winterse kou. Wil je helemaal de show stelen, dan mag een traditionele foute kersttrui ook niet ontbreken. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je kleding draagt die makkelijk is uit te doen. Tijdens een flinke wandeling en de nodige glaasjes gluhwein kan het zijn dat je het al snel een stuk warmer krijgt.

Denk aan een muts, sjaal en handschoenen om jezelf te beschermen tegen de winterse kou
Denk aan een muts, sjaal en handschoenen om jezelf te beschermen tegen de winterse kou

Vertrek op tijd

Je bent natuurlijk niet de enige die naar de kerstmarkt gaat. Om dan optimaal te kunnen genieten van je bezoek, kom je het best vroeg naar de kerstmarkt om de drukte te vermijden. Op die manier kan je op je gemak de kraampjes langs lopen en genieten van de feestelijke sfeer zonder je onprettig te voelen door de drukte. Vooral wanneer je naar een grote stad gaat, is het aan te raden om voor aanvang al aanwezig te zijn, anders bestaat zelfs de kans dat je in de wachtrij moet staan en dat is geen pretje natuurlijk.


Lekker eten en drinken

De kerstmarkt staat natuurlijk vooral bekend om haar heerlijke eten en drinken. Van klassieke glühwein tot wafels met chocopasta, het is er allemaal. Het leuke hieraan is, dat je ook direct inspiratie kunt opdoen voor het samenstellen van een kerstpakket. Nu is het misschien voor dit jaar wat laat om nog te bestellen, maar voor volgend jaar natuurlijk niet. Onthoud dus alles wat je ziet en leuk vindt, zodat je dit tijdens het kerstpakket bestellen voor het personeel mee kunt nemen als suggestie.

Genieten van de gloed van de feestverlichting met heerlijk eten en drinken
Genieten van de gloed van de feestverlichting met heerlijk eten en drinken

Ga met het openbaar vervoer

We hebben het al even gehad over het feit dat je op tijd moest vertrekken. Om er nu ook zeker van te zijn dat je je niet druk hoeft te maken over het eventueel parkeren van je auto, is het ook aan te raden om met het openbaar vervoer te gaan. De meeste kerstmarkten zijn namelijk vaak in het centrum, waar de bus, trein, tram of metro praktisch naast stopt. Is het wat verder weg en ga je naar een grote kerstmarkt, dan worden er zelfs vaak ook pendelbussen ingezet, zodat je ook niet hoeft te lopen. Iets om over na te denken dus!

Verdwaald in het betoverende uitzicht op het reuzenrad tegen de achtergrond van de bruisende stad
Verdwaald in het betoverende uitzicht op het reuzenrad tegen de achtergrond van de bruisende stad