Terug naar informatie artikelen Wat voor kleding trek je aan als je naar een kerstmarkt gaat?
Tips

Wat voor kleding trek je aan als je naar een kerstmarkt gaat?

Houd je ook zo van urenlang rondsnuffelen op kerstmarkten? Lees dan hier onze tips om lekker warm te blijven.

Moeder en kind zijn op de kou voorbereid en zijn lekker warm aangekleed.
Moeder en kind zijn op de kou voorbereid en zijn lekker warm aangekleed.

1. Draag kleding in laagjes

Zorg ervoor dat je je kleding in een laagjes draagt. Dit is vooral fijn vooral wanneer je ver weg bent van je overnachtingsplek of de warme auto. Dan weet je namelijk zeker dat je het niet koud krijgt en kun je eventueel een laagje uitdoen als je het té warm krijgt. Bijvoorbeeld als je een kroegje induikt. Om er niet als een Michelin mannetje bij te lopen, kies je het beste voor dunne kleding, zoals duurzaam ondergoed met daarboven een t-shirt en een dunne wollen trui, zoals een trui van Merino wol.

De leukste en origineelste kersttruien Meer dan 800 kersttruien op een rij; voor zowel dames, heren en kinderen.


2. Doe een donsjas aan

Een donsjas is lekker licht, maar toch warm. Hier kun je urenlang mee over kerstmarkten struinen zonder het koud te krijgen of moe te worden. Zorg dat je jas tot op je benen valt, dat is helemáál lekker warm.


3. Draag een muts of hoedje

Je verliest veel warmte via je hoofd, dus draag een muts of hoedje als je het lekker warm wilt hebben. Natuurlijk kun je ook niet zonder sjaal of handschoenen als je lang buiten bent in de kou. 

Een verliefd stel warm aangekleed met muts, sjaal en handschoenen op een kerstmarkt.
Een verliefd stel warm aangekleed met muts, sjaal en handschoenen op een kerstmarkt.

4. Gevoerde schoenen of laarzen

Niets fijner dan gevoerde schoenen of laarzen. Zo blijven je voeten lekker warm, ook als je een tijdje stilstaat bij een kraampje of te genieten van een glaasje glühwein. Het fijne is dat je hier vaak ook dikke sokken in aan kan. Dat is extra warm! Kies laarzen of schoenen met profielzolen voor het geval er sneeuw ligt. Dan glijd je minder snel uit.


5. Gevoerde broek

Net als gevoerde schoenen of laarzen zijn gevoerde broeken heerlijk als het koud is. Waarom zou je wél je bovenlichaam lekker inpakken, terwijl je benen het moeten doen met één laagje stof? Wat ook kan, is een panty, legging of maillot onder je broek. Net zo lekker warm!

Win € 150,- shoptegoed! Een goede en warme jas mag niet ontbreken in onze garderobe.


6. Regenjas

Vergeet je regenjas niet mee te nemen, want mocht het druilerig weer zijn, dan blijf je lekker warm en droog. Zorg voor een regenjas die groot genoeg is om over je winterjas te passen. Een regenjas is handzamer dan een paraplu op een drukke kerstmarkt.