Terug naar informatie artikelen Hoe houd jij je kerstmarkt stand buiten het kerstseizoen in topconditie?
Tips

Hoe houd jij je kerstmarkt stand buiten het kerstseizoen in topconditie?

Voor veel ondernemers zijn kerstmarkten een mooie kans om extra omzetstromen te genereren. Mensen geven namelijk extra geld uit op de kerstmarkten en het is dan ook goed te begrijpen dat ondernemers hier op in willen spelen. Wat echter een groot probleem van de kerstmarkt verkopen is, is het feit dat je hier spullen voor nodig hebt. Denk hierbij aan een stand waarin je jouw producten kunt tentoonstellen en bijvoorbeeld versiering om de stand er aantrekkelijker uit te laten zien. Nu is dit tijdens het kerstseizoen natuurlijk geen probleem, maar buiten het kerstseizoen moet je deze spullen goed kunnen bewaren. Omdat dit nogal eens voor problemen kan zorgen geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het in topconditie houden van jouw kerstmarkt stand!


Schoonmaken

Voordat je de spullen opbergt is het belangrijk dat je deze goed schoonmaakt. Zo gaan de spullen in topconditie het opberghok in. Mocht je de spullen nu thuis bewaren, dan is dit nog vele malen belangrijker. Een niet goed schoongemaakte kerst stand kan namelijk al snel gaan schimmelen omdat deze vaak van hout gemaakt zijn. Dit kan vervolgens een rioollucht in huis veroorzaken en dit moet je niet willen! Maak de spullen daarom altijd goed schoon. Zo hoef je je geen zorgen te maken om eventuele schimmels of kwaliteitsverlies. Daarnaast is het ook goed voor de kwaliteit van jouw woning als je de spullen thuis bewaard. Viezigheid kan namelijk zo overgedragen worden aan de ruimte waarin de spullen bewaard worden.

Met meer dan 1,5 miljard downloads wereldwijd heeft TikTok de wereld in een sneltempo veroverd.
Een druk bezochte kerstmarkt met koopwaar in de buitenlucht met het risico van negatieve invloeden van buitenaf.

Droog bewaren

Om de spullen in topconditie te bewaren is het vinden van een droge ruimte een van de eerste dingen die je moet doen. In een droge ruimte blijven spullen namelijk het langst in topconditie. In een vochtige ruimte kan de vocht namelijk overslaan op de spullen die je bewaard. Deze vochtigheid kan vervolgens weer voor schimmelvorming en beschadiging zorgen. Over het algemeen hoef je je hier overigens geen zorgen over te maken als je de spullen binnenshuis bewaard. Mocht je ze nu in een externe opslagruimte zoals een garagebox of een schuurtje bewaren, dan is de luchtvochtigheid zeker iets wat je dient te controleren. Zo weet je in ieder geval zeker dat je aan het begin van het nieuwe kerstseizoen niet voor onaangename verrassingen komt te staan!