Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar informatie artikelen 7 manieren om de mooiste kerstherinneringen vast te leggen
Tips

7 manieren om de mooiste kerstherinneringen vast te leggen

Kerstmis is de enige tijd van het jaar dat we ons allemaal op ons best en aardigst voelen. We zijn vervuld van seizoensgeest, gevend en dankbaar - en dat is te zien in onze foto's. Die foto's gaan een leven lang mee en worden dierbare familiestukken. Maar wat als jouw kerstreportage niet volgens plan verloopt? Last-minute feestjes, een kledingstuk dat niet goed zit of een schemerige belichting kunnen zelfs de meest georganiseerde fotoshoot de das omdoen. Een wazig of onduidelijk beeld kan beelden net zo erg verpesten als licht. Het is belangrijk om te beseffen dat elke foto kan worden gerestaureerd of verbeterd, je kunt de beeldvergroter van Depostiphotos gebruiken als een basis hulpmiddel hiervoor. Maar om er zeker van te zijn dat je er geen nodig hebt, volgen hier een paar tips om je foto's perfect te maken.

Creeër de mooiste fotoherinnering met sneeuw tot in de kleinste details
Creeër de mooiste fotoherinnering met sneeuw tot in de kleinste details.

Vergeet de snacks niet

Een kerstreportage is een lange reis - meestal de hele dag - en het is belangrijk om je energie op peil te houden. Leg een voorraadje van je favoriete kerstlekkernijen aan om je op de been te houden en iedereen in een goed humeur te houden. Als je het nog feestelijker wilt maken, kun je ook een paar decoratieve accenten aanbrengen, zoals een feestelijk tafelkleed of een paar onderzetters met kerstthema. En als er een paar kinderen bij betrokken zijn, vergeet dan niet om hen dezelfde traktaties te geven als alle anderen. Probeer snacks met veel suiker zoveel mogelijk te vermijden, maar als je ze toch iets lekkers gunt, geef het dan helemaal aan het eind van de fotosessie, zodat ze niet de hele tijd tegen de muren staan te stuiteren.


Bepaal een tijd en hou je daaraan

Kerstmis is een drukke tijd. Je hebt familie en vrienden die op bezoek komen en allerlei andere feestelijke gebeurtenissen die de kop opsteken. Zorg ervoor dat je een tijd reserveert voor je fotoshoot en hou je daaraan. In de aanloop naar Kerstmis kan het weer vaak onvoorspelbaar zijn. De beste tijd om te fotograferen is in de dagen rond kerstavond. Het licht buiten is dan vaak warm en mooi, en je kunt de drukte van eind december vermijden. Als je toch op kerstdag fotografeert, probeer dan 's ochtends vroeg naar buiten te gaan, wanneer het licht op zijn mooist is. Als je binnen bent, zorg er dan voor dat de kamer goed verlicht is. Doe indien mogelijk de bovenverlichting uit en gebruik in plaats daarvan feestelijke tafellampen. Het dimmen van de verlichting kan heel mooi zijn, maar vermindert de hoeveelheid licht die jouw onderwerpen bereikt.


Ruim de rommel op

Ruim zoveel mogelijk op voor de fotosessie. Je wilt niet dat cadeautjes of versieringen de foto vertroebelen, en je wilt ook niet dat inpakpapier of lint in de weg zit, dus haal alles weg. Als je in een openbare ruimte bent, ruim dan zo grondig mogelijk op, zodat het niet lijkt alsof je in een varkensstal woont.

Geef een persoonlijk tintje aan jouw verrassing Kerstcadeaus geven verpakt in zelf ontworpen inpakpapier.

Vergeet ook niet de tafel af te ruimen voor de kinderen. Als je wilt dat ze als volwassenen zitten, zorg er dan voor dat de tafel schoon is voordat ze komen.

Ruim zo grondig mogelijk op; je wilt niet dat cadeautjes of versieringen de foto vertroebelen
Ruim zo grondig mogelijk op; je wilt niet dat cadeautjes of versieringen de foto vertroebelen.

Licht is de sleutel

Dit is het allerbelangrijkste als het gaat om het maken van geweldige kerstfoto's. Zorg ervoor dat jouw fotoshoot wordt gepland op een moment van de dag dat het licht warm en zacht is. De meest voorkomende fout die mensen met Kerstmis maken, is fotograferen als het donker is. Je wilt ook het beste uit jouw kerstversieringen halen, dus probeer te fotograferen wanneer ze verlicht zijn. Maak van tevoren een inventarisatie van jouw kerstverlichting en -versieringen en bepaal welke je in jouw opnamen wilt opnemen. Neem vervolgens tijdens jouw dagelijkse bezigheden de tijd om die lichtjes en versieringen te plaatsen waar jij ze wilt hebben. Je hoeft hier geen uren mee bezig te zijn, want het kan al in een paar minuten. Maar zorg ervoor dat je het doet.


Wees niet bang om hulp te vragen

Als je bij iemand anders thuis foto's maakt, of als je de shoot op je werk doet, is het een goed idee om hulp te vragen bij het opzetten. Als je een vriend hebt die goed is in belichting, vraag hem dan om mee te gaan. Als je bij een vriend thuis bent, vraag hem dan of er een plek is waar hij graag wil dat je een foto maakt. Als je in een team werkt, zorg er dan voor dat iedereen goed met elkaar communiceert en dat jullie allemaal weten welke opnamen jullie willen maken. Dit zal je veel tijd besparen en het hele proces veel aangenamer maken.


Vergeet de momenten achter de schermen niet

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het maken van foto's is om de camera soms te laten liggen. Het is zo makkelijk om foto na foto te nemen, maar dat kun je niet de hele dag volhouden. Maar probeer ook wat momenten achter de schermen vast te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld foto's maken van je gezin dat de versieringen ophangt, of van een sneeuwballengevecht met vrienden buiten. Je kunt ook foto's maken van cadeautjes die worden ingepakt of van kinderen die kerstkaarten schrijven.

Maak ook eens foto's van spontane momenten zoals tijdens het eten of wanneer het eten opgediend wordt
Maak ook eens foto's van spontane momenten zoals tijdens het eten of wanneer het eten opgediend wordt.

Laat je foto's niet verpesten door slecht weer

Hoewel het moeilijk te controleren is, kun je proberen te voorkomen dat je shoot wordt verpest door het weer. Controleer eerst de weersvoorspellingen voor kerstavond en eerste kerstdag en kijk of er regen wordt voorspeld. Als dat zo is, probeer je fotoshoot dan te verplaatsen naar een paar dagen voor of na de feestdag. Als het onvermijdelijk is, zorg dan dat je voorbereid bent. Neem een paar paraplu's mee, zorg dat je genoeg kleren hebt om warm te blijven en zorg dat je een plan B hebt voor het geval het weer te slecht wordt. Dit kan zo eenvoudig zijn als het vinden van een nieuwe locatie binnenshuis.


De eindconclusie

Kerstmis is de enige tijd van het jaar dat we ons allemaal op ons best en leukst voelen. We zijn vervuld van seizoensgeest en geven. En dat is te zien op onze foto's. Die foto's gaan een leven lang mee en worden dierbare familiestukken. En één ding is zeker: er kunnen zich een paar ongelukjes en problemen voordoen, maar uiteindelijk krijg je een stel prachtige foto's die nog generaties lang gekoesterd zullen worden. Onthoud: Kerstmis is een tijd voor liefde, gelach en warme herinneringen. Dus, zolang jij deze dingen in gedachten houdt, zul je ze zeker perfect vastleggen in jouw vakantiefoto's! Nu jij weet wat je moet doen, is het tijd om aan de slag te gaan. En vergeet niet om plezier te maken!