Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar informatie artikelen Meer sfeer en warmte in je woning tijdens de kerstperiode met deze items
Tips

Meer sfeer en warmte in je woning tijdens de kerstperiode met deze items

Zeker in de donkere dagen rond de kerst kan het van grote waarde zijn om je huis wat meer sfeer en warmte te geven. Veel woningen voelen soms wat “kil” aan wat vooral merkbaar is gedurende de feestdagen. Daarom is het zeker een goed idee om hier eens in te verdiepen. Soms zijn er slechts een paar kleine aanpassingen nodig om je woning een “sfeer en warmte boost” te geven. In dit artikel helpen we je op weg. Verwarm je woning met kerst met deze items.

Slechts een paar kleine aanpassingen kunnen je woning een “sfeer en warmte boost” geven.
Slechts een paar kleine aanpassingen kunnen je woning een “sfeer en warmte boost” geven.

Meer sfeer en warmte in je woning creëren

Er zijn zeer veel manieren te benoemen hoe je meer sfeer en warmte in je woning kunt creëren. Uiteraard speelt de kleurstelling van een woonruimte een belangrijke rol. Het advies is om juist (combinaties van) warme kleuren te gebruiken en juist niet te kiezen voor de koelere kleuren met een blauwe ondertoon. Daarnaast voelen materialen als staal, beton of kunststof erg koud aan en kun je in dit geval beter kiezen voor natuurlijke materialen als hout, leer en wol. Ook daglicht is enorm belangrijk. Je zou denken dat een gezellige donkere kamer veel sfeer en warmte uitstraalt maar het tegendeel is het geval. Vooral daglicht levert een belangrijke bijdrage aan een warm gevoel dus laat zoveel mogelijk daglicht binnen.


Items om je woning meer warmte te geven

De bovenstaande tips kunnen omschreven worden als vrij ingrijpende keuzes die wat lastiger zijn om te realiseren. Er zijn gelukkig ook nog wat eenvoudigere manieren om je woning meer warmte te geven. Zo creëer je veel warmte in een woonruimte door spullen neer te zetten waarmee je een persoonlijke touch hebt. Het is dus een uitstekende keuze om leuke foto’s neer te zetten of op te hangen in een woonruimte. Daarnaast is het een goede tip om accessoires met een herinnering neer te zetten of je eigen creatieve uitspattingen een plek in je huis te geven. Hiermee creëer je een woonruimte dat van jou is en ook zo aanvoelt. Deze tips zijn niet tijdgebonden en kun je toepassen rond de kerstperiode maar uiteraard ook daarbuiten. 

Een goede tip is om accessoires met een herinnering neer te zetten of op te hangen.
Een goede tip is om accessoires met een herinnering neer te zetten of op te hangen.

Verwarm je woning met kerst met verlichting

Een andere uitstekende tip om je woning op een passende manier te verwarmen met kerst is door een gerichte keuze te maken voor verlichting. Het is in veel gevallen de verlichting die een belangrijke rol speelt bij het creëren van sfeer en warmte in een woonruimte. Als je een gespecialiseerde webshop bezoekt, zul je snel ontdekken dat je volop keuzemogelijkheden hebt in lampen. Voor iedere combinatie van smaak, wens en budget is er wel sfeervolle verlichting te vinden. 

In veel gevallen speelt de verlichting een belangrijke rol bij het creëren van sfeer en warmte in een woonruimte.
In veel gevallen speelt de verlichting een belangrijke rol bij het creëren van sfeer en warmte in een woonruimte.

Een van de keuzes die met betrekking tot het bovenstaande gemaakt wordt is het neerzetten van een lavalamp. Dit is een tijdloze klassieker die in vrijwel iedere woonstijl past. Ook hierin heb je zeer veel keuzemogelijkheden. De klassieke lavalamp geeft je een telkens wisselend visueel patroon dat sfeer uitstraalt en je continu boeiende schaduw- en lichteffecten geeft. Je kunt echter ook kiezen voor lavalampen waarbij de 'lava' vervangen is door in het oog springende objecten. Welke keuze je hierin ook maakt: als je jouw woning met kerst met deze items verwarmt, zorg je zonder al te veel moeite te hoeven doen voor de sfeer en gezelligheid waar jij op zoek naar bent. Laat je dan ook zeker inspireren op dit gebied!