Terug naar informatie artikelen Veilig online betalen: essentiële tips voor de feestdagen
Tips

Veilig online betalen: essentiële tips voor de feestdagen

De feestdagen zijn een van de leukste momenten van het jaar. Het is hét moment om terug te blikken op alle hoogtepunten van het jaar. En samen met vrienden, met familie of met je kersverse gezinnetje geniet je van heerlijke gerechten en bijpassende dranken. Het geven van een cadeautje maakt deze periode extra speciaal en gezellig. Het is daarom ook meer dan logisch dat je een of meerdere aankopen online doet. Dit bespaart je een ritje naar de stad en lange wachtrijen bij de kassa. Het is dan wel zo prettig om te weten dat je iedere transactie veilig uit kunt voeren. Hoe je keer op keer veilig online kunt betalen, lees je hier.

Klaar voor de feestdagen; dit koppel slaat de drukte over en doet veilig en gemakkelijk hun kerstinkopen vanuit bed
Klaar voor de feestdagen; dit koppel slaat de drukte over en doet veilig en gemakkelijk hun kerstinkopen vanuit bed

Beschikt je laptop al over een goed werkende VPN?

Een van de eerste dingen die je kunt controleren, is of je laptop al beschikt over een goed werkende VPN, bijvoorbeeld een vpn belgië. Het hebben van een VPN, oftewel een Virtual Private Network, is namelijk een echte must. Wat je daar precies van kunt verwachten? Een Virtual Private Network is niets meer dan slimme software die je helpt jouw toegang tot het internet te beveiligen. Zelfs wanneer je toegang hebt vanaf een openbaar netwerk, profiteer je van een veilige en private verbinding.

Dit zijn de grootste voordelen van het hebben van een VPN op je laptop

Het hebben van een VPN komt in tal van situaties maar al te goed van pas. Denk daarbij aan als je veilig het internet wil blijven gebruiken bij het gebruik van openbare wifi-hotspots. Maar ook als je jouw online activiteiten veiliger wil maken of prijsdiscriminatie in je voordeel wilt laten werken, is het hebben van een VPN meer dan welkom. Maar er is meer! Je geniet ook onder meer van de volgende voordelen.


  1. Een VPN zorgt voor een beveiligde verbinding
  2. Een VPN wijzigt je IP-adres
  3. Een VPN versleutelt je gegevens

Doe je aankopen alleen bij een betrouwbare en veilige webshop

Ben je in het bezit van een goed werkende VPN op je laptop? Dan is het de hoogste tijd om lekker te gaan shoppen en de leukste cadeaus voor de feestdagen te kopen. Let dan wel altijd goed op de online winkel waar je de cadeaus in gaat slaan. Check altijd of de webshop voorzien is van de nodige keurmerken, zodat je met een gerust hart hier je aankopen doet. Hierdoor weet je ook meteen zeker dat het pakketje netjes bij jou aan huis geleverd wordt en kom je dus niet voor vervelende verrassingen te staan.

Check altijd of de webshop voorzien is van de nodige keurmerken, zodat je met een gerust hart hier je aankopen doet
Check altijd of de webshop voorzien is van de nodige keurmerken, zodat je met een gerust hart hier je aankopen doet

Tip! Start op tijd met shoppen en haal je kerstcadeaus op tijd in huis

Je doet er natuurlijk het liefste alles aan om je inkopen binnen te hebben voordat de feestdagen beginnen. Omdat er rond deze periode altijd een piek is bij de vervoerdiensten, is het aan te raden om op tijd te beginnen met shoppen. Stel bijvoorbeeld al een verlanglijstje samen met cadeaus voor de gelukkige ontvanger, zodat je online erg gericht kunt gaan zoeken.