Terug naar informatie artikelen Buitenlandse stedentrip? Vergeet je reisstekker niet op de inpaklijst!
Vrijetijd

Buitenlandse stedentrip? Vergeet je reisstekker niet op de inpaklijst!

De wintermaanden brengen een magische sfeer in steden over de hele wereld. Het is daardoor een goed moment om te kiezen voor een stedentrip. Misschien dat het bezoeken van de iconische kerstboom bij Rockefeller Center in New York op je bucketlist staat of het het betoverende Winter Wonderland in Londen. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie bestemmingen, denk aan Venetië, Boedapest, Wenen en Praag. Waar je ook naar toe gaat, er valt overal genoeg te ontdekken en te beleven.

Wanneer je veel aan het reizen bent, is een universele reisstekker een echte must-have die je mee moet nemen.
Wanneer je veel aan het reizen bent, is een universele reisstekker een echte must-have die je mee moet nemen.

De leukste bestemmingen tijdens de wintermaanden

Op het moment dat de winterperiode is aangebroken worden veel steden omgetoverd tot magische plekken. Het is daarom dan ook het ideale moment om te gaan genieten van een stedentrip. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bezoek bijvoorbeeld eens Londen, onze favoriet. Het Hyde Park verandert in Winter Wonderland waar je kunt genieten van markten, attracties en diverse shows. Natuurlijk kun je hier ook je schaatsen aantrekken.

Als je wat verder van huis wilt, is New York een absolute aanrader. Niet te missen is natuurlijk de iconische kerstboom die je kunt vinden bij Rockefeller Center. Stap aan boord bij de haven van Manhattan en geniet in de avond van de prachtige verlichte skyline.

Stap aan boord bij de haven van Manhattan en geniet in de avond van de prachtige verlichte skyline.
Stap aan boord bij de haven van Manhattan en geniet in de avond van de prachtige verlichte skyline.

Mocht je een stedentrip dat meer in de buurt is prefereren, kun je ook kiezen voor Berlijn. Neem een kijkje bij de Gendarmenmarkt waar de bekendste kerstmarkt van het land te vinden is en bezoek de Brandenburg Tor die helemaal verlicht is.

Tot slot zijn plaatsen zoals Venetië, Praag, Boedapest  en Wenen ook de moeite waard om te bezoeken tijdens de wintermaanden.


Inpaklijst stedentrip winter: wat neem je mee op je winterse stedentrip?

Als je je koffer gaat inpakken voor de stedentrip die binnenkort op de planning staat, is het belangrijk dat je alle belangrijke items meenemt. Zo ben je overal goed op voorbereid en kun je comfortabel je reis beginnen.

Zorg ervoor dat je alle belangrijke documenten bij je hebt. Natuurlijk een ID of paspoort, zodat je je kunt legitimeren, Hou er rekening mee dat je tegenwoordig een paspoort nodig hebt wanneer je naar Engeland reist. Vergeet ook niet om je pasjes mee te nemen van je zorgverzekering.

Maak een inpaklijst: zo ben je overal goed op voorbereid en kun je comfortabel je reis beginnen.
Maak een inpaklijst: zo ben je overal goed op voorbereid en kun je comfortabel je reis beginnen.

Verder moet je natuurlijk zorgen voor voldoende kleding. Omdat het de wintermaanden betreft is het noodzakelijk om ook te denken aan bijvoorbeeld een muts, sjaal en handschoenen. Daarnaast heb je natuurlijk ook je toiletspullen nodig voor je persoonlijke verzorging. Zorg dat je een pinpas bij je hebt die ingesteld staat op wereldwijd betalen. Indien gewenst kun je vooraf ook zorgen voor vreemde valuta en deze meenemen. Zo kun je ook altijd contant betalen.

Natuurlijk wil je je stedentrip vastleggen op beeld, dus neem je fotocamera zeker ook mee. Met behulp van een reisstekker kun je je camera weer opladen tijdens je vakantie.


3 landen waarbij een reisstekker benodigd is

Alhoewel er een hoop landen zijn die werken met alternatieve stopcontact configuraties zijn er drie landen die we met je willen uitlichten. De Verenigde Staten, Australië maar ook het Verenigd Koninkrijk.

Controleer of je een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen.
Controleer of je een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen. 

Verenigde Staten

We gaan beginnen met de Verenigde Staten. Wanneer je op avontuur gaat in dit prachtige land zul je stopcontacten tegenkomen die werken met twee pinnen die plat zijn. Een reisstekker is dus zeker nodig.

Australië

Naast de Verenigde Staten zul je ook in Australië gebruik moeten maken van een reisstekker. De stopcontacten die in dit land worden gebruikt zijn te herkennen aan de drie schuine pinnen die in de vorm van een driehoek staan.

Verenigd Koninkrijk

Er wordt vaak gedacht dat er in het Verenigd Koninkrijk dezelfde stopcontacten worden gebruikt als bij ons, maar dat is dus niet zo. De stekkers hebben daar drie rechthoekige pinnen. Je kunt hiervoor reisstekker type G gebruiken.


De meest voorkomende soorten reisstekkers

Er zijn talloze reisstekkers verkrijgbaar die kunnen worden gebruikt voor verschillende landen. Een universeel variant is daarom aan te raden. De reisstekkers die over het algemeen het meest voorkomen zijn type A, C, G en L.

Type A is te herkennen aan de twee platte pinnen. Het wordt gebruikt in Amerika maar ook in Japan. Type C kennen we uit ons eigen land. Deze wordt gebruikt in de meeste Europese landen. Als je naar het Verenigd Koninkrijk afreist zul je gebruik moeten maken van type G. Deze heeft drie rechthoekige pinnen. Tot slot zul je in landen als Italië en Chili type L moeten gebruiken.


De voordelen van een universele reisstekker

Wanneer je veel aan het reizen bent, is een universele reisstekker een echte must-have die je mee moet nemen. Zo zorg je er namelijk voor dat je altijd toegang hebt tot stroom, ook wanneer de stopcontacten anders zijn zoals je hier in Nederland gewend bent. Je hoeft je geen zorgen te maken over dure aanschafkosten, mits je het product bestelt bij een voordelige webwinkel zoals reisstekker.nl.

Wanneer je veel aan het reizen bent, is een universele reisstekker een echte must-have die je mee moet nemen.
Wanneer je veel aan het reizen bent, is een universele reisstekker een echte must-have die je mee moet nemen.

Een ander pluspunt van een universele reisstekker is dat het ruimtebesparend is. Het is niet langer meer nodig om meerdere stekkers mee te nemen voor diverse landen. Ook hoef je niet langer bang te zijn dat je het verkeerde product mee hebt genomen. Tot slot kan deze reisstekker worden gebruikt om verschillende apparaten die je mee hebt genomen op te laden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan je smartphone, je laptop maar ook je camera waarmee je op vakantie de mooiste foto’s maakt.