Terug naar informatie artikelen De 20 meest bezochte kerstmarkten in 2022 door Nederlanders
Toplijsten

De 20 meest bezochte kerstmarkten in 2022 door Nederlanders

Iedere liefhebber van kerst gaat jaarlijks naar de kerstmarkt dat in de decembermaand wordt georganiseerd. We reizen massaal af naar Duitsland omdat daar volgens Nederlanders de leukste bestemmingen zijn. Er wordt vaak gekozen voor Düsseldorf maar ook Oberhausen en Keulen staan hoog op het lijstje. De meeste mensen gaan na de zomer al op zoek naar een kerstmarkt die ze dit jaar willen gaan bezoeken. In dit artikel bespreken we de 20 meest bezochte kerstmarkten in 2022 door Nederlands. De website kerstmarkten.net heeft tevens ook talloze andere top 10 lijsten. Denk bijvoorbeeld aan de meest populairste evenementen.

Ga gezellig met elkaar naar een van de 20 populairste Kerstmarkten toe.
Ga gezellig met elkaar naar een van de 20 populairste Kerstmarkten toe.

De top 20 kerstmarkten die met de trein bereikbaar zijn

De top 20 meest bezochte kerstmarkten is tot stand gekomen door de verwachtingen van NS international. Het bezoeken van een kerstmarkt met behulp van een treinreis heeft verschillende voordelen. Zo is het niet nodig om je urenlang te focussen op de weg, heb je niet te maken met file’s en alle locaties zijn op loopafstand te bereiken van het station. Daarnaast kun je ook genieten van glühwein omdat je zelf niet hoeft terug te rijden. Wil je liever toch met je eigen auto naar de kerstmarkt, moet je er rekening mee houden dat je verplicht bent om een milieusticker aan te schaffen.

Bezoek de prachtige kerstmarkt in Keulen en geniet van de kerstsfeer!
Bezoek de prachtige kerstmarkt in Keulen en geniet van de kerstsfeer!

Zoals eerder gezegd is Düsseldorf de meest populairste bestemming. Daarnaast worden de kerstmarkten in Keulen en Oberhausen ook veel bezocht door Nederlanders tijdens de winterperiode. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander land. Zo is bijvoorbeeld Brugge maar ook Brussel en Gent in België zeker de moeite waard. Verder kun je ook kiezen voor Parijs en Lille in Frankrijk of Londen dat te vinden is in Engeland.


 1. Düsseldorf
 2. Keulen
 3. Oberhausen
 4. Aken
 5. Antwerpen
 6. Münster
 7. Brugge
 8. Berlijn
 9. Brussel
 10. Gent
 11. Dortmund
 12. Londen
 13. Parijs
 14. Hamburg
 15. Leuven
 16. Wenen
 17. Praag
 18. Dresden
 19. Frankfurt
 20. Lille

De kerstmarkt is onderdeel van de Duitse cultuur

De populairste kerstmarkten zijn te vinden is Duitsland, maar hoe komt dat eigenlijk? Volgens kerstmarkten.net komt dat grotendeels omdat het hoor bij de Duitse cultuur en omdat de sfeer in dat land heel erg gemoedelijk is. Het is een traditie dat al eeuwenlang bestaat en trekt jaarlijks een gigantisch groot aantal toeristen. Een belangrijk onderdeel is natuurlijk het eten en drinken. Vooral de glühwein en de bratwurst wordt er graag gegeten. Er wordt tevens veel moeite gedaan om de ultieme kerstsfeer te creëren waardoor je magische momenten beleeft. Andere landen zijn ook zeker de moeite waard, maar de sfeer is daar toch een stuk minder.

De prachtige sfeer op de Duitse kerstamrkten is uniek!
De prachtige sfeer op de Duitse kerstamrkten is uniek!

Belgische kerstmarkten bezoeken

Als je al jaren naar Duitsland afreist is het misschien ook wel eens leuk om een keer richting België toe te gaan. Veel Nederlanders bezoeken hier de kerstmarkten en je vindt er dan ook een aantal terug in de top 20. De meeste mensen kiezen voor Antwerpen. Het is een prachtige stad dat je eventueel ook kunt combineren met een hotelovernachting. Een andere mogelijkheid is om de hoofdstad, Brussel te bezoeken. Verder staan ook Brugge, Leuven en Gent in de top 20 vermeldt. Ook deze plaatsen kan je goed met de trein bezoeken.

Brussel heeft ook een prachtige kerstmarkt met schaatsbaan!
Brussel heeft ook een prachtige kerstmarkt met schaatsbaan!

Magische sfeer in een wereldstad

Het is duidelijk dat er voldoende kerstmarkten te vinden zijn in zowel Duitsland- als België. Je kan echter ook kiezen voor een wereldstad. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan Londen maar ook Parijs is een populaire optie. Ze zijn eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer maar je kunt er natuurlijk ook kiezen voor eigen vervoer. Andere steden die zeker de moeite waard zijn onder andere Praag maar ook Wenen.

Praag is ook een fantatische stad om de kerst te vieren!
Praag is ook een fantatische stad om de kerst te vieren!

Nederlanders hebben na de zomer al zin in kerst

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste Nederlanders na de warme zomerperiode al op zoek gaan naar een kerstmarkt die ze willen gaan bezoeken. De temperatuur neemt af waardoor men de focus gaat leggen op de winter. Tijdens deze periode zijn de feestdagen natuurlijk extra speciaal en daarom kan een bezoek aan de kerstmarkt in het buitenland niet ontbreken. Ben je overtuigd om een kerstmarkt te gaan bezoeken? Bekijk dan eens deze leuke tips om jezelf te inspireren wat je er kunt kopen of bekijk hier de leukste dingen die je kunt doen op een kerstmarkt.