Terug naar blog artikelen Bezoek een kerstmarkt in december
Uitstapjes

Bezoek een kerstmarkt in december

Gezelligheid kent geen tijd. De decembermaand is dé maand die staat voor gezelligheid. Tijdens het Sinterklaasfeest draait het om gedichten en surprises. Tijdens Kerst gaat het om samenzijn, cadeaus en heerlijk eten. En niet te vergeten Oud & Nieuw, we gaan het nieuwe jaar tegemoet met oliebollen en vuurwerk. En natuurlijk champagne! Maar voor we ons in 2023 bevinden, kunnen we nog vele kerstmarkten bezoeken. Vanaf eind november worden steden omgetoverd tot een magisch kerstdecor. Het bezoeken van een kerstmarkt is een populaire activiteit onder Nederlanders.

Een kerstmarkt is altijd op en top versierd en zelfs voor een activiteit ben je hier op het juiste adres.
Een kerstmarkt is altijd op en top versierd en zelfs voor een activiteit ben je hier op het juiste adres.

Een en al gezelligheid

Lichtjes, versieringen, prachtige etalages, kerststallen, winterdecors, kerstbomen en lekkernijen. Dit zijn een aantal factoren die typerend zijn voor een kerstmarkt. Als je écht in de kerststemming wilt komen, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan een kerstmarkt. Er hangt een gezellige sfeer en er is voldoende vermaak. Een kerstmarkt is altijd op en top versierd en zelfs voor een activiteit ben je hier op het juiste adres. Denk bijvoorbeeld aan een rondje schaatsen of stap in het reuzenrad.


Kerstmarkten in het buitenland

Na twee coronajaren kunnen we weer een bezoekje brengen aan de leukste kerstmarkten. In veel Europese landen worden sfeervolle kerstmarkten georganiseerd. Een bezoekje brengen aan een kerstmarkt in het buitenland? Er worden verschillende kerstmarkten in Duitsland en België georganiseerd. Vooral de gezellige kerstmarkten in Duitsland zijn enorm populair tijdens de kerstperiode. Toch iets verder van huis? In het levendige Londen kan je uitstekend terecht in de periode rond Kerst. De kerstmarkt in Boedapest is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de beste kerstmarkt van Europa. Ook Praag is beroemd om zijn kerstmarkt. Je kan er o.a. terecht voor heerlijke zoetigheden, Tsjechische warme wijn en gegrilde worstjes. Een kerstmarkt op een sprookjesachtige locatie? Reis af naar Tallinn. Deze kerstmarkt werd in 2019 verkozen tot beste kerstmarkt van Europa. Rondom het plein staan verschillende historische panden. Een perfect decor voor een sfeervolle kerstmarkt.


Cadeaus kopen op de kerstmarkt

Kerst is de periode van cadeaus. Niet het krijgen, maar vooral het geven van cadeaus is een leuke gebeurtenis. Het liefst met een gedicht erbij natuurlijk. Het liefst wil je iemand verrassen met een origineel cadeau. En deze vind je ongetwijfeld op een kerstmarkt. Ook als je de kerstboom nog niet volledig versierd heb, kan je hier terecht voor de mooiste kerstballen en andere kerstdecoratie. Weet je al welke cadeaus je wilt halen? Geurkaarsen, kerstsokken, chocolade, lokale lekkernijen en handgemaakte kunstwerken. Om deze cadeaus te vervoeren is het verstandig om een tas bij je te hebben. Laat papieren tassen bedrukken met een leuke kerstprint of kies voor canvas tasjes bedrukken met een persoonlijke naam.