Terug naar blog artikelen Beleef de winterse kou en warme kerstsfeer in de Winter Efteling
Uitstapjes

Beleef de winterse kou en warme kerstsfeer in de Winter Efteling

Winter Efteling

Beleef samen de mooiste momenten in de Winter Efteling. Want ook in de Efteling heerst koning Winter tijdens de koudste maanden van het jaar. Gelukkig biedt het themapark in Kaatsheuvel genoeg warmte en enerverende activiteiten om de winter door te komen. Net als een kerstmarkt bezoeken, is dit een perfect uitje om helemaal in de kerststemming te komen. Het is daarom ideaal als afwisseling met een bezoek aan de kerstmarkt tijdens een weekendje of weekje weg voorafgaand aan de feestdagen. De Winter Efteling is een magische belevenis voor jong en oud.

Vol verwachting lopen kinderen samen met Pardoes en Pardijn naar Het Huis van de Vijf Zintuigen.
Vol verwachting lopen kinderen samen met Pardoes en Pardijn naar Het Huis van de Vijf Zintuigen.

Plezier hier

De Efteling is een van de grootste themaparken van de wereld. Het park werd geopend in 1951 als recreatiepark met als speciale attractie een sprookjesbos. De sprookjes zijn nagemaakt naar de tekeningen van Anton Pieck. Door de jaren heen is het park steeds verder uitgegroeid met attracties die je de magie van het sprookje in het echt laten beleven. De Winter Efteling kent inmiddels ook al een lange traditie binnen de evenementen die door de tijd heen door het park georganiseerd zijn.


Openingsdagen

ma 13 november 2023 t/m zo 28 januari 2024

Uitzonderingen

wo 6 december 10:00 tot 18:00
vr 22 december 10:00 tot 18:00
za 23 december 10:00 tot 20:00
zo 24 december 10:00 tot 20:00
ma 25 december 10:00 tot 20:00
di 26 december 10:00 tot 20:00
wo 27 december 10:00 tot 20:00
do 28 december 10:00 tot 20:00
vr 29 december 10:00 tot 20:00
za 30 december 10:00 tot 20:00
zo 31 december 10:00 tot 23:30
ma 1 januari 10:00 tot 20:00
di 2 januari 10:00 tot 20:00
wo 3 januari 10:00 tot 20:00
do 4 januari 10:00 tot 20:00
vr 5 januari 10:00 tot 20:00
za 6 januari 10:00 tot 20:00
zo 7 januari 10:00 tot 20:00

Openingstijden

ma-vr 11:00 tot 18:00
za-zo 10:00 tot 19:00

Vandaaggesloten

Prijzen

€ 38,00 Vanaf prijs
Gratis Kinderen t/m 3 jaar
€ 12,50 Parkeerticket
€ 49,00 Ticket Oud & Nieuw feest

Meer informatie Bestel tickets met korting


Het Anton Pieckplein is een Oud-Hollands dorpsplein en rondom liggen Pieckse gebouwen met horecapunten en winkeltjes.
Het Anton Pieckplein is een Oud-Hollands dorpsplein met rondom Pieckse gebouwen met horecapunten en winkeltjes.

Geniet van de Efteling in winterse sferen

Het hele park wordt tijdens de Winter Efteling in kerstsfeer gehuld. Zo staan er door het hele park meer dan 400 kerstbomen die versierd zijn met kerstlichtjes of die bedekt zijn met “bijna echte” sneeuw. De bomen verhogen de winterse sfeer en zijn een mooie achtergrond voor een familiefoto voor op de kerstkaarten.

De Pardoes Promenade nog sfeervoller

Over de Pardoes Promenade loop je van het Dwarrel plein naar het Hartenhof plein. Door het jaar heen wordt je over de promenade begeleidt door de Efteling muziek. Maar nu is ook de Pardoes Promenade extra sfeervol verlicht en hoor je hier de Winter Efteling muziek.

Verlicht door duizenden lichtjes

Normaal is de avond in de Efteling al spectaculair. Maar in de Winter Efteling is de sfeer nog sprookjesachtiger door de kerstverlichting. 20 kilometer lichtsnoer en meer dan 200.000 lampjes verlichten de attracties in het park. De parkshow Raveleijn is nu echt een belevenis. Ook de fonteinshow Aquanura is in winterse sferen een prachtige afsluiting van een dagje Winter Efteling om nooit te vergeten.

Warmte en gezelligheid bij de vreugdevuren

Op verschillende plekken zijn ook vreugdevuren waar je even kan warmen aan het vuur en de gezelligheid. Bij elk vreugdevuur is door de dag heen live muziek. De muziek past bij de sfeer van het plein. Zo is er in Ruigrijk op het Oude Tuffer Plein duo D'Oude Liefde, die populaire liedjes ten gehore brengt. De Lichtpuntjes geven warmte en gezelligheid op het Steenbok Plein met prachtige gospelsongs. In het Reizenrijk treden de swingende Efteling Muzikanten op. In het Marerijk kun je luisteren naar het Efteling Kinderkoor op het Ton van de Ven Plein. Bij de vreugdevuren kun je lekker mee dansen of even rustig zitten en genieten van de muziek of het geluid van het knapperende vuur.

Tijdens de Winter Efteling worden er verspreid door het park kampvuren gestookt als extra attractie en als plek om even op te warmen.
Tijdens de Winter Efteling worden er verspreid door het park kampvuren gestookt als plek om even op te warmen.

Eten in kerstsfeer in de Winter Efteling

Bij de sfeer van de kerstdagen hoort natuurlijk ook lekker eten. Daarom hebben in het hele park de menukaarten in de eetgelegenheden een kersttintje gekregen. Naast de gebruikelijke lekkernijen is bijvoorbeeld verschillende speciaal soorten koffie en chocolademelk verkrijgbaar. Ook mag de Glühwein niet ontbreken om op te warmen als dat nodig is. Heb je wel eens een stroopwafel met chocolade coating gegeten? Alleen daarvoor al is een bezoekje aan de Winter Efteling het waard.

Speciale winterse attracties tijdens de Winter Efteling

Wat maakt een bezoek aan de Winter Efteling nu zo bijzonder? Naast dat het decor en de sfeer in de Efteling helemaal winters gezellig wordt, zijn er ook een aantal attracties en activiteiten die alleen tijdens de Winter Efteling te bezoeken zijn. Deze worden speciaal vanaf half november tot begin februari open gesteld.

Vier de winter op schaatsen in het IJspaleis

Het IJspaleis is het centrum van de Winter Efteling. In het IJspaleis kun je de winter vieren op een groot winterfeest waar sneeuwprinses Jelka en vuurprins Kendrik je van harte welkom heten. In en om het IJspaleis is een ijsbaan aangelegd. Hier heb je 1500 vierkante meter de ruimte om te kunnen schaatsen. Je kunt voor 2 euro schaatsen huren bij de ijsbaan. Binnen in het paleis is het sfeervol verlicht en kun je lekker dansen op de dansvloer. 

In het IJspaleis is het ijzige kasteel met o.a. een kunstijsbaan met schaatsverhuur, horeca met groot terras, een verlichte dansvloer en een glijhelling.
In het IJspaleis staat het ijzige kasteel en bevindt zich een kunstijsbaan, horeca, een verlichte dansvloer en een glijhelling.

Wintersporten tijdens de Winter Efteling

Naast schaatsen kun je ook langlaufen om op sportieve manier in de winterstemming te komen. Ook als er geen sneeuw ligt kun je op de lange latten op de speciaal aangelegde langlaufbaan 't Hijgend Hert. Deze baan is 450 meter lang. De langlaufroute wordt over het kinderspoor gelegd waar kinderen in de zomer in traptreintjes over heen kunnen rijden.


Nieuwe avonturen tijdens een bezoek aan de Winter Efteling

Vanaf 2019 zijn zelfs 3 nieuwe attracties tijdens de Winter Efteling te beleven. Je kunt de 4D film Fabula kijken. Een beer en een eekhoorn maken in hun dromen kennis met andere dieren en leren hun leefgebied en gewoontes kennen. Dit is een mooie belevenis in 4D voor jong en oud.


De Zes Zwanen

Verder is sinds dit jaar het sprookje van de 6 zwanen toegevoegd aan de sprookjes die te vinden zijn in het sprookjesbos. De 6 zwanen, waarmee je een rondvaart kunt maken rond het betoverde kasteel, zijn eigenlijk 6 betoverde prinsen. De prinses Elisa probeert voor haar 6 broers de betovering te verbreken... Ontdek in de nieuwe attractie of dit sprookje ook eindigt met een lang en gelukkig leven.

De Zes Zwanen is een sprookje over zes broers die betoverd zijn tot zwanen en hun zus Elisa die hemdjes moet breien van asters om ze te bevrijden.
De Zes Zwanen is een sprookje over zes broers die betoverd zijn tot zwanen en hun zus Elisa die hemdjes moet breien van asters om ze te bevrijden.

Winterse Illusie

Na zonsondergang, tovert een indrukwekkend lichtspel de gevel van Villa Volta tot leven dankzij een videoprojectie. Ontdek hoe de vloek van het ronddraaiende huis door de nacht dwaalt. Niets is wat het lijkt in deze spectaculaire lichtshow.  


Vier een sprookjesachtig Oud & Nieuw in de Winter Efteling

Het nieuwe jaar begint spectaculair als je oud en nieuw viert in de Winter Efteling. De hele avond is het park sfeervol verlicht en je kunt alle attracties een keer in het donker meemaken. Want dat is in het donker nog net even spectaculairder. Op de pleinen zijn er speciale optredens. Vanaf 23.45 verzamelt iedereen rond de Siervijver en Vonderplas en dan begint het aftellen. Het nieuwe jaar begint in de Winter Efteling met een spetterende vuurwerkshow. Voor het oud en nieuw feest in de Efteling zijn kaarten te bestellen. Je kunt voorafgaand aan het feest dineren in een van de restaurants van de Efteling. Dit kun je naast je ticket reserveren. 


Openingsdagen

zo 31 december 2023 t/m ma 1 januari 2024

Openingstijden

zo-ma 19:00 tot 01:00

Vandaaggesloten

Prijzen

€ 52,00 Inclusief glas bubbels en oliebol

Meer informatie


Bestel je tickets voor de Winter Efteling snel, simpel én met korting online

Klaar voor een dag vol ijskoude avonturen en gezellige kerstwarmte? Bestel je tickets voor de Winter Efteling nu vast online. Want online bestellen is snel, simpel en met korting! Bestel nu hier. Dat scheelt je in de prijs en tijd. Want je hoeft niet in de wachtrij te wachten voor het kopen van een ticket. Plan je bezoek handig in met de kalender waarop speciale evenementen en drukte staat aangegeven. De Winter Efteling heet je graag welkom tijdens een magische dag in winterse kou en vol warme kerstsfeer!