Terug naar blog artikelen 4x Kerstmarkten in Nederland
Uitstapjes

4x Kerstmarkten in Nederland

Iedereen houdt van de sfeer en gezelligheid van kerstmarkten en winterfairs die tijdens de wintermaanden overal weer bezocht kunnen gaan worden nu de pandemie achter ons ligt. Het was de afgelopen jaren een tijd waarbij niet alle kerstevenementen doorgingen maar vanaf nu lijkt het weer de normale kant op te gaan met wat betreft de kerstmarkten in Nederland en net over de grens. Daarom een selectie van de leukste kerstmarkten in Nederland en net over de grens. Alvast iets om naar uit te gaan kijken, over na te denken en eventueel vooraf te boeken.

Maastricht

Ten einde van het jaar wordt de Vrijthof in Maastricht weer omgetoverd tot een nostalgische omgeving. Het plein in de binnenstad is dan een toneel van houten huisjes met rode daken en guirlandes. Het reuzenrad wat hierbij niet mag ontbreken draait dag en avond. De mooie kunst ijsbaan die voor veel gezelligheid zorgt. In de maand December zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Zet je tanden in een oliebol, drink de lokaal gemaakte Glühwein of koop de handgemaakte waren. Geef de kinderen de tijd van hun leven in het reuzenrad, de draaimolen of op de reuzenglijbaan. Blijf je liever een aantal dagen? Vergeet dan niet tijdig een hotel of airbnb te boeken waarbij het best nog wel eens mogelijk zou kunnen zijn om het hotel met de cryptomunt Raydium coin te kunnen betalen.

Betalen met andere munten op een kerstmarkt.
Soms kan je ook betalen met een andere munt.

Woerden

Vier de kerst rond het oudste kasteel van het land, te vinden in Woerden. Vele lichtjes en vuurkorven maken er een gezellige sfeer van op deze kerstmarkt welke vaak gezien wordt als de grootste van de Benelux. De grote kerstbomen sieren de markt die bezaaid is met kraampjes waar je van alles kunt vinden. Bonte kerstballen, handgemaakte producten zoals hoeden of sieraden of antiek en kunst. Genoeg voor degene die van exclusief of authentiek houden. Je vind er alles wat je kunt wensen en met de Uniswap kopen of betalen kunt. De omliggende Engelse tuinen kunnen ook bezocht worden waar je bijvoorbeeld getrakteerd kunt worden op oudHollandse poffertjes, een broodje worst of een lekker warme kom soep. Houdt er alleen wel rekening mee dat deze kerstfair maar een aantal dagen duurt, oftewel wees er op tijd bij!

Valkenburg

Het bekende grotten landschap in het Limburgse Valkenburg is bekend onder de kerstmarkten liefhebbers. De markt speelt zich zowel bovengronds als ondergronds af. Wandel door de eeuwenoude gangen onder de kasteelruïne van Valkenburg. Luister en geniet van de muziek, sculpturen, kerstverhalen of een lang diorama van miniaturen die het kerstverhaal presenteren. Vele gezellige kraampjes, warme verlichting, kerstbomen en natuurlijk de horeca. Als extraatje kun je nog een rit in de kabelbaan maken naar de grootste verlichte kerstboom van de provincie, de Wilhelminatoren.

Diepenheim

Betoverd kasteel Warmelo in Diepenheim weet er ook wel een sprookje van te maken. Aan het kronkelige riviertje de Regge midden in het Twentse coulisselandschap, presenteert het voor jouw een prachtig decor voor een gezellige winterse kerstmarkt. Van thuis gemaakte recepten tot de lekkerste wijnen. Vele duizenden schitterende lichtjes, warme glühwein of chocolademelk met natuurlijk slagroom en de vele verwarmende en knisperende vuurkorven maken het helemaal af.