Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Kerstboom aftuigen en opruimen; kies een echte of kunstboom
Creatief

Kerstboom aftuigen en opruimen; kies een echte of kunstboom

Iedereen kent het! De kerstdagen zijn voorbij, het nieuwe jaar is ingeluid en de dag van Driekoningen is aangebroken. Tijd om de kerstboom af te tuigen en op te ruimen. Deze activiteit kan op twee verschillende manieren verlopen, afhankelijk van het feit of je een echte of kunstkerstboom in de woonkamer hebt staan.


Echte kerstboom

Terwijl jij je tijdens de kerstdagen te goed deed aan lekker eten en drinken stond de mooi opgetuigde kerstboom in de hoek uit te drogen. Verliest het over de tijd al wat van zijn groene kleur en laat het naalden vallen. ‘Volgend jaar maar een andere soort boom kopen’ is een bekende zin die vaak geroepen wordt tijdens het pakken van de stofzuiger, om de gevallen naalden op te zuigen. Vooruit! Het is een echte kerstboom: ‘We zien die paar naalden wel door de vingers’, maar de echte ellende begint pas op 6 januari. De kerstboom moet de deur uit en de boom is nu echt uitgedroogd. Hoe gaan we dit aanpakken? Zak eroverheen? Inpakken met folie? Aan het einde van de rit eindig je met een dode kerstboom in de tuin en een spoor van naalden door het huis en als je dan denkt de ellende gehad te hebben moet je ook nog eens buiten in de kou de kerstboom in stukken snoeien omdat het niet in zijn geheel in de container past.

Echte kerstboom kopen
Een echte kerstboom in de woonkamer zorgt ervoor dat de hele ruimte fris ruikt.

Daar komt nog bij dat een kerstboom eigenlijk niet in de GFT-container mag aangezien de kerstboom langzamer verteerd dan normale GFT-afval. Gelukkig probeert de gemeente te helpen en regelt in bepaalde gemeenten een ophaaldag van de straat! Super fijn, behalve als je die dag net geen tijd hebt. Ook hier is een oplossing voor: je mag de boom op een inleverpunt inleveren! Maarja, dan moet dat dode ding op de aanhanger, of nog erger... in de auto. De middag daarna alle naalden weer uit je auto halen is ook niet de leukste afsluiting van de feestdagen.


Kunstkerstboom

Mensen met een kunstkerstboom in de huiskamer ervaren deze dagen net iets anders. De kerstboom blijft prachtig groen en laat nooit zijn naalden vallen. De tijd die je bespaart met het opzuigen van de anders gevallen naalden kan je tijdens de feestdagen besteden aan je familie of jezelf. Als dan 6 januari weer is aangebroken maak jij je nergens druk om. Je pakt voorzichtig de ballen weer in en kijkt nog voor een laatste keer naar je prachtige kunstkerstboom. Je trekt de stekker uit het stopcontact, haalt de boom uitelkaar, vouwt hem keurig terug in de bewaardoos en doet de doos dicht. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is hem netjes opbergen in de garage of op zolder voor het volgende jaar! Geen extra afval en geen stress, heerlijk toch?

Koop een mooie kunstkerstboom in huis
Het voordeel van de kunstkerstboom is dat hij prachtig groen blijft en nooit zijn naalden laat vallen.