Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Handleiding: Hoe kun je zelf een eigen kerstkaart ontwerpen
Creatief

Handleiding: Hoe kun je zelf een eigen kerstkaart ontwerpen

De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan. Als voorbereiding op de feestdagen is het maken van een kerstkaart een van de leukste activiteiten. Vooral in deze tijd, waarin we elkaar weinig zien, is een kerstkaart een van de warmste cadeaus die je iemand kunt geven. Tijd dus om alvast te kijken naar het ontwerpen van een kerstkaart. Het leukst is om er eentje te sturen die persoonlijk is, dat wil zeggen: een persoonlijke tekst en een foto!

Het makkelijkste om een kerstkaart te ontwerpen is online. Je kiest een kaart, bewerkt hem en besteld hem in bulk. Toch komt er iets meer bij kijken. Hoe je online het beste een kerstkaart ontwerpt lees je hier. We surfen daarvoor naar kerstkaart maken bij Greetz. Je kunt hier een fotokaart of een eigen kaart ontwerpen met een foto en de naam van de ontvanger. Hun grote aanbod aan persoonlijke wenskaarten maakt deze online-wenskaartenservice perfect geschikt voor de kerstdagen.

Stuur een leuke kerstkaart!
Maak ook je eigen leuke kestkaarten.

De eerste stappen

Als je naar de website van Greetz gaat, dan zie je niet alleen kaarten, maar ook andere verrassingen die je kunt opsturen. Groot in beeld staat al de categorie Kerstkaarten. Ben je niet op zoek naar een thema, maar wil je alle kerstkaarten op een rijtje zien? Klik dan op ‘Alle kerstkaarten’ (omcirkeld).


Pas filters toe aan de linkerkant en scrol door de kerstkaarten heen tot je er een gevonden hebt die je leuk vindt.

Als je op een kerstkaart hebt geklikt, dan kun je de prijsinformatie, de omschrijving en de prijs per stuk zien. Hoe meer kaarten je bestelt, hoe goedkoper de prijs (stapelkorting). Klik op bewerken om door te gaan.

Hier kun je de kaart personaliseren. Je kunt teksten, foto’s en zelfs geluidsfragmenten toevoegen. Let op als je voor geluidsfragmenten kiest, want dan wordt de kaart XL-formaat.

Aan de binnenzijde kun je tekst, versieringen en foto’s toevoegen. Je kunt zo creatief zijn als je wil. Zoek je inspiratie voor een tekst? Greetz heeft een hele verzameling kerst- en nieuwjaarswensen.

Heb je de kaart ontworpen naar wens? Klik dan op ‘Volgende stap’ rechtsbovenin.


De vervolgstappen

Vervolgens kun je kiezen in welk formaat je de kerstkaart wil hebben. Je kunt kiezen tussen mega, groot en standaard. Ook kun je hier kiezen tussen de kleur envelop. Klik op ‘Verder’ als je een keuze hebt gemaakt

Eenmaal verder kun je kiezen of je je kerstkaart wil uitbreiden met een cadeau. Wil je alleen een kerstkaart versturen? Klik dan op ‘Door zonder cadeau’.

Nu kun je ervoor kiezen om alle adressen toe te voegen van degene aan wie je een kerstkaart wil sturen. Wil je zelf nog iets toevoegen aan de kerstkaart dat alleen fysiek mogelijk is, of de kaarten zelf adresseren? Kies dan voor ‘Thuis ontvangen als pakketje’. Je krijgt dan alle kaarten in een pakketje bij je thuis bezorgd.

Klik op ‘Volgende’ als je klaar bent.

Een bezorgmoment kiezen spreekt voor zich. Let wel op dat de bezorgmomenten duurder zijn in het weekend dan doordeweeks. Ga naar ‘Naar winkelmandje’ en je bent bijna klaar met de bestelling.


Het eindresultaat

Het laatste wat je nog te doen staat is de betaling van de kerstkaarten. Als je twijfelt over een paar zaken is het nog mogelijk om de kaart te wijzigen via ‘Wijzigen’. Tevreden? Dan denken wij dat je ontvanger dit ook zal zijn. Met kerstkaarten verspreid je het kerstgeluk bij al je geliefden. Gelukkig is een kerstkaart maken bij Greetz simpel online te regelen. Wiens hart verwarm jij met je kerstkaarten?