Terug naar blog artikelen 5 tips om je huis en tuin een kerstsfeer te geven het hele jaar door
Creatief

5 tips om je huis en tuin een kerstsfeer te geven het hele jaar door

Kerstmis; de leukste, fijne en warme tijd van het jaar. De decembermaand wordt vaak gezien als de meest gezellige tijd, maar waarom zou je het beperken tot enkel deze periode van het jaar? Hoe prettig zou het zijn als je het hele jaar door van deze kerstsfeer kan genieten? Om je eigen kerstsfeer te creëren kun je bijvoorbeeld een VidaXL loungeset aanschaffen, waarna je hier omheen volledig kunt gaan decoreren met gezellige lampjes, kaarsen en warmte. Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen? Lees dan snel verder!

Versier je loungeset met kerstversiering
Maak je woonkamer gezellig door winterse decoratie rondom je bankstel toe te voegen.

1. Decoratie

Ongeacht of het zomer of winter is, er zijn genoeg decoratiemogelijkheden die je kunnen helpen om een kerstsfeer te creëren. Je kunt groots denken, zoals het schilderen van een volledige muur in huis. Maar je kunt ook wat kleiner denken en wellicht wat spelen met schilderijen, planten of kaarsen.


2. Lampjes, lampjes en nog eens lampjes

Menig persoon die je vraagt waar je aan denkt bij kerst zal aangeven dat lampjes niet kunnen ontbreken. Normaal gesproken zorg je voor lampjes in de boom, maar het is ook ontzettend leuk om juist te kiezen voor deze lampjes over een muur boven je bed of juist in de woonkamer. Gegarandeerd ga je hiervan genieten!


3. Beddengoed

Als je nou echt all the way wilt gaan met de kerstsfeer, ga dan voor kerstachtig beddengoed. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je daadwerkelijk de kerstman op het beddengoed afgebeeld hebt staan. Wanneer we aan kerst denken, denken we aan kwaliteit en ‘uitpakken’. Ga voor het ultieme hotelgevoel, door een kwaliteitsdekbed aan te schaffen. Daarnaast kan een satijnen dekbedovertrek in de kerstkleuren veel voor je slaapkamer doen. Combineer het met leuke kussentjes en een sprei en je bent helemaal voorzien.

Koop een mooie dekbedovertrek in kerst sfeer!
Breng de kerstsfeer naar de slaapkamer en ga voor een kerstachtig beddengoed.

4. Tuininrichting

Om ook in de zomer optimaal van de kerstsferen te genieten kun je jouw tuin opleuken met een loungeset of mooie tuinstoelen. Combineer dit met leuke tuinkussens en een mooie tafel. Wanneer je de juiste tafel en stoelen hebt uitgezocht kun je op deze tafel een leuk blad plaatsen met daarop wat kaarsen in diverse kleuren en maten.

Gezellige sfeervolle tuin met kerst decoratie
Maak je tuin sfeervol in de zomer met subtiele kerst decoratie.

5. Be creative!

Laat je creativiteit de ronde. Waar denk jij zelf aan als je denkt aan kerstmis? Pak een vel papier en een pen en begin met op te schrijven waar jij aan denkt. Stel jezelf de vraag, wat is jouw doel met kerst? Wat vind je belangrijk? Op deze manier kun je zelf al creatief gaan nadenken welke elementen er niet kunnen ontbreken in jouw kersthuis.