Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen 4 tips voor een superleuke kerstkaart
Creatief

4 tips voor een superleuke kerstkaart

December is standaard spitsuur om alle kerstkaarten nog op tijd te versturen. Zit jij ook in tijdstress of ben je gewoon op zoek naar wat creatieve tips om dit jaar een leuke kerstkaart te maken? Bekijk dan onderstaand onze tips voor het (zelf) maken van een leuke kerstkaart.

Inspiratie om die ene kerstkaart te vinden

Tegenwoordig is er een overvloed aan (digitale) kerstkaarten te vinden. De tijd dat je het moest doen met zo een oubollige en saaie kerstkaart ligt dan gelukkig ook al een poosje achter ons. Tegelijkertijd is er nu zoveel keuze dat het bijna een uitdaging is om die ene leuke kaart te vinden. Want ga je voor een moderne of grappige kerstkaart? Of toch een kerstkaart met een sfeervolle traditionele look? Handig om even over na te denken en een stuk gerichter te zoeken. Wel zo handig als je weinig tijd hebt.

Of toch maar zelf een kerstkaart maken?

Wil je dit jaar iemand verrassen met een creatieve en originele kerstkaart? Maak er dan zelf eentje! Niet alleen origineel, maar ook nog eens erg leuk (en gemakkelijk) om te doen. Maak bijvoorbeeld een kerstkaart met eigen foto’s, decoraties en stel die ene kaart samen die jouw boodschap nog sprankelender overbrengt.
Tip: toe aan wat inspiratie en leuke afbeeldingen? Neem dan ook eens een kijkje op Pinterest!

Schrijftips voor een leuke kerstboodschap

Een kerstkaart vinden is één ding. Maar die tekst erin, dat is misschien nog wel een grotere uitdaging. Als je tenminste een andere tekst wilt dan ‘vrolijke kerstdagen’. Ook hier is tegenwoordig meer dan genoeg inspiratie voor te vinden waaronder kant-en-klare teksten en zelfs heuse schrijfcoaches. Toch liever zelf schrijven? Doe dan je voordeel met onderstaande 3 tips:

  • Begin direct met je belangrijkste boodschap, hier draait het tenslotte om. Als je deze weet zijn de opening en afsluiting meestal zo geschreven
  • Schrijf je boodschap op zoals je hem in het echt ook zou zeggen, dit komt een stuk persoonlijker over
  • Varieer qua woorden in je tekst. Kijk bijvoorbeeld eens op Synoniemen.net voor synoniemen op woorden zoals ‘mooi’ en ‘fijn’. Zo komt je boodschap nog authentieker over

Bespaar tijd en verstuur je kerstkaarten online

Ook kerstkaarten versturen regel je eenvoudig online. Dat bespaart je dus een (uren)lange zoektocht langs allerlei winkels én een droge tong van het dichtlikken van alle enveloppen. Jouw favoriete kerstkaart zoek en verstuur je dus gewoon lekker met een dekentje op de bank. Ook iets voor jou? Vind dan direct jouw kerstkaarten op Hallmark en verras deze kerst iemand met een leuke kaart mét persoonlijke boodschap.