Terug naar blog artikelen Kerstkaarten drukken: maak de feestdagen extra speciaal!
Creatief

Kerstkaarten drukken: maak de feestdagen extra speciaal!

Met nog vele maanden tot de kerstdagen is het de perfecte tijd om na te denken over hoe we onze vrienden en familie willen verrassen. Hoewel we tegenwoordig in een digitaal tijdperk leven, is er nog steeds iets bijzonders aan het ontvangen van een fysieke, handgeschreven kerstkaart. Kerstkaarten drukken kan een geweldige manier zijn om een persoonlijke touch toe te voegen aan je kerstgroeten en een blijvende indruk achter te laten.

Als je je kerstkaarten nog specialer wilt maken, zijn er tal van extra's die je kunt toevoegen.
Als je je kerstkaarten nog specialer wilt maken, zijn er tal van extra's die je kunt toevoegen.

Bovendien is het sturen van een kerstkaart een prachtige manier om de kerstsfeer te verspreiden. Het herinnert mensen eraan dat ze in je gedachten zijn tijdens de feestdagen, en het kan hen ook inspireren om hun eigen kaarten te versturen. Zo ontstaat er een kettingreactie van warme wensen en vrolijke groeten!


Ontwerp je eigen magische kerstkaarten

Het ontwerpen van je eigen kerstkaarten kan een leuk en creatief proces zijn. Begin met het kiezen van een thema dat past bij jouw persoonlijke stijl en de boodschap die je wilt overbrengen. Dit kan variëren van traditionele kerstsymbolen, zoals kerstbomen en sneeuwvlokken, tot moderne en abstracte ontwerpen.

Zodra je een thema hebt gekozen, is het tijd om te experimenteren met kleuren, lettertypen en afbeeldingen. Je kunt kiezen voor een eenvoudig, minimalistisch ontwerp of juist iets uitbundiger. Het belangrijkste is dat je een ontwerp kiest waar jij blij van wordt en dat je met trots naar je dierbaren wilt sturen.


Kaarten drukken: kies het juiste materiaal

Bij het drukken van je kerstkaarten is het belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal waarop je je ontwerp laat drukken. Dit kan een groot verschil maken in de uitstraling en kwaliteit van je kaarten. Veelgebruikte materialen zijn onder andere papier met een matte of glanzende afwerking, gerecycled papier. Een echte topper op papier gebied is het Tintoretto Gesso papier welke bij enkele drukkerijen te bestellen is.

Matte en glanzende papiersoorten zijn ideaal voor foto's en ontwerpen met felle kleuren, terwijl gerecycled papier een milieuvriendelijke optie is die een meer rustieke uitstraling kan geven.


Schrijf een hartverwarmende boodschap

De boodschap die je in je kerstkaart schrijft, is net zo belangrijk als het ontwerp. Neem de tijd om een persoonlijke en oprechte boodschap te schrijven die aansluit bij de ontvanger. Dit kan een eenvoudige "Fijne feestdagen!" zijn, of een meer gedetailleerde tekst waarin je vertelt over hoogtepunten van het afgelopen jaar, toekomstplannen, of zelfs grappige anekdotes. Het belangrijkste is dat je boodschap oprecht is en uit het hart komt.

Neem de tijd om een persoonlijke en oprechte boodschap te schrijven die aansluit bij de ontvanger.
Neem de tijd om een persoonlijke en oprechte boodschap te schrijven die aansluit bij de ontvanger.

Probeer ook je handschrift te gebruiken bij het schrijven van de boodschap. Dit voegt een extra persoonlijk tintje toe, waardoor de kaart nog specialer wordt. Als je moeite hebt met leesbaar schrijven, kun je overwegen om een kalligrafiepen of -stift te gebruiken om je tekst een elegante uitstraling te geven.


Verstuur je kaarten op tijd: wees de kerstpost voor!

Het is belangrijk om je kerstkaarten op tijd te versturen, zodat ze ruim voor de feestdagen bij de ontvanger aankomen. Houd rekening met mogelijke vertragingen bij de post, vooral tijdens drukke periodes zoals de feestdagen. Het is verstandig om je kaarten uiterlijk begin december te versturen, zodat ze op tijd aankomen en nog kunnen worden genoten voor Kerstmis.

Vergeet niet om voldoende postzegels te kopen en de juiste adressen op de enveloppen te schrijven. Een leuke tip is om bijpassende enveloppen en postzegels te gebruiken die aansluiten bij het thema van je kaart, zodat alles mooi op elkaar is afgestemd. Ook deze kan je eventueel nog naar wens laten bedrukken!


Extra's: maak je kerstkaarten nog specialer

Als je je kerstkaarten nog specialer wilt maken, zijn er tal van extra's die je kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bijzondere papiersoorten, linten, of zelfs kleine cadeautjes zoals kerstdecoraties of theezakjes. Je kunt ook overwegen om je kaarten te versieren met glitters of stickers, of zelfs een mooie waxzegel te gebruiken om de envelop te verzegelen.

Een andere mogelijkheid is om een foto van jezelf, je gezin of je huisdieren toe te voegen aan de kaart. Dit kan een leuke manier zijn om de ontvanger een kijkje te geven in jouw leven en hen het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van je feestelijke momenten.

Kaarten drukken is een prachtige manier om de feestdagen extra speciaal te maken en een persoonlijke touch toe te voegen aan je kerstgroeten. Van het ontwerpen van je eigen kaarten tot het schrijven van hartverwarmende boodschappen en het toevoegen van extra's, er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je kaarten uniek en memorabel te maken. Met deze tips ben je klaar om dit jaar de mooiste kerstkaarten te drukken en te versturen naar je dierbaren!