We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. Meer informatie
Let op! Dit evenement heeft al plaats gevonden. Bekijk vergelijkbare evenementen in de regio.

Kerstmarkt Bernkastel-Kues Duitsland

Van november t/m december kunt u de kleine marktkraampjes bezoeken, waar u de verrukkelijkste kerstspecialiteiten en decoratie kunt kopen.

In de adventstijd verfraaien meer dan 40 kerststalletjes en een traditionele kerstkribbe uit de Moezelregio, een klokkenspel en een burcht met notenkrakermannetjes het historische centrum van Bernkastel-Kues. Op de Karlsbader Platz kunnen de kinderen hun wensen in het wensenboek schrijven en in de kerstdraaimolen een ritje maken, terwijl de volwassenen verschillende soorten Glühwein en een glaasje likeur kunnen proeven.
De grootste adventskalender van de regio bevindt zich direct op het historische marktplein in het oude centrum. Hier wordt tussen 1 en 24 december dagelijks om 17.30 uur een deurtje geopend en iets voorgedragen of opgevoerd.

Een hoogtepunt van de kerstmarkt is het fakkelzwemmen. Dan nemen de sportduikers een duik in de Moezel om met hun fakkels de boot van Sinterklaas te begeleiden. Bij aankomst van de fakkelzwemmers krijgen de kinderen op de Moezeloever van het stadsdeel Bernkastel van Sinterklaas een cadeautje.

Op zondag 5 december 2015 vindt de jaarlijkse Sinterklaaswandeling plaats. Een wandeling van ca. 10 km in Bernkastel-Kues en omgeving. Het beginpunt is op het marktplein en de "Landshuter Ritterschaft" gaat als begeleiding mee. Inbegrepen bij de tocht is een maaltijd en een Sinterklaascadeautje.


Vervoer naar Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues ligt op ongeveer 349 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 3 uur en 45 minuten over om Bernkastel-Kues te bereiken. Geen auto? Je kunt ook goedkoop een auto huren!

Stedentrip

Bernkastel-Kues is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Hotel Moselpark.

40
kramen
  • Drinken
  • Eten
  • Gezin
  • Kindvriendelijk
  • Kunst & Cultuur
  • Live muziek
  • Romantisch
Voeg toe aan favorieten


Booking.com

Openingsdagen

24 november - 23 december 2017

Uitzonderingen

26 november gesloten

Openingstijden

ma-do 11:00 tot 19:00
vr-za 11:00 tot 21:00
zo 11:00 tot 20:00

Vandaag gesloten

Entree

Gratis
HotelSpecials

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt Bernkastel-Kues Duitsland

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Bernkastel-Kues voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Belangrijk

Winterbanden in Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden, vier seizoenen banden of all season banden te hebben indien er sprake is van winterse omstandigheden.

Meer over winterbanden
Kerstmarkt Bernkastel-Kues Duitsland

markt Bernkastel-Kues
Bernkastel-Kues, Duitsland

349 km vanaf Utrecht
Vervoer

Kerstmarkt Bernkastel-Kues Duitsland is o.a. met de volgende vervoersmiddelen te bereiken:

Beoordelingen

Er zijn (nog) geen beoordelingen, plaats als eerste een beoordeling.

Hotels in Bernkastel-Kues Hotelspecials