Kerstmarkt Bernkastel-Kues

0 reviews Schrijf een review

Van november t/m december kunt u de kleine marktkraampjes bezoeken, waar u de verrukkelijkste kerstspecialiteiten en decoratie kunt kopen.

In de adventstijd verfraaien meer dan 40 kerststalletjes en een traditionele kerstkribbe uit de Moezelregio, een klokkenspel en een burcht met notenkrakermannetjes het historische centrum van Bernkastel-Kues. Op de Karlsbader Platz kunnen de kinderen hun wensen in het wensenboek schrijven en in de kerstdraaimolen een ritje maken, terwijl de volwassenen verschillende soorten Glühwein en een glaasje likeur kunnen proeven.
De grootste adventskalender van de regio bevindt zich direct op het historische marktplein in het oude centrum. Hier wordt tussen 1 en 24 december dagelijks om 17.30 uur een deurtje geopend en iets voorgedragen of opgevoerd.

Een hoogtepunt van de kerstmarkt is het fakkelzwemmen, 1 december 2018 om 18 uur. Dan nemen de sportduikers een duik in de Moezel om met hun fakkels de boot van Sinterklaas te begeleiden. Bij aankomst van de fakkelzwemmers krijgen de kinderen op de Moezeloever van het stadsdeel Bernkastel van Sinterklaas een cadeautje.Meer informatie?

Kijk voor de meest actuele informatie over dit evenement op de website.


Met de auto naar Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues ligt op ongeveer 349 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 3 uur en 45 minuten over om Bernkastel-Kues te bereiken.


Stedentrip Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Christiana's Wein&ArtHotel. Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders:

Lees verder
13
HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt Bernkastel-Kues

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Bernkastel-Kues voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Belangrijk

Winterbanden in Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden, vier seizoenen banden of all season banden te hebben indien er sprake is van winterse omstandigheden.

Meer over winterbanden

Kenmerken

  • 50+ kramen
  • Drinken
  • Eten
  • Gezin
  • Kindvriendelijk
  • Kunst & Cultuur
  • Live muziek
  • Romantisch

evenementen in de buurt