Kerstmarkt Bernkastel-Kues

0 reviews Schrijf een review

Van november t/m december kunt u de kleine marktkraampjes bezoeken, waar u de verrukkelijkste kerstspecialiteiten en decoratie kunt kopen.

Kleine smalle straatjes

Door kleine smalle straatjes, langs feestelijk versierde pleinen en etalages, omringt door eeuwenoud vakwerk - zo siert de kerstmarkt door het oude centrum van Bernkastel-Kues. Meer dan 45 feestelijk versierde kraampjes bieden alles wat het 'advent- en kersthart' verlangt: hoogstaand vakmanschap, kleurrijk speelgoed, glinsterende kerstboomversieringen, heerlijke peperkoek en geurige glühwein. Het licht van de liefdevol ingerichte kraampjes en de speciale flair van een middeleeuwse oude stad creëren een magische, dromerige sfeer. Velen worden erdoor gecharmeerd - elk jaar komen vele mensen naar een van de mooiste kerstmarkten in Duitsland. De kerstmarkt Bernkastel-Kueser is al jarenlang een ware trekpleister met een gevarieerd programma.

Een levensgrote adventskalender

De grootste adventskalender in de Moezelstreek bevindt zich op het marktplein in Bernkastel. In de ramen van het historische vakwerkhuis van de Adler-Apotheke, wordt elke avond een kleine deur tijdens het adventseizoen geopend, vergezeld door een kunstzinnige kerstuitvoering, een lied, een gedicht of een lezing …
Muzikale kerst: een kerstmarkt zonder muziek? Niet in Bernkastel-Kues! In het weekend kunnen bezoekers met name genieten van kerstmuziek. Op prominente plaatsen in de oude stad, zoals het marktplein, de Bärenbrunnen of het Karlovy Vary-plein, treken vele bands en andere muziekclubs.

De St. Nikolaas-wandeling door de stad

De jaarlijkse St. Nikolaas-wandeling begint traditioneel op het marktplein, ondersteund door het "Drummers and Trumpeter Corps of the Landshut Ritterschaft” met sfeervolle muziek. De route is ongeveer 10 kilometer lang en loopt dwarsdoor de stad. De deelnemers kunnen genieten van warme dranken, waaronder thee en glühwein, een warme maaltijd en een verrassing ...

Rondvaart over de moezel

Een gezellige Moezelrondvaart met glühwein en kerststol, een prachtig kerstmarkt vuurwerk, een vermakelijke stads- en nachtwakerstochten maken het programma van de eenenveertigste kerstmarkt in Bernkastel-Kues af.

Meer informatie?

Kijk voor de meest actuele informatie over dit evenement op deze website.


Met de auto naar Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues ligt op ongeveer 349 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 3 uur en 45 minuten over om Bernkastel-Kues te bereiken.


Stedentrip Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues is de moeite waard is voor een stedentrip; boek makkelijk en snel een hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Moselhotel Weiskopf.

Bij welke hotelaanbieder ben je het voordeligst uit?

Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders en vergelijk hotelprijzen.


Bezoek ook vergelijkbare evenementen in de buurt van Bernkastel-Kues

Bekijk het overzicht van vergelijkbare evenementen in een omtrek van 25 KM van Bernkastel-Kues

Lees verder
13
HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt Bernkastel-Kues

Samen met HotelSpecials hebben we de beste hoteldeals van dit moment in de buurt van Bernkastel-Kues voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Informatie

Geschiedenis, tradities en praktische informatie

Hier vind je verschillende interessante artikelen over kerstmarkten, kerstwinkels en praktische informatie.

Auto huren

Met de auto naar een kerstmarkt

Gezellig met vrienden in een gehuurde auto naar een kerstmarkt!

  •     Gratis 24/7 pechhulp in Europa
  •     Inleveren bij elke NL stadsvestiging
Blog

Blog bordevol inspiratie met sfeerverslagen en uitstapjes

Wij hebben de leukste blog artikelen over de laatste trends, sfeerverslagen en weetjes voor je op een rij gezet.

Belangrijk

Winterbanden in Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden, vier seizoenen banden of all season banden te hebben indien er sprake is van winterse omstandigheden.

Meer over winterbanden

Kenmerken

  • 50+ kramen
  • Drinken
  • Eten
  • Gezin
  • Kindvriendelijk
  • Kunst & Cultuur
  • Live muziek
  • Romantisch

evenementen in de buurt