Terug naar blog artikelen Waarom de foute kersttrui zo’n goed gevoel geeft
Inspiratie

Waarom de foute kersttrui zo’n goed gevoel geeft

Google Trends

Voor het derde jaar op rij is de kersttrui helemaal hot voor de feestdagen. Dit jaar draagt naar verwachting 1 miljoen Nederlanders weer deze ultieme feesttrui. Dit blijkt uit cijfers van online winkelcentrum beslist.nl. Hoe komt het dat foute kersttrui de laatste jaren zo’n succes is? Vaak is een trend van korte duur, maar dit lijkt toch een blijver. Hoewel de sint nog niet in Nederland is aangekomen, zijn we toch al druk met de kerstinkopen.

Meisje en jongen met een foute kersttrui en versierd met gekke naambordjes

Ruim 1 miljoen Nederlanders draagt dit jaar de foute kersttrui

De online zoektocht naar de meest foute kersttrui begon serieuze vorm aan te nemen in 2015. Uit cijfers van online winkelcentrum beslist.nl van afgelopen jaar kan worden opgemaakt dat bijna 1 miljoen Nederlanders alleen al in de maand december online zoekt naar de foute kersttrui. De (foute) kersttrui heeft een online groei van 360 % t.o.v. 2014. Er wordt meer gezicht op dames kersttrui dan op heren kersttrui.

De leukste en origineelste kersttruien Meer dan 800 kersttruien op een rij; voor zowel dames, heren en kinderen.


Waarom we ons zo goed voelen bij de foute kersttrui

1. Nostalgie

Het doet ons denken aan vroeger. Met de feestdagen denken we terug aan vroeger en aan de mensen die we missen en voelen we ons meer verbonden met vroeger.

2. Net als in de film

De foute kersttrui doet ons denken aan die hilarische scenes uit feel good movies zoals Bridget Jones. En geeft ons een goed gevoel.

Fragment uit de film Bridget Jones met foute kersttruien.

3. Christmas casual

De foute kersttrui is de perfecte tegenhanger op de traditionele kerstkleding. De glitterjurken en strakke pakken maken plek voor de heerlijke zittende trui met een knipoog.

4. Cocoon gevoel

De kersttrui geeft een cocoon gevoel. Door de hectiek van de wereld van nu is er steeds meer cocoon behoefte. Wij willen massaal ‘even uit’ gaan, series kijken en het thuis gezellig maken.


Populair: wat zien we op de kersttrui?

Deze vijf modellen zijn populair op dit moment. Soms wat onpraktisch maar wel origineel.

1. Rockbands

De rockband op je kersttrui blijft populair. Stoer en ruig in een gebreid jasje.

2. Disney figuren

De lieve Disney of superhelden figuren vind je ook dit jaar weer terug op de foute kersttrui. Vooral de Bambi is populair bij vrouwen.

Baby draagt een Disney kersttrui met afbeelding van Mickey Mouse.

3. De lichtgevende kersttrui (LED)

Als je denkt dat het niet bonter kan… De kersttrui met verlichting is een populaire nieuwkomer. De verlichting gaat aan door middel  van een schakelaar onderin de trui.

4. Samen-in-1

De kersttrui waar je met z’n tweeën in kan. Wel zo gezellig de kerst doorbrengen met je lover of best friend.

Verliefd koppel met kersttrui waar je met z’n tweeën in kan.

Veranderend winkelgedrag

Traditioneel waren november en december de maanden waarin inkopen voor de feestdagen werden gedaan. Er is echter een verschuiving te zien: online Nederlanders gaan namelijk al in september op zoek naar cadeaus en kleding. Dit blijkt uit de cijfers van beslist.nl. Tevens is er een verschuiving te zien in het zoek- en koopgedrag: zondag blijft de dag dat de meeste mensen online kijken. Op maandag worden het laatste kwartaal de meeste aankopen gedaan, dat was tot voor kort de woensdag.


Dit artikel is geschreven samen met beslist.nl.