Terug naar blog artikelen Top 5 leuke kerstweetjes en -cijfers
Inspiratie

Top 5 leuke kerstweetjes en -cijfers

De kerst staat weer voor de deur en voor deze kerst heeft GoEuro onderzoek gedaan naar allemaal leuke weetjes en cijfers die te maken hebben met kerst. Hieronder vind je de 5 voor ons meest interessante die we ook vergelijken met verschillende andere landen in Europa. Alle weetjes kun je hier vinden.

1.    9,9 miljoen Nederlanders bezoeken een kerstmarkt

Voor kerstmarkten.net is het bovenstaande natuurlijk erg leuk om te horen dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het bezoeken van een kerstmarkt. In totaal bezoeken tijdens de kerst maar liefst 9,9 miljoen Nederlanders een kerstmarkt. In Duitsland ligt het aantal nog stukken hoger, redelijk logisch met een veel groter aantal inwoners. In Duitsland bezoeken namelijk 270 miljoen bezoekers een kerstmarkt tijdens de kerst. 

2.    1 op de 4 huishoudens heeft een echte kerstboom

Er zijn in Nederland nog steeds meer dan genoeg mensen die waarde hechten aan een echte kerstboom in plaats van een neppe of zelfs helemaal geen kerstboom. In Frankrijk ligt dit aantal precies gelijk aan het aantal in Nederland en in Duitsland zijn er 25 miljoen huishoudens die een echte kerstboom in huis hebben staan tijdens de feestdagen. 

3.     16% kans op sneeuw op Kerstdag

Een witte kerst is iets waar veel Nederlanders elk jaar weer op hopen, maar helaas komt het maar weinig voor dat er ook daadwerkelijk sneeuw ligt tijdens de kerstdagen. De kans op sneeuw op kerstdag is slechts 16% in Nederland. In tegenstelling tot Spanje zijn onze kansen nog groot, daar is de kans op sneeuw slechts 3%. Polen hebben daarintegen een stuk beter vooruitzicht op een witte kerst, daar is de kans 40% op een goed pak sneeuw tijdens de feestdagen. 

4.    Gemiddeld komt de Nederlander 2kg aan tijdens de kerst

Tijdens de kerst wordt er natuurlijk aardig wat gegeten met familie en vrienden, vaak onder het genot van een biertje of wijn. Dit alles blijft uiteraard niet zonder de nodige consequenties. Gemiddeld komt de Nederlander 2kg aan tijdens de kerstdagen. Is dit alleen zo in Nederland of is het in andere landen in Europa niet veel beter? De Duitsers komen er een stuk beter vanaf met slechts een gemiddelde gewichtstoename van 0.37 kg. Spanjaarden eten echter nog meer met de kerst en komen gemiddeld 2.3kg aan per persoon. Gelukkig staat het nieuwe jaar voor de deur en kunnen er weer de nodige goede voornemens gemaakt worden om deze kilo’s weer zo snel mogelijk kwijt te raken. 

5.    250 euro aan kerstuitgaven per persoon.

De Nederlander geeft gemiddeld 250 euro uit tijdens de kerst. Dit zijn niet alleen de uitgaven aan kerscadeaus maar ook aan het eten en reizen tijdens de kerst. In tegenstelling tot andere landen in Europa geven Nederlanders niet veel geld uit aan kerst.  Dit ligt natuurlijk ook een beetje aan het feit dat veel mensen in Nederland cadeaus geven aan hun kinderen tijdens Sinterklaas en niet met kerst. Zo geven de Duitsers gemiddeld 437 euro uit tijdens kerst en de Britten 523 pond.