Terug naar blog artikelen Voorbereiden voor de feestdagen aan het einde van het jaar
Inspiratie

Voorbereiden voor de feestdagen aan het einde van het jaar

Jaarlijks vinden er aan het einde van het jaar nog een aantal feestdagen plaats die je niet mag missen. Het begint al in september met het Oktoberfest en vervolgens volgen Halloween, Sinterklaas en natuurlijk Kerst. Het voorbereiden op deze feestdagen begint vaak al ruime tijd van de voren want er moeten plannen worden gemaakt, outfits worden uitgezocht en ook versiering mag niet ontbreken. Maar wat mag je nou écht niet vergeten? 

Vrouw in winterse outfit kijkt met verwondering naar de sneeuw en sfeerverlichting.

Plannen maken

Een goede voorbereiding begint met een gedegen planning voor de activiteiten. Breng in kaart welke data iedereen moet vrijhouden en bekijk met welk gezelschap je de feestdagen gaat vieren. Nodig het gezelschap op tijd uit, zodat ze allemaal bij het feest kunnen zijn. Je wilt natuurlijk niet dat een deel van de personen niet aanwezig kan zijn. Wanneer je een grote groep uitnodigt kan je zelfs een whatsappgroep maken om gezamenlijk dingen te kunnen bespreken en in de stemming te komen. Let the party begin!


De outfits regelen voor de feestdagen

Afhankelijk van het feest en de feestdag kan je gaan nadenken over de outfit. Voor een feest zoals het Oktoberfest feestartikelen wil je natuurlijk een bijpassende Lederhosen of jurk scoren. Deze traditionele kleding wordt door vrijwel alle bezoekers van het Oktoberfest gedragen. Met bijpassende schoenen en voor de heren een ruitjes blouse, maak je de outfit helemaal af. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt door pruiken, bierpul brillen en andere accessoires te dragen. 

Bij Halloween draait het feest voor het grootste deel om je outfit. Imponeer anderen met een origineel en opvallende outfit. In de dagen voor Halloween gaan de laatste mensen nog snel op zoek naar een outfit, waardoor veel winkels geen voorraad mee hebben. Regel je outfit dus op tijd!

De leukste en origineelste kersttruien Meer dan 800 kersttruien op een rij; voor zowel dames, heren en kinderen.

Bij een feestdag zoals Kerst hoef je niet persé een bijpassende outfit te zoeken. De meeste mensen kiezen ervoor om netjes gekleed te gaan met een mooie jurk of smoking. Maar ook een blouse of overhemd kan er prima mee door. Het ligt dus helemaal aan jou wat je voor deze twee prachtige dagen aan trekt. 


Versiering aanschaffen

Wanneer je een van de feestdagen thuis gaat vieren is het leuk om de ruimtes van top tot teen te versieren. Ook hier kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Waar sommigen al genoegen nemen met bijpassende servetten en een tafelkleed, gaan anderen verder door ook bijpassende vlaggetjes, ballonnen en borden te kopen. Tijdens Sinterklaas en Kerst is de ruimte versieren geen moeilijke opgave. Er zijn duizenden verschillende soorten versieringen beschikbaar om je huis aan te kleden. Van kerstboom tot rendieren en kerstmannen voor op tafel. Om nog maar niet te spreken over een piet of kerstkrans voor bij het raam of aan de deur. 

Kerstsymbolen en traditie De feestdagen zitten vol met symbolen; de bekendste is de kerstboom.


Cadeautjes of een klein presentje

Wanneer je bij anderen thuis een feestdag gaat vieren kan je ervoor kiezen om een klein presentje mee te nemen als teken van dank. Een fles wijn of een bloemetje doet vaak al wonderen. Als je Kerst of Sinterklaas gaat vieren is het verstandig om af te spreken hoe jullie het gaan regelen met de cadeautjes. Dobbelen is een aanrader! 

De leukste kerstcadeaus onder de kerstboom De bijzonderste kerstcadeautjes voor hem, haar en de kinderen op een rijtje.