Terug naar blog artikelen Allerhande Kerstfestival vanuit het sprookjesachtige spoorwegmuseum
Sfeerverslag

Allerhande Kerstfestival vanuit het sprookjesachtige spoorwegmuseum

Het team van kerstmarkten.net was vanochtend vroeg uit de veren. Máár, met een goed doel: een bezoek aan de derde editie van het Allerhande Kerstfestival in Utrecht! Op 8, 9 en 10 december is het sprookjesachtige Spoorwegmuseum weer omgetoverd tot een waar walhalla voor iedereen die van eten en drinken houdt. Als team van kerstmarkten.net mochten wij aanwezig zijn bij het exclusieve jaarlijkse Albert Heijn persontbijt. Na dit overheerlijke ontbijt werden we geleid naar ‘de kookstudio’ om het dessert op de kerstcover van het Allerhande magazine te gaan maken. Een ware belevenis! Via een live demonstratie leerden wij niet alleen hoe de perfecte meringue gemaakt moest worden, maar kregen wij ook tips hoe men nu eigenlijk een spuitzak in elkaar vouwt.

Groepsfoto in de kookstudio

Na deze workshop vervolgden wij onze weg naar het ‘borrelplein’ waar om 11.00 uur de officiële opening van het Allerhande Kerstfestival plaatsvond. De leden van diverse koren brachten met een prachtige flashmob het kerstgevoel bij iedereen naar boven. Algemeen directeur van Albert Heijn, Wouter Kolk, heette iedereen van harte welkom en wenste de – inmiddels ondergesneeuwde – bezoekers een hele fijne dag toe. Wij waren inmiddels uiteraard reuze benieuwd wat het Allerhande Kerstfestival dit jaar te bieden heeft. En dat is veel: héél véél.

Inspiratie

Heeft u nog geen inspiratie voor het kerstdiner? Of heeft u juist al een vijfsterren diner in uw hoofd, maar slaat de stress al toe als u denkt aan de bereiding hiervan? Dan kunt u zich volledig laten verrassen op het Allerhande Kerstfestival!U kunt niet alleen heerlijk vers bereide hapjes en gerechtjes proeven, maar u kunt ook deelnemen aan een van de vele kookdemonstraties en kookworkshops. Bovendien kunt u alle recepten mee naar huis nemen, zodat u deze thuis op uw gemak kunt nalezen. Heeft u even behoefte aan een kleine food-break? Waag dan een dansje in de Silent night disco, laat u in de kerststemming brengen door één van de vele kerstkoren of volg een workshop “pimp-uw-kerstbal”.

Merry Christmas

Het team van kerstmarkten.net was onder de indruk van de fantastische organisatie van dit evenement en heeft genoten van al het lekkers dat dit festival te bieden heeft. Wij zijn weer helemaal op de hoogte van de nieuwste foodtrends en kijken nu al uit naar een culinaire stressvrije kerst! Merry Christmas!

Tip

Tip: het festivalterrein – dat ruim 7000 vierkante meter beslaat – is overzichtelijk opgedeeld in zes ‘blokken’, waar u bij een ruim aanbod aan stands hapjes en drankjes kunt proeven met betrekking tot het ontbijt, het voorgerecht, de borrel, het hoofdgerecht, het nagerecht en de winter BBQ. Het team van kerstmarkten.net adviseert om tijdens uw culinaire reis ook deze volgorde aan te houden, zodat uw maag een nét zo’n fijn dag beleeft als u zelf.  


Openingsdagen

8 december - 10 december 2017

Openingstijden

vr-zo 10:00 tot 22:00

   

Entree

Gratis t/m 5 jaar
€ 10,00 6 t/m 17 jaar
€ 15,00 Volwassenen