Terug naar blog artikelen Handige tips en tricks om met kerst groots uit te pakken
Vrijetijd

Handige tips en tricks om met kerst groots uit te pakken

De feestdagen zijn een moment waarop je samenkomt met de familie, of waarop je gezellig met het gezin gourmet! Welke tradities heb jij rond Kerst? In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje, om dit jaar groots uit te kunnen pakken tijdens de feestdagen.


Een van deze tips; het overstappen bij verzekeringen kan je een flink financieel voordeel opleveren voor het komende jaar! Dit financiële voordeel kun je gebruiken om ook een volgend jaar groots uit te kunnen pakken. Gebruik de Overstappen.nl vergelijkingssite om voor jezelf na te gaan of je verzekeringen nog passen bij de huidige situatie. Mogelijk ben je op sommige punten dubbel gedekt, waardoor je onnodig veel betaalt voor deze verzekeringen.


1. Laat ieder familielid een gang maken voor het diner

Het kerstdiner is niet alleen een moment om samen te genieten en lang te tafelen. Ook wordt er gedurende het diner ontzettend veel gegeten! Geen diner met een of twee gangen, maar in veel huishoudens een diner met zelfs vijf tot zes gangen. Om het diner niet volledig zelf voor te hoeven bereiden, is het erg leuk om ieder familielid iets te laten maken. De een zorgt voor het voorgerecht, de ander voor het toetje. Vergeet ook niet iemand opdracht te geven om de dranken mee te nemen voor tijdens het diner!

Gezellig met heel de familie aan tafel tijdens kerstmis
Geniet nog meer van de kerstmaaltijd door ieder familielid iets te laten maken.

2. Zet een grote kerstboom in de tuin dit jaar

Niet alleen in huis moet het gezellig zijn. Ook rondom je woning wil je er alles aan doen om het zo gezellig mogelijk te maken tijdens de feestdagen. De een kiest voor lampjes aan de gevel, de ander zet een rendier in de tuin. Kies er dit jaar zelf voor om een grote kerstboom op te tuigen. Je kunt de kerstboom kopen bij een bloemenzaak, of er zelf een maken van lange houten latten. Er zijn ook kant-en-klare opties die je bijvoorbeeld rond een vlaggenmast kunt spannen.

Ga met je gezin een mooie kerstboom uitzoeken!
Gezelligheid binnen en buiten; koop een kerstboom in de tuin voor tijdens de feestdagen.

3. Bezoek een kerstmarkt met het gezin

Een derde optie om de komende Kerst groots uit te pakken, is het boeken van een vakantie naar een plaats met een kerstmarkt. Veel mensen vinden het ontzettend leuk om uren over een kerstmarkt te struinen. Geniet onderweg van een glaasje glühwein, terwijl je de stalletjes in alle rust bewondert. Ga altijd voor een kerstmarkt met een levende stal! Niet alleen leuk voor jezelf, maar zeker ook voor de kinderen.

Bezoek een levende kerststal
Een levende kerststal is het hoogtepunt van de kerstmarkt voor kinderen.