Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Dé verlichte kerstboom die in iedere tuin past!

Dé verlichte kerstboom die in iedere tuin past!

Je kent het wel, die Amerikaanse kerstfilms met prachtig versierde huizen in kerstsfeer. In Nederland kennen wij dit (nog) niet zo uitbundig, maar willen wij toch wel die kerstsfeer in en rondom ons huis hebben.

Steeds meer gaan wij onze huizen, maar ook bedrijven, restaurants en hotels, versieren met kerstverlichting. Het is een trend die zich steeds verder lijkt te ontwikkelen. Niet direct met neonverlichting zoals in Amerika, maar wel met subtiele kerstverlichting voor buiten.

Rijk versierd huis en voortuin vol met kerstlichtjes

Bomen en planten worden verlicht met lichtnetten, er komt een verlichte arrenslee in de tuin of op het dak en de vlaggenmast wordt verlicht met een lichtsnoer. De kerstboom buiten ontbreekt nog vaak en dat komt natuurlijk omdat niet iedereen een spar in zijn of haar voortuin heeft staan.

Maar wist je dat je nu een verlichte kerstboom in je tuin kunt hebben en daar geen boom voor nodig hebt?!

Waar komt de kerstboom vandaag?

De precieze oorsprong van de kerstboom is niet bekend, hier zijn diverse theorieën over. Een van die theorieën zegt dat de boom een Oud Germaanse oorsprong kent. In die tijd stond de boom centraal in een midwinterviering. Als de boom te oud was in de winter, dan werd deze verbrand voor warmte. Pas in de middeleeuwen konden er goedkope kaarsen gemaakt worden en werd de boom hiermee versierd.

Kerstsymbolen en traditie De feestdagen zitten vol met symbolen; de bekendste is de kerstboom.

De kerstboom deed in de 19de eeuw pas haar intrede in Nederland. In het begin stond de spar enkel bij rijke gezinnen in huis, maar door een zondagsschool die de boom plaatste steeg de populariteit. De zondagsschool was er o.a. voor de armen om ze van middelen te voorzien. Sindsdien staat de kerstboom volgens sommige kerken voor ‘het licht’. 

Wat is kerstmis zonder kerstboom?

Wij kunnen ons inmiddels geen Kerst meer voorstellen zonder kerstboom. De kerstboom hoort er gewoon bij. Binnenshuis versieren wij hem volgens de laatste trends. En ook buitenshuis weten wij de kerstverlichting voor buiten te vinden.

Laat je inspireren Wij hebben dé kerst must-haves en kersttrends voor 2019 op een rijtje gezet.

Sinds de 20ste eeuw plaatsen wij ook steeds vaker een kerstboom met kerstverlichting buiten. In elke grote stad staat wel een kerstboom op het plein en ook grote winkelcentra en kerstmarkten hebben vaak een eigen boom. Het is dé blikvanger voor de Kerst. En waarom zouden wij er dan ook niet een in onze eigen tuin zetten, of bij ons bedrijf?

Grote kerstboom met verlichting op De Dam in Amsterdam

Stel je eens zo’n plein voor, met Kerst, zonder kerstboom. Inderdaad, dan is het geen compleet kerstplaatje. De echte kerstboom, midden op de Dam van Amsterdam, omringt met kerstboom op paal verlichting, dàt is de kerstsfeer!

Maar waarom niet ook een mooie verlichte kerstboom in de tuin? Oké, niet iedereen heeft nou een spar in zijn/haar voortuin staan. Maar kerstverlichting in de vorm van de kerstboom, in combinatie met het groen van de tuin laat jouw tuin al Kerst ademen.

Daar heb je namelijk helemaal geen spar meer voor nodig! De Fairybell kerstboom is de oplossing! 

Wat is de Fairybell kerstboom?

De Fairybell kerstboom is dé aanvulling op de kerstverlichting voor buiten. Deze 3D kerstboom van kerstlampjes is te bevestigen aan de vlaggenmast, of aan een paal in de tuin. En die paal kan gewoon meegeleverd worden (net als de vlaggenmast overigens). Kortom, jij hebt nu geen excuus meer om géén verlichte kerstboom in jouw tuin te hebben!

Maak van jouw vlaggenmast een kerstboom!

Heb jij een tuin met een vlaggenmast? Dan kun je daar natuurlijk een lichtslang omheen draaien voor de kerstsfeer. Maar wist je dat jij jouw vlaggenmast ook kunt omtoveren tot een kerstboom? Of je nu een vlaggenmast hebt van 6 meter, 8 meter of 10 meter hoog, voor elke hoogte is de speciale kerstboomverlichting verkrijgbaar.

Fairybell kerstboom op paal

Naast de verschillende hoogtes, is deze speciale vlaggenmast kerstverlichting ook verkrijgbaar met verschillende aantallen kerstlichtjes. Zo kun jij zelf kiezen welke intensiteit bij jou past.

De vlaggenmast dient als basis voor de grote 3D kerstboom. Met het bestaande ophijssysteem van je vlaggenmast kun je de kerstboomverlichting eenvoudig omhoog hijsen. De lichtjes worden vanzelf gelijkmatig verdeeld over het oppervlak, waardoor je ’s avonds een prachtig verlichte kerstboom hebt. Het opzetten van deze vlaggenmast kerstboom is dus slechts zo’n 30 minuutjes werk! 

De verlichting bestaat uit energiezuinige LED kerstlampjes die werken op 31 Volt laagspanning via een adapter. Dat betekent dat ze ook veilig zijn in openbare ruimtes of de horeca.

Zo tover jij jouw vlaggenmast dus in een handomdraai om tot een prachtig verlichte kerstboom met de Kerstmis!

Geen vlaggenmast, geen nood!

Ook als jij geen vlaggenmast in je tuin hebt, kun je toch deze sprookjesachtige kerstboom verlichting in jouw tuin krijgen. Er is namelijk een versie ontwikkeld van de Fairybell kerstboom op paal. Er wordt dan bij de kerstverlichting, ook een eigen paal en een metalen grondpin geleverd.

Fairybell kerstboom op paal en metalen grondpin

Zo kun je nog steeds jouw buren jaloers maken met zo’n prachtig verlichte kerstboom in jouw tuin. De Fairybell kerstboom op paal kun je krijgen in verschillende hoogtes. De kleinste kerstboom verlichting is 1,85 meter hoog en de hoogste is 4 meter hoog. Wil je iets er tussenin? Je kunt ook kiezen voor een kerstboom op paal van 2 meter of 3 meter hoog.

Wil je een nóg imposantere verlichte boom in je tuin, maar heb jij geen vlaggenmast? Ook geen probleem, je kunt namelijk zelfs de Fairybell kerstboom bestellen mét een deelbare vlaggenmast erbij van 6 meter hoog. 

Hoe ga jij jouw tuin omtoveren tot een kerstsprookje?

De kerstsfeer in huis halen is iets wat wij allemaal al doen. We kopen een kerstboom, versieren hem met kerstballen en kerstverlichting en kleden ons huis aan met andere kerstaccessoires.

Ook de tuin omtoveren naar de kerstsfeer is iets wat wij langzamerhand steeds meer gaan doen. Niet zo extreem als in Amerika, maar op een modernere, sfeervolle manier. Kies voor een lichtgevende krans aan de voordeur, ijspegelverlichting voor de ramen en maak de tuin af met de kerstverlichting in de vorm van een kerstboom met de Fairybell kerstboom!

Vlaggenmast kerstboom in voortuin

Langzamerhand toveren wij ons huis én onze tuin om naar een kerstsprookje gedurende de donkere dagen. Hoe tover jij jouw huis en tuin om voor de feestdagen? Is de kerstboom voor jou ook een musthave? Kies jij ook voor deze kerstverlichting buiten in de vorm van een vlaggenmast kerstboom? De buren zullen jaloers zijn!