Terug naar blog artikelen De nieuwste trend: bezoek festivals of concerten tijdens de kerstperiode
Vrijetijd

De nieuwste trend: bezoek festivals of concerten tijdens de kerstperiode

Een festival bezoeken tijdens de kerstdagen

Kerst, dat is de mooiste periode van het jaar, vind je ook niet? Heerlijk met familie of vrienden een kerstmarkt bezoeken, een periode vol feest en gezelligheid... Het is allemaal meer dan welkom tijdens die koude, donkere dagen! Hoewel een kerstmarkt bezoeken natuurlijk de activiteit bij uitstek is tijdens de kerstperiode, zijn er ook een hoop andere leuke en originelere dingen om te doen. Wat denk je er van om bijvoorbeeld een festival te bezoeken deze kersttijd? Het klinkt misschien een beetje vreemd, want je associeert festivals waarschijnlijk met zwoele zomeravonden. Toch zijn de laatste jaren heel wat festivals opgericht die plaatsvinden tijdens de winter of tijdens de kerstperiode. Ideaal voor de festivalgangers onder ons die de zomerse festivalsfeer toch nog even willen vasthouden. En geef toe, of het nu zomer of winter is, een dagje of avondje knallen op je lievelingsmuziek is altijd lekker, toch? Zeker met een kop warme chocolademelk of glühwein om je warm te houden!

Of het nu zomer of winter is, een dagje of avondje knallen op je lievelingsmuziek is altijd lekker!
Of het nu zomer of winter is, een dagje of avondje knallen op je lievelingsmuziek is altijd lekker!

Geniet van een concert deze kerstperiode

Naast festivals worden er tijdens de kerstperiode ook heel wat concerten georganiseerd. Dit zijn meestal lokale, karaktervolle kerstconcerten, waarbij allerlei klassieke kerstliedjes gespeeld worden. Het 'klassieke' kerstconcert mag dan misschien op het eerste zicht wat saai zijn, wij vinden dat de sfeer die het orkest oproept ronduit magisch kan zijn. Deze concerten zijn trouwens ook ideaal om met kinderen of met het gezin te bezoeken. Iedereen kent namelijk wel de meeste kerstliedjes die gespeeld worden.

Niet getreurd als je niet zo van de kerstliedjes bent, maar wel graag een concertje meepikt: er zijn ook heel wat andere concerten die je kan bezoeken rond de kerstperiode. Denk maar aan Night of The Proms, bijvoorbeeld. Dit concert vind meestal plaats eind november in het Sportpaleis in Antwerpen, en trekt ieder jaar honderden concertgangers, zowel uit België als uit Nederland. Vaak organiseren ook heel wat grote steden speciale kerstconcerten, waar je kan genieten van een goede mix van zowel kerstliedjes als andere muziekgenres. Kortom: voor ieder wat wils!


Praktische info

Ben je, na het lezen van dit artikel, benieuwd geworden naar welke concerten of festivals er zijn in jouw buurt tijdens de kerstperiode? Kijk dan snel even op deze website. Je vindt er de meest recente concertkalender en alle info die je nodig hebt. Via de handige filterfunctie kan je op zoek gaan naar alle concerten die plaatsvinden op een bepaalde datum of plaats. Bovendien zie je in een oogopslag of er nog kaarten beschikbaar zijn voor het concert, waar je tickets kan bestellen en of het concert uitverkocht is. De ideale tool voor alle concertliefhebbers! Zijn er voor je favoriete festival of concert geen tickets meer beschikbaar? Kijk dan even op GoTicketShop! Zij hebben vaak nog tickets op voorraad voor exclusieve en uitverkochte shows!