Terug naar blog artikelen Gezellig streamen onder de kerstboom
Vrijetijd

Gezellig streamen onder de kerstboom

Voor wie niet genoeg krijgt van de sfeer van kerstmarkten en zich het liefst 24/7 onderdoopt in hét kerstgevoel zijn streamingsdiensten als Netflix dé uitkomst. Want nu kan je die kerstfilm kijken wanneer het jou uitkomt. Wacht, zei ik 'die kerstfilm'? Als je wil kan je een hele kerstfilmmarathon houden! Want naast Netflix komen ook Disney+, Amazone Prime, Hulu en Apple TV+ met een niet misstaand aanbod kerstfilms. Van golden oldies tot de nieuwste releases. Om te voorkomen dat je je hele avond spendeert aan het uitzoeken van een goede film en je daar zo in verliest dat er vervolgens geen tijd meer is om hem te bekijken (herkenbaar?), geven we je hier vast wat tips om keuzes te maken!


Bekijk onze keuzetips voor de streamingdiensten:

Disney+HuluNetflix


Er is niets gezelliger dan knus op de bank samen een kerstfilm streamen
Er is niets gezelliger dan knus op de bank samen een kerstfilm streamen.

Thuis ook onderdompelen in kerstsferen Traditioneel wegzwijmelen bij kerstfilms op TV met Lovely December!

Disney+

De nieuwe streamingsdienst van Disney is nog maar krap een maand in Nederland beschikbaar maar ze hebben alvast een aanbod waar je U tegen zegt. Een van de grote pluspunten, naast – Marvel en Star Wars - waarmee Disney+ zijn naam eer aandoet zijn niet in de laatste plaats de vele animatiefilms die Disney en Pixar uitbrachten. Films die geliefd zijn bij jong en oud. Neem Frozen (2013). Het vervolg, Frozen 2, draait momenteel in de bioscoop maar deze koude decembermaand leent zich er bij uitstek voor om het origineel nog eens te bekijken.


The Nightmare Before Christmas

Een andere klassieker die je bij Disney+ kan zien is Tim Burton's The Nightmare Before Christmas (1993). Jack Skellington, de pompoenkoning van Halloween Town, heeft er genoeg van om altijd iedereen maar aan het schrikken te maken en verlangt naar de gezelligheid en warmte van kerst. Hij besluit om van kerst zijn feestje te maken en de plaats van de kerstman in te nemen, met alle gevolgen van dien...


Noelle

Maar Disney+ heeft ook nieuwe content, bijvoorbeeld in de vorm van Noelle (2019). Waarschijnlijk een van de grappigste kerstfilms van dit jaar, met in de titelrol Anna Kendrick. Ze speelt de dochter van de kerstman en moet er voor zorgen dat haar broer Nick (Bill Hader) hun vader opvolgt die overleden is. Maar Nick laat het afweten en verdwijnt net voor de kerstdagen. Noelle moet alles op alles zetten om Nick te overtuigen en hem op tijd terug te halen naar de Noordpool zodat Kerstmis gewoon door kan gaan. En daar hopen we natuurlijk allemaal op!


Hulu

Bij Hulu is het aanbod van kerstfilms niet heel erg groot maar ze hebben wel de ultieme film voor vaders: Daddy's Home 2 (2017). Co-vaders Dusty (Mark Wahlberg) en Brad (Will Ferrell) hebben hun geschillen zoveel mogelijk bijgelegd en proberen zo goed mogelijk vader te zijn als ze kunnen. Maar als hun eigen vaders (Mel Gibson en John Lithgow) voor kerst langskomen, lopen de spanningen opnieuw hoog op.

Geen Hulu?! Je kan deze film ook bekijken via:
Pathé ThuisYouTube Movies


Jingle Bells Rock!

Ook leuk op Hulu is de documentaire Jingle Bells Rock! (2013). Iedereen kent de kersthits van Mariah Carey en George Michael maar ieder jaar wordt er weer een heel arsenaal aan kerstmuziek gemaakt die de hitparades bij lange na niet zullen halen. Deze documentaire gaat op zoek naar de meest bizarre kersthits die je nooit gehoord hebt!


Netflix

Natuurlijk komt Netflix ook dit jaar met een groot aanbod kerstfilms. Voorop de Netflix original The Knight Before Christmas (2019)Meer “kerstgevoel” dan dit wordt het waarschijnlijk niet. De film zit vol zoete scènes, maar juist met kerst genieten we daar natuurlijk met volle teugen van. De film vertelt het verhaal van een ridder uit de Middeleeuwen die door toedoen van een tovenaar in onze tijd belandt. Compleet met ridderpak en al! Het duurt niet lang of hij wordt verliefd op een mooie lerares (Vanessa Hudgens) die, hoe toevallig, al haar hele leven droomt van een prins op het witte paard!


Let it Snow

En, ben je bekend met John Green, die onder andere The Fault in Our Stars schreef? Van zijn hand kwam ook Let it Snow en van dat boek heeft Netflix nu een gelijknamige film gemaakt. De romantische film volgt verschillende tieners uit het dorpje Midwestern Town die zich allemaal op hun eigen manier klaarmaken voor het kerstfeest. Je zou de film qua structuur kunnen vergelijken met dé kersthit Love Actually (2003) alleen spelen hier tieners de hoofdrol.


A Bad Moms Christmas

Hadden we het net al over een kerstfilm voor de vaders... Netflix heeft er ook één voor de moeders. Mocht je hem in 2017 in de bioscoop hebben gemist dan kan je hem nu alsnog streamen: A Bad Moms Christmas. Mila Kunis speelt een van de hoofdrollen in deze film over een aantal overbelaste ondergewaardeerde moeders die alles op alles zetten om kerst ook dit jaar weer onvergetelijk te maken.

Geen Netflix?! Je kan deze film ook bekijken via:
Pathé ThuisYouTube Movies


Vind je het leuk om naast de streamingsdiensten juist ook films op de reguliere televisiezenders te bekijken, dat kan nog steeds! Kijk hier voor onze tips!