Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Traditioneel wegzwijmelen bij kerstfilms op TV met Lovely December!
Vrije tijd

Traditioneel wegzwijmelen bij kerstfilms op TV met Lovely December!

Vorige week hebben we je al uitgebreid verteld hoe je je naast het bezoeken van alle kerstmarkten – als je wil iedere avond deze maand – thuis ook kunt onderdompelen in kerstsferen. Het aanbod van kerstfilms op streamingsdiensten als Netflix, Disney +, Amazone Prime en ga zo maar door is gigantisch. Heerlijk natuurlijk, maar keuzestress ligt op de loer. Daarom is er gelukkig ook nog zoiets als de reguliere televisie! Hoera! Neem Net 5, deze zender verwent je de komende weken met hun 'Lovely December' maand. En dat betekent dat je gewoon al lekker in je agenda kunt zetten wanneer en hoe laat er een film komt die jij wil zien! Weg keuzestress!

Net5 presenteert voor de vijfde keer de ‘Lovely December’ filmmaand, met de warmste televisieavonden voor de koudste maand
De warmste televisieavonden voor de koudste maand: Net5 presenteert voor de 5e keer de ‘Lovely December’ filmmaand.

La La Land

Maandag 9 December 20:30 op Net 5

Niet alle films die uitgezonden worden zijn 'typische' kerstfilms waarin het hele decor volgehangen is met kerstlampjes. Máár ze stralen wel dat ultieme kerstgevoel uit. Neem La La Land. De musical van regietalent Damian Chazelle met in de hoofdrollen Ryan Gosling en Emma Stone. Deze film (die overigens ook in 2016 met kerst in première ging in onze bioscopen) speelt zich af in 'the city of stars'; Los Angeles oftewel La La Land (zoals de stad door zijn inwoners ook genoemd wordt).

De film volgt het verhaal van de jazzpianist Sebastian (Gosling) wiens ambitie het is om ooit zijn eigen jazzbar te openen om er voor te zorgen dat jazz nooit in de vergetelheid raakt, en actrice Mia die de ene na de andere auditie afloopt maar vooralsnog vooral koffie serveert aan acteurs die wél doorgebroken zijn. Hoe dan ook blijft ze dromen, en daarin geloven. De muzikale vonk tussen Mia en Sebastian, die elkaar steeds weer tegenkomen, slaat over en een hartstochtelijke relatie is het onvermijdelijke gevolg. Maar... hoe goed is die bestand tegen dromen en carrièrekansen die zich aandienen? Zelfs al ben je geen typische musicalfan maar hou je wel van film, dan is La La Land zeker de moeite waard. De film zit namelijk vol technische snufjes en bijzonder knap uitgevoerde scènes zonder dat het je als kijker in eerste instantie opvalt. Zo is de eerste scène bijna helemaal opgebouwd uit slechts één shot, terwijl hij bomval dansers, zangers, auto's en decors zit. Dat maakt dat La La Land niet alleen door toedoen van de knappe hoofdrolspelers een lust voor het oog is!

Film gemist?

Mocht je deze film gemist hebben kan je hem ook bekijken via:

Pathé ThuisYouTube Movies


Bridget Jones's Baby

Donderdag 12 December 20:30 op Net 5

Ook Bridget Jones's Baby (2016) is niet helemaal volgehangen met kerstversiering maar toch is er eigenlijk niks lekkerder dan mee te gaan in de klungeligheid van Bridget (Renée Zellwegger) en haar eeuwige getwijfel tussen haar grote, maar ook wat degelijke, liefde Mark Darcy (Colin Firth) en een opwindende maar onbetrouwbare badboy. In deze film is dat eens niet Hugh Grant maar Amerikaan Patrick Dempsey die 'Jack' speelt. Bridget is zwanger (zoals de titel al doet vermoeden) … Maar, van wie?

Film gemist?

Mocht je deze film gemist hebben kan je hem ook bekijken via:

Pathé ThuisYouTube Movies


Gezellig streamen onder de kerstboom Wij geven je hier vast wat keuzetips op streamingsdiensten als Netflix!

Paddington

Dinsdag 17 December 20:30 op Net 5

En om nog even in de Britse sferen te blijven, is de film Paddington (2014), over het gelijknamige Peruaanse beertje dat per toeval in Londen terechtkomt en daar in huis genomen wordt door de aardige familie Brown ook een aanrader voor het hele gezin.

Voor een beer die voorheen gewoon in een bos woonde is het wel even wennen... Want, een tandenborstel, hoe gebruik je die eigenlijk? De film wordt spannend als Milicent (Nicole Kidman) het exotische beertje ontdekt en hem graag wil opzetten om zo door te verkopen aan een museum...

Film gemist?

Mocht je deze film gemist hebben kan je hem ook bekijken via:

Pathé ThuisYouTube Movies


The Holiday

Donderdag 19 December 20:30 op Net 5

The Holiday is een heerlijke film om te bekijken aan de vooravond van de kerstvakantie. De drukke Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) ontdekt dat ze bedrogen werd door haar vriend en is hoognodig toe aan een break.

De Britse Iris (Kate Winslet) heeft de hoop in de liefde opgegeven en is toe aan een change of scenery. De twee ontmoeten elkaar op een huizenruilsite en besluiten twee weken met elkaar van huis te wisselen. Natuurlijk betekent dit niet alleen uitvinden hoe de kraan in de badkamer werkt maar komen ze op hun nieuwe adres ook nieuwe mensen tegen... in dit geval in de gedaantes van Jack Black en Jude Law.

Film gemist?

Mocht je deze film gemist hebben kan je hem ook bekijken via:

Pathé Thuis


Love Actually

Woensdag 25 December 20:30 op Net 5

En een kerstfilmmaand is niet af zonder dé kerstfilm die keer op keer een genot blijft om naar te kijken (en niet alleen vanwege dat leuke dansje van – ja, in deze film zit hij wél – Hugh Grant!) we hebben het natuurlijk over Love Actually (2003).

Iedere romantische ensemble komedie die na deze film gemaakt is heeft dankbaar gekeken naar hoe Love Actuallyook alweer in elkaar zat. Denk niet in de laatste plaats aan onze eigen Alles is Liefde (2007) en de nieuwe Netflix kerstfilm die we in ons vorige artikel benoemden Let It Snow (2019)En mochten jij of jouw partner nou nét bij diegenen  horen die Love Actually nog nooit gezien hebben, dan raden wij zeker aan deze in je agenda te zetten!

Film gemist?

Mocht je deze film gemist hebben kan je hem ook bekijken via:

Netflix


Binnenkort maken ook de andere reguliere televisiezenders hun kerstfilmaanbod bekend, hou Film Vandaag in de gaten voor het laatste nieuws.