Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Daarom is een kerstpakket geven belangrijk
Cadeaus

Daarom is een kerstpakket geven belangrijk

Onderzoeken binnen en buiten de geschenkenbranche laten zien dat medewerkers blij zijn met een gift van hun werkgever. Het is een blijk van waardering en kan de loyaliteit onder personeel en je klanten vergroten. De eindejaarsgeschenken zijn daar een mooi voorbeeld van. De meeste inkopers starten al rond februari met het samenstellen van de relatiegeschenken voor de komende feestdagen. Rond mei worden de meeste pakketten door bedrijven ingekocht. Wat voor kerstpakket ga jij dit jaar geven? In dit artikel hebben we de verwachte trends van 2021 voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!


Relatiegeschenken met verantwoorde producten

Een grote groep mensen gaat steeds duurzamer leven. We kopen liever verantwoorde producten waar geen fossiele brandstoffen aan te pas zijn gekomen. Ook voor relatiegeschenken krijgen maatschappelijk verantwoorde producten de voorkeur. Denk bijvoorbeeld aan een kerstpakket met onder andere biologisch afbreekbare pennen, herbruikbare cadeaus of fairtrade katoenen tassen en gerecyclede notitieblokjes.

Kerstcadeau geven in herbruikbare inpak stof
Wil je jouw cadeaus duurzaam inpakken? Dan kun je het beste geen papier gebruiken.

Maak het persoonlijk

Overweeg een persoonlijk handgeschreven kaartje toe te voegen met een mooie boodschap aan de ontvanger. Zo laat je zien dat het cadeau écht voor die persoon bedoeld is. Een kaart kan dus een mooie aanvulling zijn op het kerstgeschenk dat je wilt geven aan medewerkers. De beleving zal compleet anders zijn door de persoonlijke benadering en het vertrouwensgevoel dat je hiermee creëert.

Bovendien kan hierdoor de onderlinge werkrelatie tussen werkgever en werknemers verbeteren. Zeker nu thuiswerken het ‘nieuwe normaal’ is, wordt het contact op de werkvloer enorm gemist. Hierdoor verwachten werkgevers meer flexibiliteit van hun werknemers en dat geeft genoeg aanleiding om ze een extra schouderklopje te geven.

Schrijf een persoonlijke kerstkaart naar je collega's
Een persoonlijk handgeschreven kaartje doe het altijd goed en is een mooie aanvulling op het kerstgeschenk.

Onderdeel van je marketingstrategie

Vergeet tot slot je klanten niet! Door een mooi geschenk aan je klanten te geven, zal dit de klantloyaliteit ten goede komen. Een relatiegeschenk kan dus ook onderdeel uitmaken van je marketingstrategie. Het is wel belangrijk om vooraf rekening te houden met het doel dat je wilt bereiken. Wil je meer naamsbekendheid genereren of simpelweg jouw relaties extra in het zonnetje zetten?

Organiseer een leuke kerstborrel voor je klanten op kantoor
Een kerstborrel voor je klanten of een relatiegeschenk vergroot de klantloyaliteit.