Terug naar blog artikelen Zo bereid jij je optimaal voor op de kerstdagen
Cadeaus

Zo bereid jij je optimaal voor op de kerstdagen

De kerstdagen worden door veel mensen bestempeld als de gezelligste periode van het jaar. Dit komt vooral doordat je op deze twee dagen veel tijd doorbrengt met familie en/of vrienden. Ben je ook helemaal weg van kerst? Dan wil jij je hier ongetwijfeld zo goed mogelijk op voorbereiden. Helaas weten veel mensen niet hoe zij dit precies aanpakken. Daarom bieden wij jou in deze tekst de helpende hand.


Koop een kerstboom

Als we jou vragen één ding op te noemen wat echt bij kerst hoort, zeg je waarschijnlijk ‘kerstboom’. Niet gek, want de meeste mensen halen zo’n boom in huis in de periode voorafgaand aan kerst. Op het gebied van kerstbomen heb je flink wat te kiezen. Je moet allereerst kiezen of jouw voorkeur uitgaat naar een echte boom of een kunstkerstboom. Een echte kerstboom gaat maar één jaar mee, terwijl je met een kunstkerstboom jaren vooruit kunt. Nadeel van een kunstkerstboom is dat je vaak direct ziet dat hij nep is. Ga daarom nooit over één nacht ijs bij een kerstboom kopen.

Koop een mooie kunstkerstboom die jaren mee gaat
Koop een mooie kunstkerstboom

Tuig de kerstboom op

Heb je een geschikte kerstboom gevonden en staat deze inmiddels al in huis? Dan wordt het de hoogste tijd om hem op te tuigen. Een kale boom ziet er namelijk nogal sfeerloos en ongezellig uit. Begin altijd met de lampjes. Doordat deze vaak op een lange streng zitten, kun je ze het beste aanbrengen als er nog niets anders in de kerstboom hangt. Hangen ze? Steek de stekker dan in het stopcontact en kijk of je ze mooi over de boom verdeeld hebt.

Als je tevreden bent over de kerstverlichting, begin je met de rest van de versiering. Bij het optuigen van de boom raden wij je aan van boven naar beneden te werken. Begin je onderaan? Dan sneuvelt er mogelijk versiering doordat je er tegenaan stoot. Hang de kerstballen en kersthangers overigens nooit lukraak op in de boom, maar doe dit met beleid. Grote ornamenten zijn bedoeld voor de onderkant, terwijl je de kleinere juist beter bovenin kunt hangen.

Tuig de kerstboom samen met je gezin op
Versier de kerstboom samen met elkaar

Versier de rest van jou woning

Wil jij je optimaal voorbereiden op de kerstdagen? Versier dan niet alleen de kerstboom, maar ook de rest van het huis. Hang bijvoorbeeld een verlichte ster voor de ramen of aan de voordeur. Veel mensen maken daarnaast kerststukjes met oase. Dit kun je uitstekend als decoratiemateriaal op een (salon)tafel gebruiken. Daarnaast zijn er nog allerlei andere soorten kerstdecoratie.

Creatief huis versieren met kerstmis
Versier je woning met leuke kerst decoratie

Haal alvast kerstkaarten in huis

In de periode rond de kerstdagen sturen veel mensen kerstkaarten naar bekenden. Wil je dit ook doen? Haal deze kaarten dan tijdig in huis. Doe ze vooral ook niet te laat op de post. Rondom de kerstdagen worden er namelijk talloze kaarten verstuurd. Hierdoor kan het langer duren dan gebruikelijk voordat iemand jouw kaart krijgt.