Lichtkunstfestival GLOW

3 reviews Schrijf een review

Voor de 13e keer wordt in Eindhoven het internationale lichtkunstfestival GLOW georganiseerd. We hebben het dit jaar makkelijker gemaakt voor onze bezoekers door de lichtprojecten op de route te filteren. Met vier kleuren geven we op de plattegrond de categorieën aan (Groot Licht, Nieuw Licht, Kunst Licht en Groen Licht). Een extra handvat dus. Of je nu geïnteresseerd bent in kunstzinnige projecten, verrast wilt worden door nieuwe lichttechnieken of juist omver geblazen wilt worden door spectaculaire projecties. Niet alleen de categorieën zijn nieuw, maar de hele website en vormgeving van GLOW Eindhoven zijn veranderd. Wat voor gevoel en beeld dit teweeg brengt, laten we zien in de nieuwe teaser van GLOW 2018. Last but not least start vandaag de early bird verkoop van de meest innovatieve stadion lichtshow ter wereld. De GLOW route met 35 lichtkunstwerken uit binnen- en buitenland is zoals altijd gratis te bezoeken van 10 t/m 17 november 2018.

Groot Licht - het ultieme WOW effect

Met Groot Licht geven we de projecten aan die ook echt groots zijn, in omvang, in spektakel en in beleving. Een voorbeeld van Groot Licht dit jaar is de productie van de Portugese kunstenaarsgroep Ocubo Criativo op de Catharinakerk. Virtuele dansers zijn onderdeel van dit videomapping project. De Catharinakerk is een jaarlijks terugkerende GLOW locatie en bij het publiek zeer geliefd. Ook de projectie op de Lichttoren van Jan Fabel en Dirk van Poppel wordt dit jaar groots. Zij zijn ook de makers van de 2017 publieksfavoriet 'Blob the Bulb'.

Nieuw Licht - talent en experiment

Deze categorie is een doorontwikkeling van wat vroeger GLOW Next was. De Nieuw Licht projecten zijn veel meer co-producties van kunstenaars, partners en studenten. Nieuwe, innovatieve werken die zijn samengevoegd op de GLOW route en niet langer geconcentreerd zijn op één locatie. Een bijzonder en uniek Nieuw Licht is chatbot ‘GLOWIE’, een robot die terug praat in woorden en met licht. GLOWIE is speciaal voor GLOW ontwikkeld samen met Greenhouse Group. De chatbot ziet voor het eerst het licht tijdens de Dutch Design Week in oktober in Eindhoven.

Kunst Licht - artistiek

Kunst Licht is de pure vorm van lichtkunst van waaruit GLOW is ontstaan. In het oorspronkelijke logo van GLOW in 2006 stonden letterlijk de waarden ‘light in art & architecture’. Dit zijn de lichtkunstwerken die in al hun eenvoud mooi zijn en verwonderen, met een bepaalde diepgang, esthetiek. Een mooi voorbeeld hiervan is lichtinstallatie ‘Caleidoscope’ van Tamar Frank. In een ronddraaiend ritme creëren vier kolommen onder viaduct Fellenoord een licht- en schaduwspel.

Groen Licht - maatschappelijk- en milieubewust

Dit zijn de projecten die gericht zijn op duurzaamheid, milieu en maatschappelijk bewustzijn. Deze waarden zijn verwerkt in de lichtkunstprojecten. Dit jaar laten we dat onder andere zien in het project Light Market van Lucas Maassen en Margriet Craens.

Lichtshow Philips Stadion - start ticket verkoop

Het Philips Stadion, altijd levendig en indrukwekkend tijdens wedstrijden. Maar wat gebeurt er eigenlijk in het stadion als er niemand is? Als alles donker is en alles uit staat. Welke wedstrijd speelt het stadion dan? TWOFIFTYK brengt dit jaar een magisch schouwspel dat nog nooit eerder vertoond is waarbij het stadion tot leven komt en een wedstrijd gaat spelen tussen schaduw en licht, tevens het thema van GLOW 2018. Een fantasievolle show waarbij techniek en muziek de overhand nemen en menselijke vormen aannemen. De ticket verkoop start vandaag met een early bird actie t/m 16 oktober.

Meer informatie over de projecten, de route en de lichtshow staat op gloweindhoven.nl.


Met de auto naar Eindhoven

Eindhoven ligt op ongeveer 97 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 1 uur en 15 minuten over om Eindhoven te bereiken.


Stedentrip Eindhoven

Eindhoven is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Campanile Eindhoven. Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders:

Lees verder
12
Sfeerverslag + Quiz

GLOW Eindhoven

Het team van Kerstmarkten.net was uitgenodigd om op vrijdagavond vóór de start van GLOW een preview te zien. Lees het verslag en doe de quiz!

Oud & Nieuw in de Efteling

Beleef samen met familie en vrienden een bijzondere oudejaarsavond

In de Efteling luid je op 31 december sprookjesachtig het nieuwe jaar in!

Bestel tickets
ticket oud en nieuw
40.00 p.p.
Wehkamp

Kerstdagen in een sfeervol ingericht huis

Kleed je huis extra gezellig aan rond de feestdagen met de perfecte kerstboom, kerstdecoratie en versiering in jouw stijl.

Winter Efteling

Beleef een sprookjesachtige kerst

Beleef tijdens de kerstdagen of kerstvakantie samen de warmste momenten in de Winter Efteling. Vier kerst tussen de sprookjes!

Bestel tickets
dagticket winter efteling
36.00 p.p.
Bol.com

'n Gezellige kerst met de mooiste decoratie

Elk jaar opnieuw genieten we van de bijzondere sfeer van kerst. Bij Bol.com vind je alles voor een piekfijne kerst.

HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Lichtkunstfestival GLOW

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Eindhoven voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels

Kenmerken

 • Architectuur
 • Drinken
 • Eten
 • Foodtruck
 • Gezin
 • Huisdieren
 • Kindvriendelijk
 • Kunst & Cultuur
 • Live muziek
 • Natuur
 • OV toegankelijk
 • Rolstoel geschikt

evenementen in de buurt