Lichtkunstfestival GLOW

Let op! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk vergelijkbare evenementen in de regio.

Voor de 13e keer wordt in Eindhoven het internationale lichtkunstfestival GLOW georganiseerd. We hebben het dit jaar makkelijker gemaakt voor onze bezoekers door de lichtprojecten op de route te filteren. Met vier kleuren geven we op de plattegrond de categorieën aan (Groot Licht, Nieuw Licht, Kunst Licht en Groen Licht). Een extra handvat dus. Of je nu geïnteresseerd bent in kunstzinnige projecten, verrast wilt worden door nieuwe lichttechnieken of juist omver geblazen wilt worden door spectaculaire projecties. Niet alleen de categorieën zijn nieuw, maar de hele website en vormgeving van GLOW Eindhoven zijn veranderd. Wat voor gevoel en beeld dit teweeg brengt, laten we zien in de nieuwe teaser van GLOW 2018. Last but not least start vandaag de early bird verkoop van de meest innovatieve stadion lichtshow ter wereld. De GLOW route met 35 lichtkunstwerken uit binnen- en buitenland is zoals altijd gratis te bezoeken van 10 t/m 17 november 2018.

Groot Licht - het ultieme WOW effect

Met Groot Licht geven we de projecten aan die ook echt groots zijn, in omvang, in spektakel en in beleving. Een voorbeeld van Groot Licht dit jaar is de productie van de Portugese kunstenaarsgroep Ocubo Criativo op de Catharinakerk. Virtuele dansers zijn onderdeel van dit videomapping project. De Catharinakerk is een jaarlijks terugkerende GLOW locatie en bij het publiek zeer geliefd. Ook de projectie op de Lichttoren van Jan Fabel en Dirk van Poppel wordt dit jaar groots. Zij zijn ook de makers van de 2017 publieksfavoriet 'Blob the Bulb'.

Nieuw Licht - talent en experiment

Deze categorie is een doorontwikkeling van wat vroeger GLOW Next was. De Nieuw Licht projecten zijn veel meer co-producties van kunstenaars, partners en studenten. Nieuwe, innovatieve werken die zijn samengevoegd op de GLOW route en niet langer geconcentreerd zijn op één locatie. Een bijzonder en uniek Nieuw Licht is chatbot ‘GLOWIE’, een robot die terug praat in woorden en met licht. GLOWIE is speciaal voor GLOW ontwikkeld samen met Greenhouse Group. De chatbot ziet voor het eerst het licht tijdens de Dutch Design Week in oktober in Eindhoven.

Kunst Licht - artistiek

Kunst Licht is de pure vorm van lichtkunst van waaruit GLOW is ontstaan. In het oorspronkelijke logo van GLOW in 2006 stonden letterlijk de waarden ‘light in art & architecture’. Dit zijn de lichtkunstwerken die in al hun eenvoud mooi zijn en verwonderen, met een bepaalde diepgang, esthetiek. Een mooi voorbeeld hiervan is lichtinstallatie ‘Caleidoscope’ van Tamar Frank. In een ronddraaiend ritme creëren vier kolommen onder viaduct Fellenoord een licht- en schaduwspel.

Groen Licht - maatschappelijk- en milieubewust

Dit zijn de projecten die gericht zijn op duurzaamheid, milieu en maatschappelijk bewustzijn. Deze waarden zijn verwerkt in de lichtkunstprojecten. Dit jaar laten we dat onder andere zien in het project Light Market van Lucas Maassen en Margriet Craens.

Lichtshow Philips Stadion - start ticket verkoop

Het Philips Stadion, altijd levendig en indrukwekkend tijdens wedstrijden. Maar wat gebeurt er eigenlijk in het stadion als er niemand is? Als alles donker is en alles uit staat. Welke wedstrijd speelt het stadion dan? TWOFIFTYK brengt dit jaar een magisch schouwspel dat nog nooit eerder vertoond is waarbij het stadion tot leven komt en een wedstrijd gaat spelen tussen schaduw en licht, tevens het thema van GLOW 2018. Een fantasievolle show waarbij techniek en muziek de overhand nemen en menselijke vormen aannemen. De ticket verkoop start vandaag met een early bird actie t/m 16 oktober.

Meer informatie over de projecten, de route en de lichtshow staat op gloweindhoven.nl.


Met de auto naar Eindhoven

Eindhoven ligt op ongeveer 97 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 1 uur en 15 minuten over om Eindhoven te bereiken.


Stedentrip Eindhoven

Eindhoven is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Campanile Eindhoven. Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders:


Bezoek ook vergelijkbare evenementen in de buurt van Eindhoven

Bekijk een overzicht van vergelijkbare evenementen in een omtrek van 25 KM van Eindhoven

Lees verder
12
Sfeerverslag + Quiz

GLOW Eindhoven

Het team van Kerstmarkten.net was uitgenodigd om op vrijdagavond vóór de start van GLOW een preview te zien. Lees het verslag en doe de quiz!

Bol.com

'n Gezellige kerst met de mooiste decoratie

Elk jaar opnieuw genieten we van de bijzondere sfeer van kerst. Bij Bol.com vind je alles voor een piekfijne kerst.

Informatie

Geschiedenis, tradities en praktische informatie

Hier vind je verschillende interessante artikelen over kerstmarkten, kerstwinkels en praktische informatie.

Winter Efteling

Beleef een sprookjesachtige kerst

 • € 2,00 online korting! € 38,00
 • Eén betoverend bezoek aan het park
 • Geldig t/m 31 januari 2019
 • Ontvang je tickets per e-mail
 • Kinderen t/m 3 jaar gratis
Bestel tickets
dagticket winter efteling
36.00 p.p.
Blog

Blog bordevol inspiratie met sfeerverslagen en uitstapjes

Wij hebben de leukste blog artikelen over de laatste trends, sfeerverslagen en weetjes voor je op een rij gezet.

Versgarantie 7 dagen

Handgemaakte kerststukken en kerstboeketten

Het assortiment van BoeketCadeau.nl bestaat uit luxe en royale kerststukken en sierlijk eenvoudig kerstboeketten.

Bestel kerstboeket
met versgarantie v.a.
16.95
HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Lichtkunstfestival GLOW

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Eindhoven voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels

Kenmerken

 • Architectuur
 • Drinken
 • Eten
 • Foodtruck
 • Gezin
 • Huisdieren
 • Kindvriendelijk
 • Kunst & Cultuur
 • Live muziek
 • Natuur
 • OV toegankelijk
 • Rolstoel geschikt