Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

GLOW 2019
Let op! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk vergelijkbare evenementen in de regio.

Voor de 14e keer wordt in Eindhoven het internationale lichtkunstfestival GLOW georganiseerd. Of je nu geïnteresseerd bent in kunstzinnige projecten, verrast wilt worden door nieuwe lichttechnieken of juist omver geblazen wilt worden door spectaculaire projecties: de lat ligt weer hoger dit jaar. De GLOW route met 35 lichtkunstwerken uit binnen- en buitenland is zoals altijd gratis te bezoeken van 9 t/m 16 november 2019.

Thema 2019: Living Colors

In Living Colors komen de projecten in deze editie los van de bron. Wat gebeurt er als we het spectrum van licht uit elkaar halen? Welke kleuren zien we, waar leiden ze ons naartoe? Hoe verhouden kleuren zich tot de bron van licht? Dit thema wordt meegegeven aan de lichtkunstenaars om te verwerken in hun kunstwerk, geheel naar eigen en vrije interpretatie.

De projecten

Nieuw dit jaar zijn de Lightlabs waar talenten en Eindhovense designers, bedrijven en instellingen gezamenlijk nieuwe lichtprojecten creëren die op GLOW een podium krijgen. De projecten zijn met elkaar verbonden middels een gratis te bezoeken looproute door het centrum van de stad.

Op de route staan verschillende soorten lichtprojecten; innovatieve en unieke projecten, werk van jonge talenten, duurzame projecten die awareness creëren en een aantal grote highlights. De projecten zijn op de route gelabeld in de categorieën; Groot Licht, Nieuw Licht, Groen Licht en Kunst Licht.

De route

De GLOW Route 2019 brengt je langs meer dan 30 lichtkunstwerken. De route loopt dwars door het Van Abbe en is ongeveer 5 kilometer.

De start is bij de Paterskerk op de kruising van de Tramstraat en Kanaalstraat. Dan loopt het publiek met de klok mee door het nieuwe DomusDela, langs de Dommel richting het trappenhuis van het Dela gebouw, door het Karel Vermeerenplantsoen, via de Smalle Haven en het College over de Stratumsedijk door het Van Abbemuseum. Van daaruit duikt de route het parkje in tegenover het museum, om vervolgens achterlangs over de Paradijslaan, Bergstraat en de Kleine Berg uit te komen op het Clausplein. De route steekt over naar het Wilhelminaplein en loopt via de Moskee, de Steentjeskerk richting het Philips Stadion, waar dit jaar de GLOW spot staat met eten, drinken en verwarmde tenten. Achter het stadion gaat de route verder, via de PSV laan, Ventosalaan over het Victoriapark en het Lichtplein richting de Markt. Daar loopt de route door de Heuvel en gaat via de Vestdijk weer terug naar de Paterskerk, het beginpunt.


Openingsdagen

za 9 november t/m za 16 november 2019

Openingstijden

Vandaag gesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Bekijk alle data en prijzenVervoer naar Eindhoven

Eindhoven ligt op ongeveer 97 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 1 uur en 15 minuten over om Eindhoven te bereiken. Ga je binnenkort naar GLOW 2019? Reserveer een parkeerplek eenvoudig vooraf; via de ParkBee zoekfunctie is je parkeerplek in no-time gereserveerd. Bekijk de weersverwachting voor de komende 7 dagen.

Bekijk adres & route


Stedentrip Eindhoven

Eindhoven is de moeite waard is voor een stedentrip; boek makkelijk en snel een hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Campanile Eindhoven.


Bij welke hotelaanbieder ben je het voordeligst uit?

Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders en vergelijk hotelprijzen.


Bezoek ook vergelijkbare evenementen in de buurt van Eindhoven

Bekijk het overzicht van vergelijkbare evenementen in een omtrek van 25 KM van Eindhoven.

Lees minder
16
Ticketveiling.nl

Bied mee op de leukste en goedkoopste dagjes uit!

Zin in een weekendje shoppen in Duitsland? Met z'n tweeën kerstshoppen in Londen of naar het romantische Parijs tijdens de kerst!

Claim je korting
bieden v.a.
1.00
Sfeerverslag + Quiz

GLOW Eindhoven

Het team van Kerstmarkten.net was uitgenodigd om op vrijdagavond vóór de start van GLOW een preview te zien. Lees het verslag en doe de quiz!

HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij GLOW 2019

Samen met HotelSpecials hebben we de beste hoteldeals van dit moment in de buurt van Eindhoven voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Bol.com

'n Gezellige kerst met de mooiste decoratie

Elk jaar opnieuw genieten we van de bijzondere sfeer van kerst. Bij Bol.com vind je alles voor een piekfijne kerst.

Blog

Blog bordevol inspiratie met sfeerverslagen en uitstapjes

Wij hebben de leukste blog artikelen over de laatste trends, sfeerverslagen en weetjes voor je op een rij gezet.

Informatie

Geschiedenis, tradities en praktische informatie

Hier vind je verschillende interessante artikelen over kerstmarkten, kerstwinkels en praktische informatie.

Kenmerken

  • Architectuur
  • Drinken
  • Eten
  • Foodtruck
  • Gezin
  • Huisdieren
  • Kindvriendelijk
  • Kunst & Cultuur
  • Live muziek
  • Natuur

evenementen in de buurt