Kerstmarkt Essen

Sfeerverlichting, feestelijkheden en een vleugje kaneel in de lucht, de Internationale kerstmarkt Essen vergroot al weer voor de 46ste keer de voorpret op het geschenkfeest. Met meer dan 250 sfeervol ingerichte marktkraampjes kan deze markt tot een van de mooiste kerstmarkten in Duitsland worden gerekend.
In de feestelijke gloed van de "Essener Lichtweken" kunnen bewoners en gasten van de stad bij een wandeling in de stad Essen van de adventstijd genieten.

Vanaf de Willy-Brandt-Platz, langs de Rathenaustraße, op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt wordt men verleid door fantasievolle cadeau-ideeën, traditionele kerstgeschenken, exotische producten en allerlei soorten culinaire hoogstandjes.

Dit jaar komen de markthandelaren uit 20 verschillende landen alsmede verschillende regio's van Duitsland. Zij nemen een gevarieerd productassortiment mee, zodat er voor alle leeftijden iets nieuws maar ook iets traditioneels te vinden is. Ongeveer ter hoogte van de Kennedyplatz zullen houtsnijwerken uit Zuid-Tirol, zilveren sieraden uit Thailand of India en grappige X-Mas-presentjes uit de V.S. te koop worden aangeboden. Er komen kokkinnen uit Peru, die met de heerlijke Peruaanse aardappel een specialiteit aanbieden, die men alleen in Essen kan proeven.

De bezoekers van de Flachsmarkt kunnen een kijkje nemen in de wereld van de Middeleeuwen. Naast handgemaakte zeepjes, reukwerk, edelstenen, aardewerk en huiden zullen er ook allerlei geneugten uit de kasteelkeuken evenals glühwein, mede en punch naar middeleeuws recept worden aangeboden.

Wat de Internationale kerstmarkt Essen binnen Duitslands uniek maakt, is te danken aan de verlichtende motieven van de Lichtweken, die dit jaar gewijd zijn aan het gastland België. Bovendien staat er een rij verlichte kegelbomen langs de Willy-Brandt-Platz en op de Kennedyplatz fonkelt een lichtbron, die met het net van de lichtkroon het totale plein zeer sfeervol verlicht. De replica van de Mataré-Engel, die in de oorspronkelijke goudkleurige uitvoering boven de ingang van het Bisschopshuis aan de Burgplatz zweeft, kijkt uit over deze zeer bijzonder sfeer.

 

 

 

Volg de lichtjes

Er zijn lichtwegen in de stad die je naar de kerstmarkt leiden. Van de Van Willy-brandt-Platz naar de Rathenaustrasse over de Kennedyplatz naar de Flachsmarkt. Een groot gedeelte van de kerstmarkt is overdekt door een net van maar liefst 450000 lichtjes. Dit heeft een betoverend en intiem effect. De Kerstmarkt van Essen staat al jaren aangeschreven als een van de beste kerstmarkten van Duitsland en wordt ieder jaar bezocht door duizenden Nederlanders die zich ook te goed doen aan Lebkuchen, Glühwein und Paradiesäpfel. Voor Nederlanders is de kerstmarkt erg populair omdat je in de stad Essen leuk kunt winkelen, er ligt bijvoorbeeld ook een gigantische Primark. En het ligt niet ver over de grens. Vanuit Venlo is het een uurtje, vanuit Eindhoven anderhalf uur en vanuit Utrecht twee uur.

Reuzenrad Bellevue

Op de kerstmarkt van Essen staat de ‘Bellevue’. Dit is een reuzenrad van 56 meter hoog en is daarmee het grootste mobiele reuzenrad ter wereld. Erg leuk en romantisch om de kerstmarkt dus van hogerop te bekijken.

Meer informatie?

Kijk voor de meest actuele informatie over dit evenement op de website.


Met de auto naar Essen

Essen ligt op ongeveer 187 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 2 uur over om Essen te bereiken.

Heb je al een milieusticker? (Voorkom een boete!)

Essen valt binnen een Milieuzone (Umweltzonen) waar een Milieusticker (Umweltplakette) verplicht is. Voor slechts € 12,50 inclusief verzendkosten kun je op Milieusticker-Duitsland.nl éénvoudig online een Milieusticker voor Duitsland aanvragen. Let op! Géén milieusticker, een oude rode sticker of rijdt je met een gele sticker in een Umweltzone waar de groene sticker verplicht is? Dan riskeer je een boete van € 80,00.


Met de trein naar Essen

Stap samen met je vrienden, collega’s of familie comfortabel in de trein met NS International naar Essen en stap nabij dit evenement ontspannen weer uit. Ook ideaal om te combineren met een hotelovernachting.


Stedentrip Essen

Essen is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Astoria City Resort. Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders:

Lees verder
8
NS International

Rechtstreeks met de trein naar Essen?

 • Reis met ICE International snel, comfortabel en ontspannen
 • Reistijd 2 uur en 21 minuten
 • Instappen op o.a. Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Utrecht
Zoek treinticket
treinticket v.a.
30.00 p.p.
Van der Valk

1 dag kerstmarkt Essen bezoeken per bus

 • Prachtige traditionele kerstmarkt
 • Meer dan 250 kraampjes
 • Kerstmarkt-topper
 • Vervoer per luxe touringcar
Meer informatie
incl. busvervoer v.a.
25.00 p.p.
Verplicht

Met de auto naar Essen? Vergeet niet de Mileusticker!

Reis je binnen de milieuzone dan is een umweltplakette verplicht. Voorkom een boete van € 80,00!

Meer informatie
gratis verzending
12.50
HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt Essen

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Essen voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Belangrijk

Winterbanden in Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden, vier seizoenen banden of all season banden te hebben indien er sprake is van winterse omstandigheden.

Meer over winterbanden

Kenmerken

 • 200+ kramen
 • Ambacht
 • Drinken
 • Eten
 • Gezin
 • Kindvriendelijk

evenementen in de buurt