Kerstmarkt Essen

Sfeerverlichting, feestelijkheden en een vleugje kaneel in de lucht – van 23 november tot 23 december 2017 vergroot de Internationale kerstmarkt Essen al weer voor de 44ste keer de voorpret op het geschenkfeest. Met meer dan 250 sfeervol ingerichte marktkraampjes kan deze markt tot een van de mooiste kerstmarkten in Duitsland worden gerekend. In de feestelijke gloed van de "Essener Lichtweken" kunnen bewoners en gasten van de stad bij een wandeling in de stad Essen van de adventstijd genieten.

Vanaf de Willy-Brandt-Platz, langs de Rathenaustraße, op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt wordt men verleid door fantasievolle cadeau-ideeën, traditionele kerstgeschenken, exotische producten en allerlei soorten culinaire hoogstandjes.

Dit jaar komen de markthandelaren uit 20 verschillende landen alsmede verschillende regio's van Duitsland. Zij nemen een gevarieerd productassortiment mee, zodat er voor alle leeftijden iets nieuws maar ook iets traditioneels te vinden is. Ongeveer ter hoogte van de Kennedyplatz zullen houtsnijwerken uit Zuid-Tirol, zilveren sieraden uit Thailand of India en grappige X-Mas-presentjes uit de V.S. te koop worden aangeboden. Er komen kokkinnen uit Peru, die met de heerlijke Peruaanse aardappel een specialiteit aanbieden, die men alleen in Essen kan proeven.

De bezoekers van de Flachsmarkt kunnen een kijkje nemen in de wereld van de Middeleeuwen. Naast handgemaakte zeepjes, reukwerk, edelstenen, aardewerk en huiden zullen er ook allerlei geneugten uit de kasteelkeuken evenals glühwein, mede en punch naar middeleeuws recept worden aangeboden.

Wat de Internationale kerstmarkt Essen binnen Duitslands uniek maakt, is te danken aan de verlichtende motieven van de Lichtweken, die dit jaar gewijd zijn aan het gastland België. Bovendien staat er een rij verlichte kegelbomen langs de Willy-Brandt-Platz en op de Kennedyplatz fonkelt een lichtbron, die met het net van de lichtkroon het totale plein zeer sfeervol verlicht. De replica van de Mataré-Engel, die in de oorspronkelijke goudkleurige uitvoering boven de ingang van het Bisschopshuis aan de Burgplatz zweeft, kijkt uit over deze zeer bijzonder sfeer.

 

Prachtig verlichte kerstmarkt van Essen

In 2016 zal de kerstmarkt van Essen voor de 44e keer worden opgebouwd en gehouden. De ruim 250 kraampjes die de kerstmarkt van Essen vormen, vertegenwoordigen veel verschillende culturen. Twintig landen worden er op de kerstmarkt vertegenwoordigd. Denk daarbij aan Cuba, Afrika, Rusland, enzovoorts.

Volg de lichtjes

Er zijn lichtwegen in de stad die je naar de kerstmarkt leiden. Van de Van Willy-brandt-Platz naar de Rathenaustrasse over de Kennedyplatz naar de Flachsmarkt. Een groot gedeelte van de kerstmarkt is overdekt door een net van maar liefst 450000 lichtjes. Dit heeft een betoverend en intiem effect. De Kerstmarkt van Essen staat al jaren aangeschreven als een van de beste kerstmarkten van Duitsland en wordt ieder jaar bezocht door duizenden Nederlanders die zich ook te goed doen aan Lebkuchen, Glühwein und Paradiesäpfel. Voor Nederlanders is de kerstmarkt erg populair omdat je in de stad Essen leuk kunt winkelen, er ligt bijvoorbeeld ook een gigantische Primark. En het ligt niet ver over de grens. Vanuit Venlo is het een uurtje, vanuit Eindhoven anderhalf uur en vanuit Utrecht twee uur.

Reuzenrad Bellevue

Op de kerstmarkt van Essen staat de ‘Bellevue’. Dit is een reuzenrad van 56 meter hoog en is daarmee het grootste mobiele reuzenrad ter wereld. Erg leuk en romantisch om de kerstmarkt dus van hogerop te bekijken.

 

Vervoer naar Essen

Essen ligt op ongeveer 187 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 2 uur over om Essen te bereiken.

Essen is dan ook een stad die de moeite waard is voor een citytrip, boek eenvoudig een goedkoop hotel. Bijvoorbeeld Petul Apart Hotel Ernestine.

Heb je al een milieusticker?
Met de auto naar Essen? Vergeet dan niet de milieusticker die hier verplicht is! Deze milieusticker kun je eenvoudig voor € 12,50 bestellen via Milieusticker-Duitsland.nl.

250
kramen
45e
editie
 • 200+ kramen
 • Ambacht
 • Drinken
 • Eten
 • Gezin
 • Kindvriendelijk
Voeg toe aan favorieten

Openingsdagen

23 november - 23 december 2017

Uitzonderingen

26 november van 18:00 tot 22:00
17 december van 13:00 tot 18:00

Openingstijden

ma-do 11:00 tot 21:00
vr-za 11:00 tot 22:00
zo 11:00 tot 21:00

Vandaag gesloten

Entree

Gratis
Locatie

Flachsmarkt,
Essen
Duitsland

187 km vanaf Utrecht
Vervoer

Kerstmarkt Essen is o.a. met de volgende vervoersmiddelen te bereiken:

Auto
licht bewolkt
Ma 16 ° / 18°
onbewolkt
Di 12 ° / 21°
onbewolkt
Wo 11 ° / 20°
licht bewolkt
Ma
Licht bewolkt
min: 16 °
max: 18°
onbewolkt
Di
Onbewolkt
min: 12 °
max: 21°
onbewolkt
Wo
Onbewolkt
min: 11 °
max: 20°
zwaar bewolkt
Do
Zwaar bewolkt
min: 13 °
max: 21°
lichte regen
Vr
Lichte regen
min: 11 °
max: 14°
matige regen
Za
Matige regen
min: 10 °
max: 13°
matige regen
Zo
Matige regen
min: 8 °
max: 11°
Tip

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt Essen

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Essen voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Verplicht

Met de auto naar Essen? Vergeet dan niet de milieusticker!

De milieusticker kun je bestellen via Milieusticker-Duitsland.nl voor slechts €12,50.

Belangrijk

Winterbanden in Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden, vier seizoenen banden of all season banden te hebben indien er sprake is van winterse omstandigheden.

Meer over winterbanden

Beoordelingen

Goed

 • Eten & drinken
 • Prijs/kwaliteit
 • Assortiment
 • Toegankelijkheid
 • Sfeer
 • Netheid
Gezellig versierde kerstmarkt met mooie verlichting
C. Schretlen, 16 december 2014
 • Eten & drinken
 • Prijs/kwaliteit
 • Assortiment
 • Toegankelijkheid
 • Sfeer
 • Netheid
Pluspunten
 • Veel kramen
 • Mooie sfeer verlichting
 • Goede route langs alle kramen
Minpunten
 • Uitzicht van reuzenrad valt tegen
 • Zeer druk in weekend
 • Veel eet en drink kramen
Gezellige sfeer op de Kerstmarkt in Essen met mooie verlichting door het gastland België. Zaterdag 13 december was alleen erg druk, waardoor bij de eet en drink kramen veel mensen staan en je de kraampjes niet goed kunt bekijken.Het ritje in het reuzenrad viel alleen wel erg tegen, de uitkijk is in de avond niet mooi.
Verder lezen

Hotels in Essen Hotelspecials