Kerstmarkt Aken (Aachen)

De kerstmarkt van Aken – de charme van feestelijke kerstkraampjes in de omgeving van de dom en het stadhuis. Ieder jaar opnieuw tijdens de periode voor kerstmis veranderen de pleinen en steegjes in de omgeving van het Akense stadhuis in een sfeervol paradijs van schitterende lichtjes en prachtige kleuren, feestelijke klanken en verleidelijke (aangename) geuren. De charme van de feestelijk en liefdevol opgebouwde kerstkraampjes betovert kleine en grote kinderen; het uitgebreide aanbod aan mooie en originele, degelijke en kostbare voorwerpen laat kleine en grote hartenwensen in vervulling gaan. Geen wonder dus, dat de Akense kerstmarkt voor alle inwoners en fans van Aken al lang een absolute "must" is geworden.

Tot ver buiten de grenzen van de regio is de markt van Aken bekend en geliefd omwille van zijn buitengewoon gezellige, bijna familiaire sfeer: op de kerstmarkt van Aken ontmoet men elkaar, met het gezin, met vrienden, kennissen, collega’s, tijdens de middagpauze of na het werk, door de week of tijdens het weekend. Een ritje op de draaimolen is voor kinderen verplicht, net als Glühwein drinken voor de volwassen. Aardappelpannenkoeken zijn op ieder ogenblik van de dag begeerd – natuurlijk ook Printen en ander kerstgebak, ‘dominosteine’, ‘lebkuchen’ en ‘spitzkuchen’ (soort peperkoeken), speculaas en marsepeinbroden, die door Akense firma’s over de hele wereld worden verspreid maar op de kerstmarkt in Aken, bij wijze van spreken vers uit de oven, echt buitengewoon goed smaken.

Ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar is ondertussen de succesvolle balans die de organisatoren kunnen opmaken; daaronder treft men gasten aan uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

De traditie van de Kerstmarkt gaat terug tot in de jaren zeventig. De bescheiden aanzetten van de 'Printenmarkt' rond de Elisenbrunnen hebben zich sinds de verplaatsing naar de markt en het Katschhof en de omliggende steegjes sterk ontwikkeld: want niet alleen het aantal bezoekers is in de afgelopen jaren continu gestegen, ook het aantal kraamhouders.

Zo neemt het aanbod van zowel culinaire kostelijkheden als ambachtelijke kostbaarheden van jaar tot jaar toe. Kiezen is dus moeilijk voor de bezoekers. Maar dat is nu net wat menigeen telkens weer naar de bonte kramen en standen laat terugkeren. Al te lange bedenktijd mag men zich echter niet gunnen.

Want hoe dichter de kerstdagen naderen, des te dichter komt ook het einde van de kerstmarkt.

Nog voordat op kerstavond thuis de feesttafel wordt gedekt en geschenken worden klaargelegd, sluit de Akense kerststad haar poorten. Markt en straten liggen er dan bijna een beetje verlaten, schoongeveegd, stil en eenzaam bij. Geen reden tot somberheid, want elf maanden voorpret worden zeker beloond door een nieuwe kerstmarkt.

Markt, Katschhof, Münsterplatz:

Holzgraben:

Kugelbrunnen:

Vervoer naar Aken

Aken ligt op ongeveer 202 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 2 uur en 15 minuten over om Aken te bereiken.

Aken is dan ook een stad die de moeite waard is voor een citytrip, boek eenvoudig een goedkoop hotel. Bijvoorbeeld A&O Aachen Hauptbahnhof.

Heb je al een milieusticker?
Met de auto naar Aken? Vergeet dan niet de milieusticker die hier verplicht is! Deze milieusticker kun je eenvoudig voor € 12,50 bestellen via Milieusticker-Duitsland.nl.

123
kramen
43e
editie
 • 100+ kramen
 • Drinken
 • Eten
 • Gezin
 • Kindvriendelijk
 • Rolstoel geschikt
Voeg toe aan favorieten

Openingsdagen

24 november - 23 december 2017

Uitzonderingen

26 november van 18:00 tot 21:00
23 december van 11:00 tot 20:00

Openingstijden

ma-zo 11:00 tot 21:00

Vandaag gesloten

Entree

Gratis
Locatie

Aken,
Aken
Duitsland

202 km vanaf Utrecht
Vervoer

Kerstmarkt Aken (Aachen) is o.a. met de volgende vervoersmiddelen te bereiken:

Auto
licht bewolkt
Za 9 ° / 19°
matige regen
Zo 9 ° / 15°
matige regen
Ma 10 ° / 16°
licht bewolkt
Za
Licht bewolkt
min: 9 °
max: 19°
matige regen
Zo
Matige regen
min: 9 °
max: 15°
matige regen
Ma
Matige regen
min: 10 °
max: 16°
matige regen
Di
Matige regen
min: 10 °
max: 17°
lichte regen
Wo
Lichte regen
min: 7 °
max: 18°
lichte regen
Do
Lichte regen
min: 8 °
max: 20°
onbewolkt
Vr
Onbewolkt
min: 6 °
max: 19°
Tip

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt Aken (Aachen)

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Aken voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Verplicht

Met de auto naar Aken? Vergeet dan niet de milieusticker!

De milieusticker kun je bestellen via Milieusticker-Duitsland.nl voor slechts €12,50.

Belangrijk

Winterbanden in Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden, vier seizoenen banden of all season banden te hebben indien er sprake is van winterse omstandigheden.

Meer over winterbanden

Beoordelingen

Gemiddeld

 • Eten & drinken
 • Prijs/kwaliteit
 • Assortiment
 • Toegankelijkheid
 • Sfeer
 • Netheid
Gezellige kerstmarkt
Cedric, 10 december 2014 (Met vrienden)
 • Eten & drinken
 • Prijs/kwaliteit
 • Assortiment
 • Toegankelijkheid
 • Sfeer
 • Netheid
Pluspunten
 • Leuke kramen
Minpunten
 • Zeer druk
 • Veel eet en drink kramen
Gezellige kerstmarkt maar wel zeer druk op zaterdag 6 december. Vooral bij de eet kramen staan veel mensen waardoor als je langs de kramen wilt lopen dit bijna onmogelijk is.
Verder lezen

Hotels in Aken Hotelspecials