Terug naar informatie artikelen TikTok Marketingstrategie: Tips voor de Feestdagen
Tips

TikTok Marketingstrategie: Tips voor de Feestdagen

Met meer dan 1,5 miljard downloads wereldwijd heeft TikTok de wereld in een sneltempo veroverd. Veel merken hebben besloten dat ze op TikTok aanwezig willen zijn. Toch weten ze niet hoe ze dat precies moeten doen. TikTok is nog nieuw en veel merken en marketeers zijn nog onzeker zijn over de relevantie voor hen, of de kansen die het hen biedt.

Met meer dan 1,5 miljard downloads wereldwijd heeft TikTok de wereld in een sneltempo veroverd.
Met meer dan 1,5 miljard downloads wereldwijd heeft TikTok de wereld in een sneltempo veroverd.

We hebben hier het potentieel van TikTok bekeken en de feestdagen vormen geen uitzondering op dit succes. TikTok neemt de social media en het marketingspel over en is een must in jouw marketingplan tijdens deze feestdagen. We bieden een aantal tips in verband met de TikTok marketingstrategie die je kunt volgen om jouw marketingsucces op het platform te maximaliseren.

Laten we eens kijken naar het effect van de vakantie op de marketing die via TikTok wordt verspreid!


Waarom zouden merken gezien willen worden op TikTok?

De jongere generaties zijn zeer cynisch over traditionele reclame. Ze kijken voor een groot deel niet meer naar de gewone TV, luisteren minder naar de radio dan hun ouders en ontvangen meer nieuws via social media dan via de krant. Ze gebruiken online adblockers en "lijden" aan bannerblindheid, waardoor veel van de algemene online marketing zinloos is.

Velen van hen brengen echter wel tijd door op TikTok, gemiddeld 52 minuten per dag, en besteden aandacht aan hun favoriete TikTok influencers. Als één van deze supersterren van TikTok een merk zou aanbevelen, zouden hun volgers dit waarschijnlijk opmerken.

Veel merken hebben al een strategie voor hun inhoud, en doen al mee aan de influencer-marketing. Daarom is het voor hen moeilijk om TikTok influencers toe te voegen aan hun marketing-mix.


TikTok Basis

Video's zijn natuurlijk het hart van TikTok. Ook al ben je van plan om influencers te gebruiken voor het grootste deel van jouw TikTok marketing, je moet nog steeds een account voor jouw merk openen en het gebruiken om video's te maken en te delen. De video's van TikTok kunnen een lengte hebben van maximaal één minuut, dus je kunt korte sterke video's maken. Dit betekent echter niet dat je de tv-advertenties van 30 seconden gewoon moet overzetten naar TikTok.

Je kunt jouw video's opnemen in de app of extern en ze uploaden naar TikTok. Je heeft ook de mogelijkheid om muziek toe te voegen aan uw video. TikTok geeft je direct toegang tot veel muzieknummers en heeft een bibliotheek waarin je kunt gaan zoeken.

Je kunt contact maken met mensen die veel TikTok weergaven, likes, reacties en gedeelde berichten hebben. Maar hoe krijg je zelf meer volgers op TikTok? Welnu, er zijn veel methoden waarmee je likes kunt krijgen, en sommigen kiezen er zelfs voor om TikTok volgers kopen om hun online succes te vergroten. Deze methode kan je helpen om jouw populariteit op dit sociale mediaplatform snel te vergroten.


TikTok marketingtips voor de feestdagen

TikTok Holiday Marketing heeft een aantal enorme kansen voor je. Volgens TikTok For Business meldde 39% van de gebruikers dat ze een merk op TikTok hadden gevonden dat ze nog niet kenden, 47% van de gebruikers zegt dat TikTok inspirerend is voor cadeau-ideeën en maar liefst 77% van de gebruikers heeft al eens iets gekocht dat ze op TikTok hebben gezien. En dat zijn slechts algemene statistieken!

Er zijn het hele jaar door grote verkoopkansen op TikTok, maar vooral tijdens de feestdagen!
Er zijn het hele jaar door grote verkoopkansen op TikTok, maar vooral tijdens de feestdagen!

Dus wat betekent dit voor eigenaars van kleine bedrijven en boetieks? Er zijn het hele jaar door grote verkoopkansen op TikTok, maar vooral tijdens de feestdagen!


#1 Verkopen

Dankzij de nieuwe samenwerking tussen Shopify en TikTok kun je eenvoudig jouw producten op TikTok verkopen en kunnen gebruikers direct via de app winkelen. Dit is een grote kans voor kleine bedrijven en boetieks overal ter wereld!

Met deze nieuwe integratie kunnen Shopify-handelaars met een TikTok Business account een winkel tabblad aan hun profiel toevoegen. Van daaruit kun je jouw productcatalogus eenvoudig synchroniseren met de app. Verkopers kunnen producten in video's taggen, zodat gebruikers snel rechtstreeks vanuit hun feed kunnen winkelen.

TikTok hoopt met deze functie nieuwe gebruikers aan te trekken, terwijl eigenaars van kleine bedrijven dit gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken. Nu deze functie net op tijd wordt uitgerold kun je het integreren in jouw marketingstrategie voor de feestdagen.


#2 Hashtags gebruiken

Hashtags dragen grotendeels bij aan de inhoud die op de TikTok for you pagina (FYP) terechtkomt. Trending hashtags worden ook samengevoegd en weergegeven op de discover pagina, dus het is van cruciaal belang om op deze zoekwoorden te letten wanneer je TikTok gebruikt voor een marketingcampagne.

Enkele van de meest populaire en nuttige vakantie hashtags die je dit seizoen op TikTok kunt gebruiken, zijn: #gift, #unboxing, #christmas, #holidayseason, #christmasshopping, #christmasgift en #happyholidays.

Uitdagingen tijdens de vakantie zijn ook een geweldige manier om ontdekt te worden en viraal te gaan. Spring op een nieuwe uitdaging of trend, of wees creatief en maak er zelf eentje met een hashtag.


#3 Ken jouw publiek

Het TikTok publiek is veel jonger dan bij andere social media platforms. Met 60% van de gebruikers tussen de 16 en 24 jaar is het belangrijk om de unieke uitdagingen van marketing voor de generatie Z te begrijpen.

Het TikTok publiek is veel jonger dan bij andere social media platforms.
Het TikTok publiek is veel jonger dan bij andere social media platforms.

Gen Z'ers worden beschouwd als trendsetters. Ze begrijpen het internet als geen ander omdat ze ermee zijn opgegroeid. Als je voor deze groep individuen wilt adverteren, moet je een paar dingen in gedachten houden:

  • Houd het casual - Gen Z'ers zijn opgegroeid in een wereld waar alles binnen handbereik is. Dit zorgt ervoor dat het moeilijk kan zijn om aan jongere individuen te verkopen
  • Houd het kort - Het hele punt van TikTok is dat het snel en to the point is. Gebruik de TikTok app niet om een ​​lange, diepgaande advertentie te maken.
  • Houd het up-to-date - Als jouw marketingcampagne bestaat uit verouderde trends, memes en verwijzingen naar popcultuur, wordt je afgeschreven als out-of-touch door de generatie Z kijkers.

#4 Effecten gebruiken

Eén van de meer unieke aspecten van TikTok is hun bibliotheek met verschillende visuele effecten. Hoewel deze misschien niets met marketing te maken hebben, kunnen ze in feite worden gebruikt als een krachtig hulpmiddel om extra views te krijgen.

Hier is het ding: wanneer je een video ziet met een interessant effect erop, kun je op het effect klikken. Van daaruit ga je naar een nieuwe pagina vol met andere video's die hetzelfde effect hebben gebruikt. Veel gebruikers zien interessante thumbnails en klikken op andere video's in de collectie, puur uit nieuwsgierigheid.


#5 Gebruik humor

Humor is één van de meest invloedrijke strategieën die je kunt gebruiken in jouw TikTok marketingcampagne. Zelfs als een video duidelijk door een merk wordt gesponsord, zullen veel gebruikers blijven kijken als het verhaal interessant genoeg is, en vooral als het hen aan het lachen maakt.

Merken kunnen meer views krijgen als ze herkenbare, nuchtere humor in de marketing video's weergeven. Probeer een korte, goed gemaakte sketch te maken die ook dienst doet als advertentie. Op deze manier verkoop je jouw merk en biedt je tegelijkertijd een plezierige ervaring voor de kijker.

Als je het leuk vindt om inhoud te maken, is de kans groot dat jouw kijkers er ook van zullen genieten.


#6 TikTok influencers

Influencer-marketing bestaat al een tijdje. Als je nog niet weet wat het is, is hier een korte introductie: je neemt contact op met een Instagram influencer die een groot aantal volgers heeft en betaalt deze om berichten te posten over jouw producten.

Deze vorm van marketing is vooral effectief omdat het meer overkomt als een aanbeveling van een vriend dan als een advertentie. Het wekt vertrouwen bij de kijker en zorgt ervoor dat ze eerder geneigd zijn om te kopen.

TikTok influencer-marketing tilt dit naar een heel nieuw niveau. En als jouw producten vooral een jongere doelgroep (13 tot 24 jaar) aanspreken, past TikTok perfect bij u. Maar liefst 69% van alle gebruikers op TikTok is tussen 13 en 24, met 27% tussen 13 en 17 en 42% tussen 18 en 24. Dus als je deze doelgroep probeert te bereiken, is TikTok een gouden ticket.

Het moeilijkste van TikTok influencer-marketing, is simpelweg de juiste influencers voor jouw merk te vinden. Hoe krachtig TikTok marketing ook is, je moet er nog steeds voor zorgen dat de persoon die je kiest zich in de juiste sector bevindt.


#7 TikTok advertenties

TikTok advertenties zijn een relatief nieuwe toevoeging aan het platform. Ze markeren het intrede van TikTok in de advertentieruimte als een directe concurrent van Snapchat en Instagram. Over het algemeen lijken TikTok advertenties vrij veel op andere betaalde advertenties op social media, maar ze hebben enkele eigenaardigheden waarvan marketeers op de hoogte moeten zijn.

TikTok advertenties zijn een relatief nieuwe toevoeging aan het platform.
TikTok advertenties zijn een relatief nieuwe toevoeging aan het platform.

Er zijn vijf soorten advertenties waar je op moet letten:

  1. In-Feed advertenties
  2. Merkovernames
  3. Top Weergaven
  4. Merk Hashtag uitdagingen
  5. Merkeffecten

Voordat we ingaan op de verschillen tussen elk van deze, is het belangrijk op te merken dat betaalde TikTok advertenties duurder zijn dan advertenties op de meeste andere social media platforms. Hoewel je een Facebook of Instagram advertentiecampagne kunt voeren met een investering van slechts $20, zijn de minimale kosten om een advertentiecampagne te voeren met TikTok for Business $500.

Als gevolg hiervan zijn TikTok advertenties onbereikbaar voor veel kleine bedrijven. Als je echter een groter budget heeft, kunnen ze een nuttige aanvulling zijn op uw strategie.

TikTok is een ruimte waar merken, bedrijven en influencers plezier kunnen hebben, hun authentieke zelf kunnen zijn en iets nieuws kunnen proberen. En de kans is groot dat er een publiek aanwezig is dat perfect is voor uw merk. Het gebruik van deze tips en uw TikTok strategie tijdens de feestdagen zorgen voor de beste resultaten voor uw bedrijf.