Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar informatie artikelen Populaire kerstmuziek
Vrije tijd

Populaire kerstmuziek

De één vindt het geweldig, de ander kan niet wachten tot het weer voorbij is. Rondom de kerstperiode is er altijd veel ruimte voor kerstmuziek. Dit zijn natuurlijk veel van de bekende liedjes die door de jaren heen zijn opgenomen. Toch speelde muziek al veel langer een rol in de viering van kerst. Ver voordat de populaire muziek zich ermee ging bemoeien.

Vroeger waren er bijvoorbeeld al veel religieuze liederen en ook klassieke muziek is vaak geïnspireerd op de kerst. Op kerstmarkten zie je nog weleens een kerstkoor liederen zingen. Dit is erg gezellig. Dit is echter wel flink anders dan de muziek die je op de radio kunt horen.


Populaire liedjes

Sommige kerstliedjes kent iedereen. Dit zijn de echte hits. Het is dan ook niet heel erg moeilijk om een lijstje samen te stellen van liedjes die het altijd goed doen. Je denkt dan bijvoorbeeld al snel aan Jingle Bells. Toch zal het je verbazen welke liederen het op de radio ieder jaar goed doen.

Dan gaat het bijvoorbeeld over "All I Want For Christmas Is You" van Mariah Carey, "Last Christmas" van Wham! of "Driving home for Christmas" van Chris Rea. Dit zijn liedjes die het eigenlijk op alle zenders goed doen en daarom zoveel succes hebben ieder jaar opnieuw. Dit zal ook in de toekomst zo blijven.


Nu naar kerstmuziek luisteren

Het luisteren naar kerstmuziek heeft zeker ook een gezellige kant en kan dus goed passen bij de viering van kerst met familie. Om het je gemakkelijk te maken kan je alle hits gemakkelijk op een rijtje krijgen. Je kunt ze ook zelf naar eigen inzicht op een rijtje zetten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je eigen playlists te maken in de populaire streamingsdiensten.

Streamingsdiensten

Denk bijvoorbeeld aan je eigen Spotify lijst, of aan iTunes of Deezer. Hier kan je zelf de hits kiezen en ze vervolgens naar eigen inzicht in een lijst zetten.


Online kerst radio

Je kunt ook bijna heel het jaar door luisteren naar kerstmuziek via de volgende radio stations: